Nieuwbouwtuin Westergouwe (+ video)

Weids wonen in Westergouwe, de nieuwste wijk van Gouda, daar hoort natuurlijk een prachtige tuin bij. De eigenaren van deze tuin hadden dan ook de wens om samen met ons de tuin van hun dromen te ontwerpen en te realiseren. In dat proces nemen wij je mee! We vertellen je bijvoorbeeld hoe een tuinidee werkelijkheid wordt en welke unieke elementen er in deze tuin te vinden zijn. Met veel beeldmateriaal natuurlijk! Bekijk de video hiernaast.

3D-tuinontwerp

De tuin van je dromen zit vaak al in je hoofd. Je hebt bij vrienden een mooie tuin gezien of hebt rondgekeken op het internet en inmiddels weet je wat je wel en niet wil. De vertaalslag van je droomtuin naar het papier kan met onze tuinontwerpers worden gemaakt. Zij weten wat mogelijk is, voegen unieke ideeën toe en inspireren je, zodat jouw dromen werkelijkheid kunnen worden.

nieuwbouwtuin ontwerp
tuinontwerp nieuwbouwtuin
nieuwbouwtuin westergouwe
tuinontwerp westergouwe

Onze tuinontwerpers hebben de software om de tuin te ontwerpen in 3D. Als het ontwerp af is, kun je op de computer al haast door de tuin heen lopen. Op de beelden hiernaast zie je overzichten van de tuin vanuit alle hoeken. De klant had van tevoren dus al een goed beeld van het eindresultaat. In deze variant zat ook een persoonlijke afspraak, een verlichtingsplan en een beplantingsplan. Zo ga je van ideeën naar een concreet en uitvoerbaar plan.

Nieuwbouwtuin laten aanleggen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Voorbereiding

Om de hoogte in te gaan, ga je bij tuinaanleg meestal eerst de grond in. Later zie je hier niet veel meer van, maar het is net zo goed werk dat grondig moet gebeuren. Eerst groeven we een zogenaamde cunet, een uitgraving die wordt opgevuld met zand. Dit is een goede ondergrond voor het terras en de paden.

Bestrating

De terrassen zijn gelegd met een prachtige geïmpregneerde tegel met een glad oppervlak. Ook de staptegels in de paden hebben een bewerkte toplaag. Daardoor is de bestrating onderhoudsarm en duurzaam. Ook de kleur komt goed uit door het bewerken. De staptegels in de paden worden omgeven door basalt split, een donkergrijs, vulkanisch gesteente.

Niewbouw tuin westergouwe
Nieuwbouwtuin Westergouwe

Houtbouw

Ook in deze tuin ontbreekt het niet: houtbouw! We vinden het in de vorm van een grote pergola van Douglas hout. De constructie rust op vier grote staanders. Het dak en een van de wanden zijn met palen gevuld. Als de zon op de pergola schijnt, levert dat een mooi effect op. Onder de pergola ligt het terras, waardoor dit een heerlijk zitplekje is.

Borders en gazon

Bijzonder in deze tuin zijn de twee verhoogde borders van antraciet stapelblokken. Ook aan de randen van de tuin zijn borders te vinden. Als deze zijn gevuld, is dat een kleurrijke en levendige toevoeging aan de tuin. De graszoden voor het gazon zijn door ons geleverd en worden door de klant zelf gelegd. Ook dat is mogelijk!

Verlichting

In de pergola en in de borders is er buitenverlichting verwerkt. De zogeheten In-Lite verlichting. Tot in de late uurtjes is het dus heerlijk vertoeven in deze tuin.

Enthousiast?

Dat kunnen we ons goed voorstellen! We zijn stiekem best trots op het resultaat. Wil je ook je nieuwbouwtuin laten aanpakken? Of misschien wel je oude tuin laten renoveren? Neem eens contact op over de mogelijkheden!

Een nieuwe tuin? Zo pak je het aan! (7 stappen)

Nieuwe tuin inspiratie

Aan de slag met een nieuw tuin? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jou en je huis? Wij geven je graag tuin inspiratie, een aantal tips over de aanpak van je nieuwe tuin en het proces dat je doorloopt. Wij hebben inmiddels honderden tuinen gerealiseerd en delen een stappenplan met inspiratie voor een nieuwe tuin.

Nieuwbouwtuin laten aanleggen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!