Tuinaanleg Utrecht met 3D tuinontwerp

Deze tuinaanleg in Utrecht met 3D tuinontwerp realiseerden we dit voorjaar. Een groot project door de omvang van de tuin en de vele nieuwe elementen. Bijvoorbeeld de damwand, fiberon vlonder, verschillende soorten bestrating, het gazon en nog meer! Lees en kijk dus snel verder naar deze tuinaanleg in Utrecht op basis van een 3D tuinontwerp.

3D tuinontwerp

We gingen eerst langs bij deze klant om een goed beeld te krijgen van de klus. Van de klant kwam de vraag voor een 3D tuinontwerp. In een tuinontwerp worden de ideeën van de klant gevisualiseerd, waardoor deze een veel beter beeld krijgt van het eindresultaat. De tuinontwerper voegt hier kennis en expertise aan toe, waardoor het ontwerp een realistische weergave wordt van hoe de tuin kan worden. Een beplantingsplan en verlichtingsplan behoren ook tot de mogelijkheden.

Bij dit project wilde de klant graag een 3D tuinontwerp laten maken. Hierdoor was het mogelijk om online in de tuin rond te lopen. De klant kon de tuin al voor de uitvoering vanuit alle hoeken bekijken met alle elementen erin. Dat ziet er al vrij gedetailleerd en realistisch uit, zoals hiernaast te zien is. Dit ontwerp realiseerden we samen met onze partner Hippetuinen.

3D tuinontwerp overzicht
Tuinontwerp met bestrating en gazon
Aanzicht tuinontwerp zijkant van het huis
3D tuinontwerp in Utrecht
Bovenaanzicht tuinontwerp

Houtbouw

Bij deze tuinaanleg in Utrecht gebruikten we ook hout. Zelf houden we van houtbouw in de tuin en de klant ook! Het eerste houten element in de tuin is de damwand. Een hoek van de tuin is lager gelegen en ligt aan de sloot die achter de tuin langs loopt. Om te voorkomen dat de tuin afbrokkelt op dat lager gelegen stuk, is de houten damwand geplaatst. Een wand gemaakt van planken en palen die de grond tegenhoudt. Om dit lager gelegen stuk tuin staat een robuust  en karakteristiek boerenlandhek met daarin een poort. Een houten trapje verbindt de niveauverschillen met elkaar.

Overkapping, fiberon vlonder en boerenlandhek

Een ander houten element is de hardhouten overkapping. De palen en planken vormen een stevige constructie. Op het hout ligt een dak, waardoor er een heerlijk beschut plekje ontstaat. Bij regen kun je alsnog droog zitten en bij zon zit je lekker in de schaduw.

Onder de overkapping is dan ook het terras te vinden. Dit terras is gemaakt van fiberon planken, een mix van 50% houtvezels en 50% kunststof. Het heeft de look van hout, maar dan zonder de natuurlijke eigenschappen, zoals onderhoud, splinters en rot.

Bestrating

In deze tuin zijn twee soorten bestrating te vinden:

  1. GeoStretto Lasize: De paden en de staptegels in het gazon zijn met deze tegels gelegd. Het zijn betontegels met een gecoate laag. Deze laag is makkelijk schoon te houden. Ook zijn kalk en groene aanslag niet mogelijk bij deze tegel door de harde en gladde toplaag. De laag geeft een ruimtelijke aanblik.
  2. GeoStretto Marileva: Naast de fiberon vlonder ligt een terras met deze tegels in wildverband. Ook deze tegels hebben een gecoate toplaag, waardoor ze onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. Beide soorten tegels voelen aangenaam aan om op te lopen door het gladde oppervlak. Ook bieden ze een stabiele ondergrond voor eventuele tuinmeubels.
Tuinaanleg in Utrecht met staptegels, overkapping en damwand
Tuinaanleg met verlichting en fruitbomen

Beplanting en verlichting

Tijdens deze tuinaanleg in Utrecht plantten we een een bessenstruik, aardbeienplanten en een appelboom. De bewoners kunnen dus voortaan genieten van fruit uit eigen tuin. Verder staan er een liguster, hydrangea’s en photinia in de tuin. Aan de randen van de tuin zijn er een aantal verhoogde borders te vinden, in de stijl van de bestrating, met daarin de beplanting. Op een groot oppervlak van de tuin zijn graszoden gelegd, waardoor de tuin prachtig groen kleurt. Door het gazon heen liggen staptegels.

De twee bomen in de tuin, de appelboom en de moerbei, worden verlicht met grondspots. ‘s Avonds geeft dat een prachtig gezicht!

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door deze tuin? Gaaf! Wij worden altijd ook enthousiast van zulke tuinen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw tuin. Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk eens op onze tuininspiratie pagina voor onder andere voorbeeldtuinen, een handig stappenplan en de tuintrends van 2018!

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!