20 voorbeeldtuinen + tuininspiratie (inclusief video’s)

Op zoek naar voorbeeldtuinen? Doe tuin inspiratie op met de voorbeelden van verschillende tuinen! Deze tuinen zijn stuk voor stuk door ons gerealiseerd. Per voorbeeldtuin geven we een korte beschrijving van de elementen in de tuin. Ook vind je hieronder enkele tuinontwerp voorbeelden en tuin modellen. Lees verder en krijg volop tuin inspiratie door onze voorbeeldtuinen.

Wat kun je verwachten op deze pagina?
1. Verschillende tuinvoorbeelden met beschrijving
2. Voorbeeldtuinen in video
3. Voorbeeldtuinen bekijken

1. Tuinvoorbeelden

Voorbeeldtuin 1: Tuinaanleg wellness tuin

Deze tuin legden we aan in 2019 en we zijn er erg trots op. De tuin staat helemaal in het teken van wellness. De hoogtepunten zijn de sauna en jacuzzi. Maar ook in het gebruik van materialen en beplanting is rekening gehouden met het thema. Bijvoorbeeld siergrassen die een rustgevend geluid geven wanneer de wind erdoorheen waait en beplanting die lekker ruikt. In de bestrating en het tuinhout is gebruik gemaakt van prettige, gladde materialen.

voorbeeldtuinen modern
voorbeeldtuinen modern

Voorbeeldtuin 2: Grote tuin in Waddinxveen met veel houtbouw

Deze tuin in Waddinxveen legden we gedeeltelijk aan. Een van de opvallende elementen is de hardhouten vlonder. De houtkleur kleurt ontzettend goed bij het caribian split, een oranjeachtig grind. Verder ligt het gazon er heel strak bij en vulden we de borders met verschillende soorten beplanting. Echt een plaatje om te zien! Bekijk dit tuin model helemaal via de knop hieronder.

Voorbeeldtuin 3: Nieuwbouwtuin met Douglashouten zwarte bogen

Deze tuin ligt achter een nieuwbouwhuis in Berkel & Rodenrijs. Toen wij de aanvraag kregen, waren we direct enthousiast. De klant had zelf al een tuinontwerp dat wij uitvoerden. In deze tuin springen de Douglashouten zwarte bogen met daaronder de staptegels in het strakke gazon direct in het oog. De kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline. Verder legden we bestrating en beplantten we borders. Een prachtige tuin om tuin inspiratie op te doen.

voorbeeldtuinen modern
voorbeeldtuinen modern

Voorbeeldtuin 4: Tuinaanleg en tuinontwerp Westergouwe

In Westergouwe, de nieuwste wijk van Gouda, staan uiteraard veel nieuwbouwhuizen. Dat betekent dat er ook veel nieuwe tuinen aangelegd worden. Bijvoorbeeld deze tuin. De basis was een 3D-tuinontwerp, waardoor de bewoners vooraf al een heel goed beeld hadden van de tuin. Vervolgens legden wij het gazon, de bestrating, het grind en het hoogtepunt, de pergola, aan.

Voorbeeldtuin 5: Stadstuin in Gouda

Deze tuin is echt een pareltje. We vinden deze tuin in het centrum van Gouda achter een statig huis. De tuin wordt gekenmerkt door een groot, strak gazon. Hieromheen ligt bestrating en grind. Aan de zijkant van de tuin vinden we een hardhouten vlonder. Verder is er op de rand van de verhoogde borders ook nog een leuk hardhouten zitje gemaakt.

voorbeeldtuinen modern
voorbeeldtuin westergouwe

Voorbeeldtuin 6: Tuin met rode klinkers, steenschotten en pergola van Douglashout

In de nieuwbouwwijk Westergouwe legden we deze tuin met rode klinkers, steenschotten en een pergola van Douglashout aan. De steenschotten zijn vroeger gebruikt in steenfabrieken en hebben daardoor een verweerde look. De pergola is een absolute blikvanger. In de border plaatsten we drie leibomen: een stoofpeer, appel en pruim.

Voorbeeldtuin 7: Daktuin met vlonder, grind en verhoogde plantenbakken

In Rotterdam realiseerden we deze tuin. Een daktuin wel te verstaan. We begonnen met een tuinontwerp en vervolgens gingen we in de tuin aan de slag. Voor de vlonder hebben we hardhouten planken gebruikt zonder profiel.  De plantenbakken zijn gemaakt van stapelblokken en de pergola is van Douglashout. Ook in deze tuin is een grindpad te vinden met staptegels dat de twee terrassen met elkaar verbindt.

tuinvoorbeelden daktuin
voorbeeldtuin Gouda

Voorbeeldtuin 8: Tuin met hardhouten vlonder

Deze tuin haalden we eerst helemaal leeg. Daarna kon er een laag zand op worden gespoten. Nu staat er een grote hardhouten vlonder in de tuin, die van het balkon met een trapje naar de tuin doorloopt. In de tuin is een mooie mix van hout, beplanting, bestrating en bloemen te vinden. Een kleurrijke en gezellige tuin dus!

Tuin model 9: Tuinontwerp en -aanleg met vlonder en pergola

Voor deze tuin maakten we eerst een 3D tuinontwerp waarin de wensen van de klant en de expertise van de ontwerper samenkwamen. Op basis van het ontwerp gingen we aan de slag. Er liggen een aantal verschillende soorten bestrating in deze tuin, zoals een gecoate tegel met mozaïek en gebakken klinkers. Verder vind je middenin de tuin een houten vlonder, beplanting en gazon. Helemaal achterin de tuin staat de enorme pergola van Douglas hout.

voorbeeldtuin Gouda
voorbeeldtuin Gouda

Voorbeeldtuin 10: Tuin met damwand, overkapping en verlichting op basis van 3D-ontwerp

Tijdens dit aanlegproject begonnen we met het aanleggen van een damwand ter versteviging. De hoogteverschillen zorgen bovendien voor een leuk afgeschermd terrasje met een boerenlandhek als toegang. Verder staat er een houten overkapping tegen het huis aan met daaronder een vlonder van fiberon, planken met een houten look, maar dan onderhoudsarm. De verschillende soorten bestrating en staptegels vormen de paden in de tuin. Ook staan er fruitbomen die ‘s avonds verlicht worden met grondspots. Dit alles begon met een gedetailleerd 3D-tuinontwerp!

Voorbeeldtuin 11: Tuin met Douglas pergola en vlonderterras

Deze tuin herkende je na de aanleg echt niet meer terug. Op de schutting bevestigden we aan de ene kant wilgenmatten. Tegen de andere schutting staat een enorme Douglashouten pergola met daaronder een hardhouten vlonderterras. Een heerlijk zitje, dus. De bestrating heeft de look en feel van leisteen, maar is eigenlijk een gecoate tegel; een betontegel met een daarop een toplaag. Dit is een onderhoudsarme tegel.

voorbeeldtuinen modern
voorbeeldtuin Gouda

Voorbeeldtuin 12: Tuin met houten overkapping en kunstgras

De houten schuur en overkapping springen er absoluut uit in deze tuin! In de zomer heerlijk in de schaduw zitten en bij regen droog buiten zijn. De schuur en overkapping zijn speciaal op maat gemaakt. Verder vind je in deze tuin twee terrassen die met elkaar verbonden zijn door een pad. De strook kunstgras en de gevulde borders maken de tuin helemaal af.

Voorbeeldtuin 13: Tuin met speelse lijnen en boerengrindpad

Deze tuin in Gouda hebben we aan de hand van een tuinontwerp gerenoveerd. De tuin heeft een terras met waterafvoer, een mooi slingerpad van boerengrind, nieuwe beplanting in de borders en een ingegraven trampoline. Ook de oprit is opnieuw bestraat. Het eindresultaat verschilt enorm van hoe de tuin er eerst bij lag.

voorbeeldtuin Gouda
voorbeeldtuinen Houten

Voorbeeldtuin 14: Tuin met overkapping en kunstgras

In Houten hebben deze tuin met overkapping en kunstgras gerealiseerd. Aan de schuur vast zit de overkapping die een heerlijke plek biedt in de tuin om lekker te zitten. Bij mooi weer zit je in de schaduw en bij wat minder lekker weer zit je droog en beschut. Verder ligt de bestrating er strak in en zorgen de borders en het kunstgras voor kleur in de tuin.

Voorbeeldtuin 15: Mediterrane tuin

Met deze mediterrane tuin hebben we het zuiden van Europa iets verlegd naar het noorden, naar Pijnacker om precies te zijn.  Met Granuwall stapelblokken maakten we een verhoogde border met daarin, jawel, een olijfboom om volledig in de mediterraanse sfeer te blijven. In de grindstroken zit led verlichting verstopt die de borders in het donker verlicht. De bestrating bestaat uit keramische tegels met de look en feel van mediterraans natuursteeen.

Mediterraanse tuinvoorbeelden
modern klassieke voorbeeldtuinen

Tuin model 16: Modern klassieke tuin met staptegels in boerengrind

In Rotterdam renoveerden we deze tuin. De klant wilde de tuin anders indelen en daarom hebben we eerst een tuinontwerp gemaakt. Dit vormde het uitgangspunt voor de aanleg van deze modern klassieke tuin me strakke lijnen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de strakke paden met boerengrind waarin antraciet staptegels liggen.

Voorbeeldtuin 17: Moderne tuin met verhoogde plantenbakken & robuuste pergola

In een nieuwbouwwijk in Pijnacker legden we deze tuin aan met onze hoveniers. De klant was getipt door de buren waar we al eerder de voortuin en achtertuin aanlegden. Het huis werd opgeleverd met een kale tuin, dus waar te beginnen? Inderdaad bij Schoffelstudent & hoveniers. We hebben eerst een schets gemaakt op basis van de wensen van de klant met bijhorende offerte. De tuin heeft een mooie robuuste pergola van Douglas hout, verhoogde plantenbakken van stapelblokken en staptegels in het gras.

voorbeeldtuinen modern
landelijke voorbeeldtuin

Voorbeeldtuin 18: Landelijke tuin met schoeiing

In Reeuwijk hebben we deze tuin gerealiseerd. De klant had al een goed beeld van de wensen en wij hebben het vertaald naar een passende offerte. Na grondbewerking, het plaatsen van de schoeiing en ongeveer 100 m3 zand en grond aanbrengen hebben we het terras aangelegd en het gazon gerealiseerd met graszoden gelegd. Een plaatje!

Voorbeeldtuin 19: Design tuin 

Deze unieke tuin is ontworpen en vervolgens aangelegd in Waddinxveen. De tuin heeft mooie verhoogde bakken die zijn gemaakt van gelijmde stapelblokken. Deze bakken bevatten flink wat groen dat goed doordacht is in een beplantingsplan.

Het pad loopt tussen de borders en verhoogde plantenbakken door en leidt naar het terras achterin de tuin.

tuinvoorbeelden design tuin
voorbeeldtuin Rotterdam

Voorbeeldtuin 20: Tuin met kunstgras en hardhouten plantenbakken

Deze tuin in hartje Rotterdam bewijst dat een tuin met kunstgras echt mooi kan zijn. De combinatie met hoge hardhouten plantenbakken een het schuine pad maakt de tuin uniek. De boom, omgeven door zwerfkeien, hebben we behouden en de prachtige rijkgevulde border zorgt voor voldoende ‘echt’ groen in de tuin.

2. Voorbeeldtuinen in video

Doe tuin inspiratie op met de volgende video’s van door ons aangelegde tuinen. Geniet van de prachtige tuin modellen in verschillende tuinstijlen.

Wellness tuin

 • Jacuzzi en sauna
 • Houten vlonderpad en cortenstaal border
 • Heel diverse beplanting

Grote tuinaanleg Waddinxveen

 • Opvallend caribian split
 • Grote hardhouten vlonder
 • Ontzettend strak gazon

Tuin in Berkel en Rodenrijs

 • Douglashouten zwarte bogen
 • 900m2
 • Trampoline voor de kids

Nieuwbouwtuin in Westergouwe

 • Steenschotten vlonders
 • Rode klinkers
 • Stoofpeer, appel en pruim

Daktuin in Rotterdam

 • Houten vlonder en pergola
 • 2 terrassen
 • Verhoogde borders

Stadstuin in Gouda

 • Prachtig gazon
 • Hardhouten vlonder en zitje
 • Vuurvast grind

Tuinrenovatie in Rotterdam

 • Enorme hardhouten vlonder
 • Kleurrijke beplanting
 • Strak gazonnetje

Tuinaanleg in Waddinxveen

 • Hardhouten vlonder
 • Karakteristiek caribian split
 • Geweldige grasmat
Tuinontwerp checklist

Zelf aan de slag met je tuinontwerp? Download het e-book!

Ben je van plan om binnenkort of over een tijdje aan de slag te gaan met een nieuwe tuin? Dan is De Ultieme Tuinontwerp Checklist het juiste startpunt. Je leert hoe je in 7 stappen zelf een tuinontwerp maakt. Hiermee voorkom je fouten die leiden tot onnodig hoge kosten of zelfs teleurstelling achteraf.

Een nieuwe tuin? Zo pak je het aan! (7 stappen)

Nieuwe tuin inspiratie

Aan de slag met een nieuw tuin? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jou en je huis? Wij geven je graag tuin inspiratie, een aantal tips over de aanpak van je nieuwe tuin en het proces dat je doorloopt. Wij hebben inmiddels honderden tuinen gerealiseerd en delen een stappenplan met inspiratie voor een nieuwe tuin.

Bekijk tuinen die wij mooi maakten

Doe tuin inspiratie op door het bekijken van deze tuin modellen in allerlei stijlen, soorten en maten