Voorbeeldtuinen

Op zoek naar voorbeeldtuinen? Doe inspiratie op met de voorbeelden van verschillende tuinen! Deze tuinen zijn stuk voor stuk door ons gerealiseerd. Per voorbeeldtuin geven we een korte beschrijving van de elementen in de tuin. Lees verder en laat je inspireren door onze voorbeeldtuinen.

Wat kun je verwachten op deze pagina?
1. Verschillende tuinvoorbeelden met beschrijving
2. Voorbeeldtuinen in video
3. Inspiratie voor je nieuwe tuin

1. Tuinvoorbeelden

Voorbeeldtuin 1 : Moderne tuin met verhoogde plantenbakken & robuuste pergola

In een nieuwbouwwijk in Pijnacker legden we deze tuin aan met onze hoveniers. De klant was getipt door de buren waar we al eerder de voortuin en achtertuin aanlegden. Het huis werd opgeleverd met een kale tuin, dus waar te beginnen? Inderdaad bij Schoffelstudent & hoveniers. We hebben eerst een schets gemaakt op basis van de wensen van de klant met bijhorende offerte. De tuin heeft een mooie robuuste pergola van Douglas hout, verhoogde plantenbakken van stapelblokken en staptegels in het gras.

Meer over deze moderne tuin
voorbeeldtuinen modern
voorbeeldtuin westergouwe

Voorbeeldtuin 2: Tuin met rode klinkers, steenschotten en pergola van Douglashout

In de nieuwbouwwijk Westergouwe legden we deze tuin met rode klinkers, steenschotten en een pergola van Douglashout aan. De steenschotten zijn vroeger gebruikt in steenfabrieken en hebben daardoor een verweerde look. De pergola is een absolute blikvanger. In de border plaatsten we drie leibomen: een stoofpeer, appel en pruim.

Meer over deze tuin in Westergouwe

Voorbeeldtuin 3: Modern klassieke tuin met staptegels in boerengrind

In Rotterdam renoveerden we deze tuin. De klant wilde de tuin anders indelen en daarom hebben we eerst een tuinontwerp gemaakt. Dit vormde het uitgangspunt voor de aanleg van deze modern klassieke tuin me strakke lijnen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de strakke paden met boerengrind waarin antraciet staptegels liggen.

Meer over deze modern klassieke tuin
modern klassieke voorbeeldtuinen
landelijke voorbeeldtuin

Voorbeeldtuin 4: Landelijke tuin met schoeiing

In Reeuwijk hebben we deze tuin gerealiseerd. De klant had al een goed beeld van de wensen en wij hebben het vertaald naar een passende offerte. Na grondbewerking, het plaatsen van de schoeiing en ongeveer 100 m3 zand en grond aanbrengen hebben we het terras aangelegd en het gazon gerealiseerd met graszoden gelegd. Een plaatje!

Meer over deze landelijke tuin

Voorbeeldtuin 5: Design tuin 

Deze unieke tuin is ontworpen en vervolgens aangelegd in Waddinxveen. De tuin heeft mooie verhoogde bakken die zijn gemaakt van gelijmde stapelblokken. Deze bakken bevatten flink wat groen dat goed doordacht is in een beplantingsplan.

Het pad loopt tussen de borders en verhoogde plantenbakken door en leidt naar het terras achterin de tuin.

tuinvoorbeelden design tuin
tuinvoorbeelden daktuin

Voorbeeldtuin 6: Daktuin met vlonder, grind en verhoogde plantenbakken

In Rotterdam realiseerden we deze tuin. Een daktuin wel te verstaan. We begonnen met een tuinontwerp en vervolgens gingen we in de tuin aan de slag. Voor de vlonder hebben we hardhouten planken gebruikt zonder profiel.  De plantenbakken zijn gemaakt van stapelblokken en de pergola is van Douglashout. Ook in deze tuin is een grindpad te vinden met staptegels dat de twee terrassen met elkaar verbindt.

Meer over deze daktuin

Voorbeeldtuin 7: Tuin met kunstgras en hardhouten plantenbakken

Deze tuin in hartje Rotterdam bewijst dat een tuin met kunstgras echt mooi kan zijn. De combinatie met hoge hardhouten plantenbakken een het schuine pad maakt de tuin uniek. De boom, omgeven door zwerfkeien, hebben we behouden en de prachtige rijkgevulde border zorgt voor voldoende ‘echt’ groen in de tuin.

Meer over deze tuin in Rotterdam
voorbeeldtuin Rotterdam
voorbeeldtuinen Houten

Voorbeeldtuin 8: Tuin met overkapping en kunstgras

In Houten hebben deze tuin met overkapping en kunstgras gerealiseerd. Aan de schuur vast zit de overkapping die een heerlijke plek biedt in de tuin om lekker te zitten. Bij mooi weer zit je in de schaduw en bij wat minder lekker weer zit je droog en beschut. Verder ligt de bestrating er strak in en zorgen de borders en het kunstgras voor kleur in de tuin.

Meer over deze tuin met overkapping

Voorbeeldtuin 9: Mediterrane tuin

Met deze mediterrane tuin hebben we het zuiden van Europa iets verlegd naar het noorden, naar Pijnacker om precies te zijn.  Met Granuwall stapelblokken maakten we een verhoogde border met daarin, jawel, een olijfboom om volledig in de mediterraanse sfeer te blijven. In de grindstroken zit led verlichting verstopt die de borders in het donker verlicht. De bestrating bestaat uit keramische tegels met de look en feel van mediterraans natuursteeen.

Meer over deze Mediterrane tuin
Mediterraanse tuinvoorbeelden
voorbeeldtuin Gouda

Voorbeeldtuin 10: Tuin met speelse lijnen en boerengrindpad

Deze tuin in Gouda hebben we aan de hand van een tuinontwerp gerenoveerd. De tuin heeft een terras met waterafvoer, een mooi slingerpad van boerengrind, nieuwe beplanting in de borders en een ingegraven trampoline. Ook de oprit is opnieuw bestraat. Het eindresultaat verschilt enorm van hoe de tuin er eerst bij lag.

Meer over deze tuin in Gouda

Voorbeeldtuin 11: Tuin met hardhouten vlonder

Deze tuin haalden we eerst helemaal leeg. Daarna kon er een laag zand op worden gespoten. Nu staat er een grote hardhouten vlonder in de tuin, die van het balkon met een trapje naar de tuin doorloopt. In de tuin is een mooie mix van hout, beplanting, bestrating en bloemen te vinden. Een kleurrijke en gezellige tuin dus!

Meer over deze tuin met vlonder
voorbeeldtuin Gouda
voorbeeldtuin Gouda

Voorbeeldtuin 12: Tuin met houten overkapping en kunstgras

De houten schuur en overkapping springen er absoluut uit in deze tuin! In de zomer heerlijk in de schaduw zitten en bij regen droog buiten zijn. De schuur en overkapping zijn speciaal op maat gemaakt. Verder vind je in deze tuin twee terrassen die met elkaar verbonden zijn door een pad. De strook kunstgras en de gevulde borders maken de tuin helemaal af.

Meer over deze houten overkapping in Houten

Voorbeeldtuin 13: Tuinontwerp en -aanleg met vlonder en pergola

Voor deze tuin maakten we eerst een 3D tuinontwerp waarin de wensen van de klant en de expertise van de ontwerper samenkwamen. Op basis van het ontwerp gingen we aan de slag. Er liggen een aantal verschillende soorten bestrating in deze tuin, zoals een gecoate tegel met mozaïek en gebakken klinkers. Verder vind je middenin de tuin een houten vlonder, beplanting en gazon. Helemaal achterin de tuin staat de enorme pergola van Douglas hout.

Meer over dit tuinontwerp en de tuinaanleg
voorbeeldtuin Gouda
voorbeeldtuin Gouda

Voorbeeldtuin 14: Tuin met damwand, overkapping en verlichting op basis van 3D-ontwerp

Tijdens dit aanlegproject begonnen we met het aanleggen van een damwand ter versteviging. De hoogteverschillen zorgen bovendien voor een leuk afgeschermd terrasje met een boerenlandhek als toegang. Verder staat er een houten overkapping tegen het huis aan met daaronder een vlonder van fiberon, planken met een houten look, maar dan onderhoudsarm. De verschillende soorten bestrating en staptegels vormen de paden in de tuin. Ook staan er fruitbomen die ‘s avonds verlicht worden met grondspots. Dit alles begon met een gedetailleerd 3D-tuinontwerp!

Meer over deze tuin met houtbouw en verlichting

2. Voorbeeldtuinen in video

Tuinaanleg in 2017

We hebben video gemaakt met enkele voorbeeldtuinen die wij hebben gerealiseerd in 2017. In één minuut krijg je al een goede indruk en veel inspiratie op je beeld.

Tuin met steenschotten, pergola en rode klinkers

Op deze tuin in de nieuwbouwwijk Westergouwe in Gouda zijn we best trots. De tuin heeft echt een eigen look door de steenschotten, de leibomen en de stijlvolle pergola. Lees hier nog meer!

Daktuin met pergola, vlonder en plantenbakken

Bijzonder om een tuin aan te leggen op een dak. En dan ook nog zo’n mooie met houten vlonders, twee terrassen en verhoogde plantenbakken. De moeite waard om te bekijken! Lees meer…

Tuinontwerp en tuinaanleg moderne tuin

Deze tuin ligt er echt superstrak bij. Een mooie mix van gazon, pad en terras. Aan de zijkanten van de tuin liggen de verhoogde borders. En de pergola zie je niet over het hoofd. Lees er nog meer over!

Klassiek moderne tuin met staptegels

Deze tuin in Rotterdam renoveerden we. De paden, waarin staptegels liggen, zijn gevuld met boerengrind. Schoffelbaas Fred neemt je mee door de tuin. Lees hier nóg meer…

Tuin met slingerpad, borders en terras

Deze tuin heeft een verandering doorgemaakt. Nu ligt er een terras dat minder snel verzakt. Het slingerpad met klassiek boerengrind loopt om de borders heen. Lees meer over de renovatie.

Een nieuwe tuin? Zo pak je het aan! (7 stappen)

Nieuwe tuin inspiratie

Aan de slag met een nieuw tuin? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jou en je huis? Wij geven je graag tuin inspiratie, een aantal tips over de aanpak van je nieuwe tuin en het proces dat je doorloopt. Wij hebben inmiddels honderden tuinen gerealiseerd en delen een stappenplan met inspiratie voor een nieuwe tuin.

Lees het stappenplan voor een nieuwe tuin

Interesse in tuinaanleg?

Al meer dan 3000 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.3 van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Meer voorbeeldtuinen/projecten die wij hebben gerealiseerd

Nog meer projecten uit ons portfolio zijn hieronder te vinden.

Voorbeeld tuinen
4.5 (90%) 10 vote[s]