Tuinaanleg met Douglas pergola en vlonderterras

Deze tuin met onder andere een Douglas pergola en vlonderterras onderging een ware metamorfose. Van een tuin vol zand, oude bestrating en wat beplanting naar een heel strakke en stijlvolle tuin met houtbouw, gloednieuwe bestrating en prachtige borders. We nemen je mee in het proces en het resultaat! Bekijk hiernaast alvast eens het eindresultaat. Je kunt de balk slepen en zo de situatie voor en na de tuinaanleg bekijken! Onderaan deze pagina vind je nog enkele prachtige plaatjes van deze tuin!

De tuin leeghalen

Soms leggen we nieuwbouwtuinen aan, maar ook tuinen die er al een tijdje liggen, zoals deze, kunnen vaak wel een verandering gebruiken. Dat geeft de klant weer nieuw plezier in de tuin en ook wij zijn na afloop erg tevreden. Aan de slag, dus! De oude bestrating en beplanting haalden onze mannen uit de tuin. Alleen zo kan je echt opnieuw beginnen!

tuin met douglas pergoladouglas pergola tuin

Sleep de balk naar links en naar rechts voor het resultaat

Ook een nieuwe tuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Schutting van wilgenmatten

Aan de ene kant van de tuin vind je een schutting van wilgenmatten. Deze matten bevestigden we op een stalen frame tegen de schutting. Ze geven een natuurlijke look aan de tuin en kleuren mooi bij de andere elementen in de tuin.

Douglas pergola

Als je het over deze tuin hebt, kan je niet voorbijgaan aan de Douglas pergola. Deze is gebouwd met dikke palen die niet te missen zijn. De basis ligt onder de grond, waar de palen van 3,5 meter eerst een stuk in gaan. Op deze 6 houten palen zijn de liggers bevestigd. Al met al zo’n 35 meter aan Douglas hout.

Vlonderterras

Onder de Douglas pergola vinden we een mooi zitje op de vlonder. Deze vlonder rust op hardhouten latten. Het hout dat we gebruikten voor de vlonder is Douglashout, een harde naaldhoutsoort. Dit past qua kleur dus mooi bij de pergola. Lees meer over houtbouw!

aanleg douglas pergola
douglas pergola in aanbouw

Leistenen bestrating

Tegen het huis aan ligt een terras. Vanaf daar loop je het trapje af en kom je op het pad dat naar de achterkant van de tuin loopt. Onderweg vind je aan je rechterzijde de verhoogde borders en aan je linkerzijde de Douglas pergola, het vlonderterras en het schuurtje. Voor de bestrating is gekozen voor een gecoate tegel. Dit is een betontegel met daarop een laag met leisteenmotief. Het oppervlak is dus oneffen, de structuur van leisteen. Over deze toplaag zit een coating die zorgt dat deze tegel onderhoudsarm is.

De oplevering

De tuin is af, wij zijn er trots op en de klant is tevreden! Wat wil je nog meer? We wensen de klant veel tuinplezier!

douglas pergola tuinaanleg
douglas pergola tuinaanleg

Ook een nieuwe tuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Een nieuwe tuin? Zo pak je het aan! (7 stappen)

Nieuwe tuin inspiratie

Aan de slag met een nieuw tuin? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jou en je huis? Wij geven je graag tuin inspiratie, een aantal tips over de aanpak van je nieuwe tuin en het proces dat je doorloopt. Wij hebben inmiddels honderden tuinen gerealiseerd en delen een stappenplan met inspiratie voor een nieuwe tuin.