Tuinaanleg? Schoffelstudent en Hoveniers!

Op zoek naar een betrouwbare partij voor tuinaanleg? Wij vertalen je wensen naar een mooie tuin en verzorgen de aanleg. Inmiddels hebben wij meer dan 250 tuinen aangelegd met stuk voor stuk mooie resultaten en tevreden klanten. Tuinen die in eerste instantie vooral een idee waren en vervolgens gerealiseerd worden. Wij komen graag bij je thuis de plannen en mogelijkheden bespreken, helemaal gratis en vrijblijvend. Word je blij van de zon die de dauwdruppels op het gras doet oplichten? Jouw eigen stukje buiten dat volledig naar jouw wensen is? Wij ook, daarom doen we dit werk! Lees hier alles over het proces van tuinaanleg en hoe het in zijn werk gaat. Ga er maar even voor zitten want na het lezen van deze pagina weet je alles wat nodig is om te beginnen met je tuin.

Interesse in tuinaanleg van je droomtuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Van idee naar je droomtuin

Je wilt een nieuwe tuin realiseren en dat begint allemaal bij een idee. Misschien heb je al het hele internet afgespeurd op zoek naar tuin inspiratie en voorbeeld tuinen. Heb je al een prachtige moodboard op Pinterest gemaakt?  Of heb je nog totaal idee wat je wilt met de tuin. Je hebt in ieder geval de juiste pagina gevonden want wij gaan je helpen om je droomtuin te realiseren.  Het maakt niet uit of je nou al een heel concreet idee hebt of totaal nog niet weet wat je wilt. Het begint allemaal met het idee dat je tuin moet veranderen. Je kunt je ideeën natuurlijk helemaal zelf uitwerken en zelf een tuinontwerp maken dat is een leuk proces. En hoe gaaf is het dat je kunt zeggen tegen je vrienden en familie dat je de tuin zelf hebt ontworpen? Hiervoor kun je ook een tuinontwerp cursus volgen die je stap voor stap meeneemt in het proces. Als je het niet te moeilijk wilt maken dan zoek je inspiratie en zet je je ideeën op papier doormiddel van een schets of beschrijving. Wij helpen je graag om die verder uit te werken en een passend offerte te maken. Ons doel is jou blij maken met een mooie tuin zodat jij van het prachtige weer kunt genieten in de oase van rust, je tuin. Hieronder vertellen we je ons verhaal. Hoe een studentenbedrijf is uitgegroeid tot een hoveniersbedrijf. Vervolgens hebben we nog veel inspiratie op een rij gezet.

Ons verhaal en hoe wij werken

In 2010 begonnen we in Gouda met tuinonderhoud. In onze Fiat Cinquecento reden we rond om mensen blij te maken met een mooie tuin. Mooie tijden! Door de jaren heen groeiden we flink. Inmiddels hebben we meerdere auto’s, veel professioneel gereedschap én een team van 30 hardwerkende studenten, gemotiveerde junior hoveniers en ervaren vakmannen. Door al die jaren heen is één ding niet veranderd en dat zal ook niet veranderen: we willen klanten blij maken met een mooie tuin!

Voor elke klus kijken we welke ervaring nodig is én hoe we het zo betaalbaar mogelijk kunnen houden. Dat is ons unieke concept. Tuinaanleg is specialistisch werk wat goed moet gebeuren, dus we kiezen ervoor om ervaren hoveniers, houtbouwers en stratenmakers in te zetten die geassisteerd worden door junior hoveniers en studenten. Zo leggen we je tuin goed en betaalbaar aan.

Prachtige voorbeelden van tuinaanleg

Voorlopig genoeg gepraat! Tijd om te kijken naar mooie voorbeelden van tuinaanleg. Laat je inspireren en bedenk wat jij mooi zou vinden in je tuin. We zijn benieuwd 🙂

Tuinaanleg met overkapping, tuinverlichting, tuinhek en meer

Op deze tuin zijn we enorm trots! Tijdens de tuinaanleg realiseerden we veel verschillende elementen. Als eerste een houten damwand, want de tuin kent meerdere niveaus. Om te voorkomen dat dit afbrokkelt, werd de tuin ingesloten met een damwand. Door het boerenlandhek ga je met een trapje naar het lagergelegen deel. De houten overkapping biedt een heerlijk beschut zitplekje en ook de fiberon vlonder eronder draagt daar aan bij. Als bestrating is gekozen voor twee soorten tegels met een gecoate toplaag. Net als de fiberon vlonder is dit onderhoudsvriendelijk. Mooi dat er ook veel groen in de tuin te vinden is met een mooi gazon, borders en fruitbomen. Mooi detail is dat deze ‘s avonds verlicht kunnen worden. Lees hier meer over deze tuinaanleg!

tuinaanleg
tuinaanleg

Aanleg stadstuin met een gazon, zitje en houten vlonder

Deze tuin is echt een plaatje. Hij is gelegen naast en achter een statig herenhuis aan de Goudse grachten. De strakke lijnen van hout, groen en steen geven de tuin een mooi aanzicht. Langs het pad vinden we een muurtje waarachter zich de border bevindt. Op het muurtje is met bankirai hout, een hardhout soort, een mooi bankje gemaakt. Verder legden we een gazon van 50m2 aan, wat er prachtig en uitnodigend bij ligt. De graszoden zijn mooi aan elkaar gehecht, waardoor het een geheel is geworden. Op de paden om het gazon ligt antraciet basalt split, donker grind dat enorm kleurvast is. Verder bouwden we een hardhouten vlonder die dient als vlonderterras. Een plekje om te ontspannen. Lees meer over de tuinaanleg van deze stadstuin (inclusief video!).

Tuinaanleg in Waddinxveen

Deze tuin in Waddinxveen is in verschillende fases aangelegd. Wij hebben dus niet alles gerealiseerd maar we mochten wel een mooi deel doen. Zo deden we veel houtwerk, zoals het maken van de vlonder. Ook legden we het gazon aan, namen we de beplanting voor onze rekening en stortten en verdeelden we het grind. Bekijken de video of lees hier meer over deze tuin. Meer videos van tuinen bekijken? Hier staat ons video portfolio.

Een nieuwe tuin? Zo pak je het aan! (7 stappen)

Denk je na over een nieuwe tuin, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Volg dan ons stappenplan met 7 stappen, waarin we je meenemen van een oude naar een nieuwe tuin en je tips geven over het opdoen van inspiratie!

Nieuwe tuin inspiratie

Aan de slag met een nieuw tuin? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jou en je huis? Wij geven je graag tuin inspiratie, een aantal tips over de aanpak van je nieuwe tuin en het proces dat je doorloopt. Wij hebben inmiddels honderden tuinen gerealiseerd en delen een stappenplan met inspiratie voor een nieuwe tuin.

Interesse in tuinaanleg van je droomtuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Tuinaanleg in fases

Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk? Om te beginnen is het handig om een plan te maken of een tuinontwerp te laten maken. Je kunt ook zelf een tuinontwerp maken door bijvoorbeeld een cursus tuinontwerp te volgen. Als je helder hebt wat je gedaan wilt hebben vraag je een offerte aan. Wij kunnen natuurlijk ook meedenken met je plannen en daar nog op adviseren. Indien nodig komen de de tuin opmeten. Als het plan helder is maken we een passende offerte. Na een akkoord plannen we datum en beginnen we met de tuinaanleg. Wij zorgen natuurlijk dat alle benodigde materialen zijn besteld en op het juiste moment er zijn. De hoveniers beginnen meestal met de oude tuin leegruimen om vervolgens op een schoon canvas te kunnen gaan bouwen. Meestal beginnen we bij de bestrating, vervolgens eventuele houtbouw en tot slot zetten we alle planten in de tuin. Nadat de tuin is aangelegd doen we een oplevering en is er nog ruimte voor feedback. Als de tuin helemaal naar wens is dan is het tijd om te genieten. Achteraf ontvang je de factuur conform de offerte die je eerder hebt ontvangen.

Kleine tuin aanleggen

Een kleine tuin aanleggen is een leuke uitdaging. Je hebt minder ruimte, maar wilt toch een tuin die aan je eisen voldoet. Vaak kunnen er creatieve oplossingen bedacht worden waardoor je kleine tuin ruim oogt en past bij jouw wensen. Wil je een kleine tuin aanleggen, overweeg dan om een tuinontwerper in te schakelen die een goed plan voor je kan maken. Je kunt ook zelf je tuin ontwerpen. In ieder geval is het bij een kleine tuin extra belangrijk dat het plan helemaal klopt voordat je aan de slag gaat met de tuinaanleg.

Wil je hier zelf mee aan de slag? Lees bijvoorbeeld dit blog over hoe je zelf een tuinontwerp maakt en bekijk hier welke tuinontwerp programma’s je kunt gebruiken.

Wat kost een tuinaanleg?

Een belangrijke vraag is natuurlijk wat de kosten van een tuinaanleg zijn. Het antwoord is niet zo makkelijk te geven. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wil. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van:

 • Het materiaal dat je kiest. Neem als voorbeeld bestrating. De prijzen kunnen verschillen van een tientje tot wel 150 euro.

 • De verhouding tussen ruimte en volume in je tuin. Een gazon is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een overkapping.

 • Of je de aanleg zelf doet of uitbesteedt aan een hovenier.

Gelukkig zijn er best wat schattingen te maken van de kosten van een tuin aanleggen. Zo kun je vooraf toch een goed beeld krijgen van wat een tuinaanleg kost.

Wil je meer weten over de kosten van een tuinaanleg. Lees dan ons blog over de kosten van tuinaanleg.

Tuinaanleg kosten

Over de tuinaanleg kosten gesproken. Het aanleggen van een nieuwe tuin is helaas wel kostbaar. Daarom is het handig om vooraf je budget te bepalen. Wat wil je uitgeven aan de tuin? Gemiddeld genomen zijn de kosten €100,- per vierkante meter van je tuin. Is je tuin dus 50 vierkante meter dan kun je rekening houden met €5000,-. Nu is dat natuurlijk wel kort door de bocht want er zijn natuurlijk wel mogelijkheden om met een wat kleiner budget te werken. Helaas blijft een tuin aanleggen arbeidsintensief en de materialen zijn kostbaar. Bepaal voor jezelf wat je uit wilt geven aan je tuin. Als je een plan hebt kunnen wij ook al wel aan indicatie geven van de kosten om te zien of het aansluit bij je budget. Wil je besparen op de kosten? Daar kunnen we je ook bij helpen in het offerte proces. Er zijn namelijk bespaartips die je toe kunt passen zonder dat een saaie tuin krijgt.

Waarom je met ons wil werken voor tuinaanleg of misschien niet

Het belangrijkst voor ons is om jou als klant blij te maken. Niet alleen met een mooie tuin, maar ook met een soepele en fijne samenwerking en zonder verrassingen achteraf. Daarom zijn we eerlijk over wat je kan verwachten van ons.

Voor grote of complexe projecten werken we samen met vakmannen. Het is specialistisch werk en onze ervaren hoveniers, stratenmakers en houtbouwers weten wat ze doen. Onze junior hoveniers en studenten zetten we waar mogelijk in. Zo verzorgen we tuinaanleg met goede kwaliteit én voor een goede prijs.

Inmiddels maakten we al meer dan 5500 tuinen mooi, waaronder veel tuinaanleg projecten. Onze klanten zijn best wel blij met ons 😉 Ze beoordelen ons met een 8,5+ op review-site Kiyoh.nl.

Allereerst maken we een accurate inschatting van het werk. Bij tuinaanleg projecten worden uiteindelijk de gemaakte uren en gebruikte materialen gefactureerd. Dat kan inderdaad soms iets hoger uitvallen, maar we streven ernaar om je tevreden te maken, ook met de prijs! Bij meerwerk zullen we dat communiceren.

We zijn niet altijd de goedkoopste, dat zullen we maar eerlijk zeggen. Voor sommige werkzaamheden zetten we namelijk geen studenten in, omdat het te specialistisch werk is. Waar mogelijk is, doen we dat wel. En we geven je liever een goede inschatting, dan dat de prijs achteraf veel hoger uitvalt. We willen betaalbaar hovenierswerk bieden en werken daarom zo efficiënt mogelijk.

Dat vinden we vervelend! Neem dan snel contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar een gepaste oplossing. Van alle tuinen die we al aanlegden en aanpakten, is het slechts enkele keren voorgekomen dat we de klant niet tevreden konden maken. Dat vinden wij ook jammer. Na afloop van het werk vragen we dan ook altijd of je tevreden bent en zolang dat niet zo is, zijn wij ook niet tevreden.

Waarom Schoffelstudent?

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met studenten & hoveniers

 • Moderne communicatie

 • Denkt mee met het plan voor de tuin

 • We maken graag klanten blij 🙂

Tuinonderhoud

Na een tuinaanleg wil je natuurlijk wel dat de tuin er netjes bij blijft liggen. Anders kan je over een aantal jaren weer opnieuw beginnen. Tuinonderhoud is daarom belangrijk. Elk seizoen vraagt om zijn eigen werkzaamheden, zoals snoeien, bemesten en onkruid bestrijden. We helpen je graag door regelmatig langs te komen en de tuin weer netjes te maken. Lees hier meer over tuinonderhoud, wat er in elk seizoen mag gebeuren en welk onderhoud we uitvoeren.

tuinaanleg tuinontwerp

Tuinontwerp

Je hebt misschien al wel een redelijk idee van hoe je wilt dat je nieuwe tuin eruit ziet. De tuinaanleg kan beginnen. Dan is het toch de moeite waard om een tuinontwerp te overwegen. Een tuinontwerper heeft veel verstand van materialen, stijlen en beplanting en kan je plan naar een hoger niveau tillen. Ga je voor je droomtuin? Jouw wensen en de expertise van de ontwerper komen samen in een tuinontwerp. En dan ook nog eens een plan dat in je budget past, met unieke elementen. Een tuinontwerp bevat een kennismaking, plattegrond, technische tekeningen, een materiaallijst en eventueel zelfs 3D-tekeningen. Ook kun je nog een beplantingsplan en verlichtingsplan laten maken, waarbij dieper wordt ingegaan op tuinverlichting en het vullen van de tuin met beplanting. Een tuinontwerp is dus een mooie beginstap van een tuinaanleg.

Laat je inspireren! En lees hier veel meer over tuinontwerp, de kosten ervan, hoe je zelf een tuinontwerp maakt en wat de voordelen zijn.

Tuinaanleg: renovatie of een nieuwe tuin?

Wanneer je je tuin wilt aanleggen, heb je vaak twee keuzes: ga je voor een volledig nieuwe tuin of voor tuinrenovatie. Tenzij je tuin op dit moment echt helemaal leeg is, is dit een keuze die je moet maken.

Bij een volledig nieuwe tuin worden alle oude onderdelen verwijderd en wordt er een volledig nieuwe tuin aangelegd. Bij tuinrenovatie ga je je bestaande tuin veranderen. Er worden enkele onderdelen van de tuin vernieuwd of veranderd, maar blijven er ook onderdelen hetzelfde. Je gaat als het ware je tuin verbouwen.

Bekijk hier een voorbeeld van een tuin die we gedeeltelijk gerenoveerd hebben.

Of bekijk hier voorbeeld 1 of voorbeeld 2 van een nieuwbouwtuin die we vanaf 0 opbouwden.

Klanten over Schoffelstudent

Benieuwd wat klanten over ons zeggen? Lees dan deze reviews en bekijk de video van een tevreden klant. Kijk voor meer reviews op review-site Kiyoh.nl.

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Mannen waren erg vriendelijk, harde werkers en hadden kennis van zaken

DCOZ, Zoetermeer

Overal hebben de jongens en meiden van Schoffelstudent/Studentenkracht een stapje extra gezet voor onze voor, zij en achtertuin. Voor ons heel fijn, wijzigingen op het huidige plan waren geen probleem en is tot op de laatste dag is daar bij ons flexibel mee om gesprongen. Het eindresultaat is dan ook zeer tevredenstemmend prijs/kwalitatief gezien. Professionele hovenier met assistentie, had ook nog tips over waterafvoer etc. dus voor ons erg fijn. Aanrader.

Reinier, Zoetermeer

Zaken worden snel opgepakt en ingepland. Uitvoerders zijn keurig, communiceren goed en ruimen alles netjes op.

John, Rotterdam

We komen graag je koffie proeven

Heb je inmiddels ook al zo’n zin om aan de slag te gaan met je tuin? Kunnen wij ons goed voorstellen. Je tuin is een plekje om heerlijk te ontspannen en te genieten. Tenminste, dat hoort het te zijn. Maar misschien zie je wel tegen de klus op of heb je geen idee wat je met de tuin wilt. Wij hebben een aanbod dat je eigenlijk niet kunt afslaan! Wij komen je koffie proeven. We houden wel van een sterke bak. Koekje erbij slaan we niet af! Natuurlijk bekijken we ook uw tuin. Dan horen we graag wat je wensen zijn. Vervolgens kunnen we een passend aanbod doen voor een tuinaanleg. En dat allemaal vrijblijvend! Wanneer mogen we langskomen? Maak snel een afspraak!

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij komen de werkzaamheden op het afgesproken moment uitvoeren!

4. Betaling

Na de uitvoering sturen wij per mail de factuur volgens de afspraken.

5. Genieten

Nu wij de tuin mooi hebben gemaakt is het tijd om ervan te genieten!

Tuinstijlen

Een belangrijke keuze die je maakt voor je nieuwe tuin is de tuinstijl. Dit bepaalt welke stijl de tuin uitstraalt. Zo zorg je dat je tuin een samenhangend geheel vormt en voor het oog “klopt”. Op basis van de gekozen tuinstijl kies je later weer je materialen, beplanting en indeling. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan deze pagina over tuinstijlen. Of bekijk al onze voorbeeldtuinen om inspiratie op te doen.

TIP: de planning van tuinaanleg 

Een heel belangrijk onderdeel van tuinaanleg is planning. Er zijn meerdere partijen betrokken bij een tuinaanleg dus dat vraagt soms wel wat geregel.

 • Jij als eigenaar van de tuin hebt een idee wanneer je wilt dat de tuin aangelegd is en hebt ook te maken met je eigen agenda.
 • Het hoveniersbedrijf heeft vaak een volle agenda, zeker in sommige seizoenen. Die kunnen meestal niet ineens volgende week beginnen.
 • Dan zijn er ook nog externe leveranciers van alle materialen. Die hebben op hun beurt ook weer te maken met leveranciers.

Wanneer er niet goed is nagedacht over de planning, kan de tuinaanleg dus zomaar wat langer duren.

Ook het proces van voorbereiden kost vaak wel wat tijd. Je hebt natuurlijk een plan nodig en dat bespreek je met de hovenier om te kijken of het haalbaar en realistisch is. Eventueel kun je nog een tuinontwerp laten maken. Vervolgens maakt de hovenier een offerte en moet die wellicht nog een paar keer gewijzigd worden.

Neem dus ruim van tevoren contact op met een hovenier en zorg dat alles ruim gepland is. In de praktijk blijkt dat dit vaak niet overbodig is.

Vergunningen voor tuinaanleg

Heb je vergunningen nodig voor tuinaanleg? Vaak niet. Maar een vergunning voor tuinaanleg kan wel nodig zijn. Dit is dan bijvoorbeeld nodig voor het kappen van een boom. Bekijk ook goed wat de regels zijn met betrekking tot het plaatsen van nieuwe erfgrenzen of overkappingen/schuren. Je kunt hierover informatie vinden op de website van jouw gemeente.

Interesse in tuinaanleg van je droomtuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Meer tuinaanleg projecten