Tuinaanleg? Schoffelstudent en Hoveniers!

Op zoek naar een betrouwbare partij voor tuinaanleg? Wij vertalen je wensen naar een mooie tuin en verzorgen de aanleg. Inmiddels hebben wij meer dan 250 tuinen aangelegd met stuk voor stuk mooie resultaten en tevreden klanten. Tuinen die in eerste instantie vooral een idee waren en vervolgens gerealiseerd worden. Wij komen graag bij je thuis de plannen en mogelijkheden bespreken, helemaal gratis en vrijblijvend. Word je blij van de zon die de dauwdruppels op het gras doet oplichten? Jouw eigen stukje buiten dat volledig naar jouw wensen is? Wij ook, daarom doen we dit werk! Mogen we je droomtuin aanleggen?

Interesse in tuinaanleg van je droomtuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ons verhaal en hoe wij werken

In 2010 begonnen we in Gouda met tuinonderhoud. In onze Fiat Cinquecento reden we rond om mensen blij te maken met een mooie tuin. Mooie tijden! Door de jaren heen groeiden we flink. Inmiddels hebben we meerdere auto’s, veel professioneel gereedschap én een team van 30 hardwerkende studenten, gemotiveerde junior hoveniers en ervaren vakmannen. Door al die jaren heen is één ding niet veranderd en dat zal ook niet veranderen: we willen klanten blij maken met een mooie tuin!

Voor elke klus kijken we welke ervaring nodig is én hoe we het zo betaalbaar mogelijk kunnen houden. Dat is ons unieke concept. Tuinaanleg is specialistisch werk wat goed moet gebeuren, dus we kiezen ervoor om ervaren hoveniers, houtbouwers en stratenmakers in te zetten die geassisteerd worden door junior hoveniers en studenten. Zo leggen we je tuin goed en betaalbaar aan.

Prachtige voorbeelden van tuinaanleg

Voorlopig genoeg gepraat! Tijd om te kijken naar mooie voorbeelden van tuinaanleg. Laat je inspireren en bedenk wat jij mooi zou vinden in je tuin. We zijn benieuwd 🙂

Tuinaanleg met overkapping, tuinverlichting, tuinhek en meer

Op deze tuin zijn we enorm trots! Tijdens de tuinaanleg realiseerden we veel verschillende elementen. Als eerste een houten damwand, want de tuin kent meerdere niveaus. Om te voorkomen dat dit afbrokkelt, werd de tuin ingesloten met een damwand. Door het boerenlandhek ga je met een trapje naar het lagergelegen deel. De houten overkapping biedt een heerlijk beschut zitplekje en ook de fiberon vlonder eronder draagt daar aan bij. Als bestrating is gekozen voor twee soorten tegels met een gecoate toplaag. Net als de fiberon vlonder is dit onderhoudsvriendelijk. Mooi dat er ook veel groen in de tuin te vinden is met een mooi gazon, borders en fruitbomen. Mooi detail is dat deze ‘s avonds verlicht kunnen worden. Lees hier meer over deze tuinaanleg!

tuinaanleg
tuinaanleg

Aanleg stadstuin met een gazon, zitje en houten vlonder

Deze tuin is echt een plaatje. Hij is gelegen naast en achter een statig herenhuis aan de Goudse grachten. De strakke lijnen van hout, groen en steen geven de tuin een mooi aanzicht. Langs het pad vinden we een muurtje waarachter zich de border bevindt. Op het muurtje is met bankirai hout, een hardhout soort, een mooi bankje gemaakt. Verder legden we een gazon van 50m2 aan, wat er prachtig en uitnodigend bij ligt. De graszoden zijn mooi aan elkaar gehecht, waardoor het een geheel is geworden. Op de paden om het gazon ligt antraciet basalt split, donker grind dat enorm kleurvast is. Verder bouwden we een hardhouten vlonder die dient als vlonderterras. Een plekje om te ontspannen. Lees meer over de tuinaanleg van deze stadstuin (inclusief video!).

Tuinaanleg nieuwbouwwijk

Renovatie: kleurige tuin met vlonder

Tuinaanleg daktuin

Een nieuwe tuin? Zo pak je het aan! (7 stappen)

Denk je na over een nieuwe tuin, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Volg dan ons stappenplan met 7 stappen, waarin we je meenemen van een oude naar een nieuwe tuin en je tips geven over het opdoen van inspiratie!

Nieuwe tuin inspiratie

Aan de slag met een nieuw tuin? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jou en je huis? Wij geven je graag tuin inspiratie, een aantal tips over de aanpak van je nieuwe tuin en het proces dat je doorloopt. Wij hebben inmiddels honderden tuinen gerealiseerd en delen een stappenplan met inspiratie voor een nieuwe tuin.

Interesse in tuinaanleg van je droomtuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Kleine tuin aanleggen

Een kleine tuin aanleggen is een leuke uitdaging. Je hebt minder ruimte, maar wilt toch een tuin die aan je eisen voldoet. Vaak kunnen er creatieve oplossingen bedacht worden waardoor je kleine tuin ruim oogt en past bij jouw wensen. Wil je een kleine tuin aanleggen, overweeg dan om een tuinontwerper in te schakelen die een goed plan voor je kan maken. Je kunt ook zelf je tuin ontwerpen. In ieder geval is het bij een kleine tuin extra belangrijk dat het plan helemaal klopt voordat je aan de slag gaat met de tuinaanleg.

Wil je hier zelf mee aan de slag? Lees bijvoorbeeld dit blog over hoe je zelf een tuinontwerp maakt en bekijk hier welke tuinontwerp programma’s je kunt gebruiken.

Wat kost een tuinaanleg?

Een belangrijke vraag is natuurlijk wat de kosten van een tuinaanleg zijn. Het antwoord is niet zo makkelijk te geven. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wil. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van:

  • Het materiaal dat je kiest. Neem als voorbeeld bestrating. De prijzen kunnen verschillen van een tientje tot wel 150 euro.

  • De verhouding tussen ruimte en volume in je tuin. Een gazon is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een overkapping.

  • Of je de aanleg zelf doet of uitbesteedt aan een hovenier.

Gelukkig zijn er best wat schattingen te maken van de kosten van een tuin aanleggen. Zo kun je vooraf toch een goed beeld krijgen van wat een tuinaanleg kost.

Wil je meer weten over de kosten van een tuinaanleg en van een hovenier? Lees dan ons blog hierover.

Waarom je met ons wil werken voor tuinaanleg of misschien niet

Het belangrijkst voor ons is om jou als klant blij te maken. Niet alleen met een mooie tuin, maar ook met een soepele en fijne samenwerking en zonder verrassingen achteraf. Daarom zijn we eerlijk over wat je kan verwachten van ons.

Voor grote of complexe projecten werken we samen met vakmannen. Het is specialistisch werk en onze ervaren hoveniers, stratenmakers en houtbouwers weten wat ze doen. Onze junior hoveniers en studenten zetten we waar mogelijk in. Zo verzorgen we tuinaanleg met goede kwaliteit én voor een goede prijs.

Inmiddels maakten we al meer dan 5500 tuinen mooi, waaronder veel tuinaanleg projecten. Onze klanten zijn best wel blij met ons 😉 Ze beoordelen ons met een 8,5+ op review-site Kiyoh.nl.

Allereerst maken we een accurate inschatting van het werk. Bij tuinaanleg projecten worden uiteindelijk de gemaakte uren en gebruikte materialen gefactureerd. Dat kan inderdaad soms iets hoger uitvallen, maar we streven ernaar om je tevreden te maken, ook met de prijs! Bij meerwerk zullen we dat communiceren.

We zijn niet altijd de goedkoopste, dat zullen we maar eerlijk zeggen. Voor sommige werkzaamheden zetten we namelijk geen studenten in, omdat het te specialistisch werk is. Waar mogelijk is, doen we dat wel. En we geven je liever een goede inschatting, dan dat de prijs achteraf veel hoger uitvalt. We willen betaalbaar hovenierswerk bieden en werken daarom zo efficiënt mogelijk.

Dat vinden we vervelend! Neem dan snel contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar een gepaste oplossing. Van alle tuinen die we al aanlegden en aanpakten, is het slechts enkele keren voorgekomen dat we de klant niet tevreden konden maken. Dat vinden wij ook jammer. Na afloop van het werk vragen we dan ook altijd of je tevreden bent en zolang dat niet zo is, zijn wij ook niet tevreden.

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met studenten & hoveniers

  • Moderne communicatie

  • Denkt mee met het plan voor de tuin

  • We maken graag klanten blij 🙂

Tuinonderhoud

Na een tuinaanleg wil je natuurlijk wel dat de tuin er netjes bij blijft liggen. Anders kan je over een aantal jaren weer opnieuw beginnen. Tuinonderhoud is daarom belangrijk. Elk seizoen vraagt om zijn eigen werkzaamheden, zoals snoeien, bemesten en onkruid bestrijden. We helpen je graag door regelmatig langs te komen en de tuin weer netjes te maken. Lees hier meer over tuinonderhoud, wat er in elk seizoen mag gebeuren en welk onderhoud we uitvoeren.

tuinaanleg tuinontwerp

Tuinontwerp

Je hebt misschien al wel een redelijk idee van hoe je wilt dat je nieuwe tuin eruit ziet. De tuinaanleg kan beginnen. Dan is het toch de moeite waard om een tuinontwerp te overwegen. Een tuinontwerper heeft veel verstand van materialen, stijlen en beplanting en kan je plan naar een hoger niveau tillen. Ga je voor je droomtuin? Jouw wensen en de expertise van de ontwerper komen samen in een tuinontwerp. En dan ook nog eens een plan dat in je budget past, met unieke elementen. Een tuinontwerp bevat een kennismaking, plattegrond, technische tekeningen, een materiaallijst en eventueel zelfs 3D-tekeningen. Ook kun je nog een beplantingsplan en verlichtingsplan laten maken, waarbij dieper wordt ingegaan op tuinverlichting en het vullen van de tuin met beplanting. Een tuinontwerp is dus een mooie beginstap van een tuinaanleg.

Laat je inspireren! En lees hier veel meer over tuinontwerp, de kosten ervan, hoe je zelf een tuinontwerp maakt en wat de voordelen zijn.

Klanten over Schoffelstudent

Benieuwd wat klanten over ons zeggen? Lees dan deze reviews en bekijk de video van een tevreden klant. Kijk voor meer reviews op review-site Kiyoh.nl.

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Mannen waren erg vriendelijk, harde werkers en hadden kennis van zaken

DCOZ, Zoetermeer

Overal hebben de jongens en meiden van Schoffelstudent/Studentenkracht een stapje extra gezet voor onze voor, zij en achtertuin. Voor ons heel fijn, wijzigingen op het huidige plan waren geen probleem en is tot op de laatste dag is daar bij ons flexibel mee om gesprongen. Het eindresultaat is dan ook zeer tevredenstemmend prijs/kwalitatief gezien. Professionele hovenier met assistentie, had ook nog tips over waterafvoer etc. dus voor ons erg fijn. Aanrader.

Reinier, Zoetermeer

Zaken worden snel opgepakt en ingepland. Uitvoerders zijn keurig, communiceren goed en ruimen alles netjes op.

John, Rotterdam

We komen graag je koffie proeven

Heb je inmiddels ook al zo’n zin om aan de slag te gaan met je tuin? Kunnen wij ons goed voorstellen. Je tuin is een plekje om heerlijk te ontspannen en te genieten. Tenminste, dat hoort het te zijn. Maar misschien zie je wel tegen de klus op of heb je geen idee wat je met de tuin wilt. Wij hebben een aanbod dat je eigenlijk niet kunt afslaan! Wij komen je koffie proeven. We houden wel van een sterke bak. Koekje erbij slaan we niet af! Natuurlijk bekijken we ook uw tuin. Dan horen we graag wat je wensen zijn. Vervolgens kunnen we een passend aanbod doen voor een tuinaanleg. En dat allemaal vrijblijvend! Wanneer mogen we langskomen? Maak snel een afspraak!

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij komen de werkzaamheden op het afgesproken moment uitvoeren!

4. Betaling

Na de uitvoering sturen wij per mail de factuur volgens de afspraken.

5. Genieten

Nu wij de tuin mooi hebben gemaakt is het tijd om ervan te genieten!

Tuinstijlen en elementen: de mogelijkheden

Er zijn veel stijlen waarin je je tuin kunt laten aanleggen. Denk aan een moderne tuin met strakke lijnen en vormen of een klassieke tuin met veel groen, symmetrie en rustige materialen. Hier vind je voorbeeldtuinen in deze en nog meer stijlen.

Natuurlijk zijn er in elke tuin enorm veel mogelijkheden voor elementen. Houtbouw, bijvoorbeeld, dat de tuin body en een stoere, sfeervolle look geeft. Ook bestrating is in allerlei soorten mogelijk: van klassiek en verweerd tot superstrak.

Kortom: (bijna) alles is mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor inspiratie, de mogelijkheden of een vrijblijvende en gratis offerte.

Interesse in tuinaanleg van je droomtuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Meer tuinaanleg projecten