Tuinontwerp en tuinaanleg met pergola en vlonder

Deze tuinaanleg met pergola en vlonder realiseerden we in het voorjaar van 2018. De tuin is aangelegd op basis van een tuinontwerp. Op deze pagina nemen we je mee door het proces van het tuinontwerp en de tuinaanleg. En natuurlijk laten we je ook graag het eindresultaat zien!

Het tuinontwerp

Dat tuin was niet volledig naar wens, dus nam de klant contact op met ons. Een tuinontwerp laten maken bleek de eerste oplossing. De ideeën van de klant en de expertise van onze tuinontwerper kwamen samen in een tuinontwerp.

Met geavanceerde software is de tuinontwerper in staat om in 3D de tuin heel accuraat vorm te geven. Je kunt als het ware al door de tuin lopen en alle elementen bekijken. De hagen, borders, paden, pergola en vlonder zijn allemaal al van tevoren te bekijken. De klant kreeg een goed beeld en was erg enthousiast. En het tuinontwerp, waarvan je hieronder een deel ziet, was voor onze mannen ook weer een handige steun in de tuinaanleg.

Douglas pergola
Tuinontwerp voorbeeld
Tuinontwerp bovenaanzicht
Tuinontwerp voorbeelden
Uitgevoerd Tuinontwerp
Bestrating, pergola en terras

Bestrating

Laten we eens kijken hoe we van het tuinontwerp tot deze tuinaanleg met pergola en vlonder kwamen. Een deel van de tuin wordt opgevuld door bestrating. Vanaf het huis naar achterin de tuin loopt een pad met gebakken klinkers, die strak blijven liggen door de betonbanden eromheen. Achterin de tuin en op de terrrassen ligt mosaic arabica. Dit zijn gecoate tegels, dus met een beschermlaag eroverheen, waardoor ze goed te onderhouden een schoon te houden zijn. Ook is er nog wat ardenner grind te vinden in de tuin. Stijlvolle en afwisselende bestrating dus!

Vlonder

Midden in de tuin is een vlonder te vinden. De vlonder is gemaakt van Douglas hout, een sterke en duurzame naaldhoutsoort. Vlonders zijn een voorbeeld van houtbouw en geven sfeer aan de tuin. De vlonder is opgebouwd uit vlonderdelen.

Gazon

Om de tuin wat extra kleur en groen te geven, kozen we samen met de klant voor een gazon en vulden we de borders met beplanting. Hierdoor krijg je een mooie afwisseling in de tuin van groen, steen en hout.

Pergola

We zijn aanbeland achterin de tuin. Daar staat niet het minste element. Tot nu toe was alles nog redelijk dicht bij de grond gebleven, maar hier gingen we de hoogte in: de pergola. Een element dat we de laatste jaren vaker aanlegden en waar we fan van zijn. Er zijn allerlei soorten en maten. Sommige pergola’s zijn verfijnd, zoals in deze tuin in Gouda. Maar bij dit project paste iets groters. De twee staanders zijn 20 bij 20 cm en het element is zo’n 2,5 meter hoog. Net als de vlonder, is de pergola van Douglas hout gemaakt. Onder de pergola ligt het terras. In de zomer is het mogelijk om een doek over het hout heen trekken, waardoor je schaduw creëert om lekker beschut te zitten.

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door deze tuin? Gaaf! Wij worden altijd ook enthousiast van zulke tuinen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw tuin. Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk eens op onze tuininspiratie pagina voor onder andere voorbeeldtuinen, een handig stappenplan en de tuintrends van 2018!

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!