Artikel over Schoffelstudent in het AD

Hoe het begon

Na enkele jaren bij mensen thuis in de tuin te hebben gewerkt, zijn Martijn van Boven en Fred Vermeij in 2010 het bedrijf Schoffelstudent gestart. Ons doel? Tuinwerk betaalbaar maken en daar zoveel mogelijk mensen een handje mee helpen. We begonnen met het eenvoudigere werk, zoals onkruid wieden en gebruikten daarvoor de gereedschappen van onze ouders. Het verdiende geld investeerden we in beter materiaal zodat we ook grotere onderhoudsklussen op konden pakken. We zijn in een paar jaar tijd flink gegroeid. Zo zijn er een aantal Schoffelstudenten aan ons team toegevoegd, verhuisden we van de garage thuis naar een bedrijfspand en werd onze bedrijfswagen geüpgraded van een kleine rode Fiat Cinquecento naar een bestelbusje en inmiddels zelfs meerdere auto’s. Wij geloven daarbij ook dat ondernemen niet alleen geld verdienen is, maar dat je in de positie bent om een extra steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo geven we elke maand gratis tuinonderhoud aan mensen die het niet kunnen betalen en het zelf niet kunnen wegens omstandigheden. De ontwikkelingen binnen ons bedrijf hadden nooit plaats kunnen vinden zonder onze enthousiaste en steeds groter wordende klantenkring. Mede daardoor blijven we gemotiveerd om te doen waar we goed in zijn: Klanten blij maken met een mooie tuin of bedrijfsterrein.

Wie is Schoffelstudent?

Klanten blij maken met een mooie tuin.

Onze visie is door tuinonderhoud, tuinaanleg en gerelateerde producten aan te bieden, mensen te helpen en bij te dragen aan een mooiere leefomgeving.

Wij zorgen ervoor dat we goede kwaliteit leveren tegen goede prijs, dat is Schoffelstudent & Hoveniers!

De waarden die voor ons belangrijk zijn in het werk zijn om eerlijk, betaalbaar, behulpzaam, kwalitatief en efficiënt te werk te gaan.

Klanten over Schoffelstudent

”Leuke, nette, aardige jongens. Harde werkers.”

C. Lakens, Bergschenhoek

”Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.”

R. Faas, Alphen aan de Rijn

“Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.”

Visser & Wijtman Architecten, Waddinxveen

”Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.”

H. Dongelmans, Rotterdam

Het Schoffelteam

De oprichters
Wij zijn Martijn (links) & Fred (rechts), de oprichters van Schoffelstudent. In 2011 zijn wij zelf als student begonnen met het leveren van tuinonderhoud. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf dat betaalbaar hovenierswerk levert door te werken met hoveniers en studenten. Wij zorgen nu voornamelijk dat wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. We doen dagelijks onze uiterste best om alles zo soepel mogelijk te laten lopen en een leuk bedrijf te zijn om voor en mee te werken.

Ons team
Het Schoffelteam bestaat uit ongeveer 35 hoveniers en studenten die zich inzetten om tuinen mooi en onze klanten blij te maken.