Aanleg stadstuin in Gouda

Deze stadstuin in Gouda die we aanlegden, is werkelijk adembenemend in het ochtendlicht. De zonnestralen die tussen de bomen door schijnen en de duizenden dauwdruppeltjes op het gazon laten oplichten. De strakke lijnen van hout, groen en steen. Het statige herenhuis aan de Goudse gracht. Ja, van dit soort tuinen worden we enorm blij en het was een plezier om de aanleg van deze stadstuin uit te voeren. We nemen je mee langs de bijzonderheden, details en materialen. Vergeet ook vooral niet te genieten van de prachtige foto’s en video (onderaan)!

Zitje tussen het groen

Laten we eerst eens stilstaan bij de stapelblokken langs het pad. Voor dit muurtje werden zo’n 150 blokken gebruikt. Op het muurtje vinden we een gezellig hardhouten zitje. Dit is gemaakt van Bankirai hout, een veelgebruikte houtsoort in tuinen. Deze soort hardhout heeft een hoge duurzaamheid en is oersterk. Het resultaat mag er zijn: een leuke bankje om te zitten tussen het groen.

stadstuin aanleg
stadstuin bestrating

Groot gazon in deze stadstuin

Als we doorlopen komen we bij het gazon van zo’n 50m2. Wat ligt het er prachtig bij hè? We legden het aan met graszoden. Ze zijn na verloop van tijd mooi aan elkaar gehecht, waardoor het een geheel is geworden. Het gazon wordt begrensd door kinderkopjes, kleine stukken natuursteen.

Vuurvast gesteente

Om het grasveld heen liggen bestrating en antraciet basalt split. Dit is een stollingsgesteente en is dus afkomstig uit vulkanische gebieden. Het is enorm kleurvast en doordat het al heftige omstandigheden heeft meegemaakt, is het haast onverslijtbaar.

Sterk staaltje houtbouw

Aan de rand van deze stadstuin vinden we nog zo’n mooi houtbouw element: de hardhouten vlonder. De lange vlonderplanken rusten op hardhouten liggers. De vlonder dient als terras, zoals te zien is. Het vlonderterras ligt er mooi bij tussen de borders en het grind. Sfeer- en stijlvol!

Prachtige videobeelden

Nog geen genoeg van deze stadstuin? We nemen je hieronder met prachtige beelden mee door deze tuin. Geniet ervan!

stadstuin hardhouten vlonder
stadstuin aanleg

Ook je tuin laten aanleggen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!