»Tuinontwerp laten maken? Schoffelstudent & Tuinontwerpers
Tuinontwerp laten maken? Schoffelstudent & Tuinontwerpers2018-08-10T20:22:23+00:00

Tuinontwerp

Een mooi tuinontwerp en een betaalbare uitvoering? Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij werken samen met diverse tuinontwerpers de tuin volgens uw wensen ontwerpen. Wij realiseren de ontwerpen en zo bieden wij mooie tuinen voor een goede prijs.  De ontwerpers maken zowel tuinontwerpen als beplantingsadviezen. Ook kunnen zij advies geven over delen van de tuin. Lees hieronder meer over hoe wij te werk gaan!

Tuinontwerp

Interesse in een tuinontwerp?

Al meer dan 3000 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.2 van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waar bestaat een tuinontwerp uit?

 • Plattegrond in kleur

 • Technische tekeningen (matenplan en peilenplan)

 • 3d tekening (optioneel)

 • Maximaal 2 uitgewerkte profielen en/of details

 • Een materiaallijst

 • Kennismaking voor het inventariseren van de wensen

Overige elementen

 • Schuttingen

 • Fonteinen

 • Objecten

 • Terras

 • Vlonders

 • Bestrating

Tuinontwerp
Tuinontwerp

Waarom Schoffelstudent?

 • Duidelijke communicatie

 • Professioneel werk voor een scherpe prijs

 • Goede samenwerking tussen ontwerper en uitvoerder

 • Betaalbaar

 • Ervaring in tuinaanleg

Klanten over ons:

De tuintontwerper heeft voor onze molen een prachtig passend tuinontwerp gemaakt. Hij luisterde goed naar de wensen die we hadden met de Molentuin. Met veel enthousiasme werkte hij aan het ontwerp, welke deels op gemeentegrond ingevuld is. Maurits wist het eindresultaat, wat hij voor ogen had, overtuigend over te dragen aan ons.

Jan en Iza van Gorsel, molen ‘de Verwachting’ Tholen

Waarom een tuinontwerp?

U hebt al een aardig idee wat u wilt, dus waarom zou u nog een tuinontwerp laten maken? Dat lijkt inderdaad overbodig, maar een tuinontwerper kan met zijn kennis en expertise uw plan naar een hoger niveau tillen. Een tuin waar u zelf verliefd op wordt en waar vrienden stiekem jaloers op zijn. De kracht van een tuinontwerper zit hem in het vertalen van de wensen in een tuin die aansluit bij de eisen en het budget.

Tuinontwerp voorbeeldTuinontwerp 3d voorbeeld

Tuinontwerp en de mogelijkheden

Naast tuinontwerpen verzorgen wij ook beplantingsplannen en verlichtingsplannen. Deze zijn niet inbegrepen bij het standaard tuinontwerp, maar maken het ontwerp absoluut compleet. Een tuinontwerp wordt opgeleverd met het tuinontwerp zelf, een legplan en bestek voor de uitvoering.

Beplantingsplan

Een beplantingsplan is vaak een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp. De planten geven de tuin namelijk echt uitstraling. Zie het als een verbouwd huis zonder interieur. Dat geeft een kaal en nog sfeerloos beeld. In het beplantingsplan houden wij rekening met de indeling, kleuren en hoogtes. Natuurlijk is de bloeitijd ook van belang, zodat de planten jaarrond de tuin prachtig kleuren. Bij het maken van een beplantingsplan komt er behoorlijk wat kennis  kijken. Daarom laten wij het over aan onze tuinontwerpers die daar alle nodige kennis en ervaring voor hebben.

Verlichtingsplan

Waarom alleen genieten van de pracht en praal van de tuin als het licht is? Met een goed verlichtingsplan valt er ‘s avonds als het donker is ook te genieten van de  tuin. Vanuit de woonkamer of op een mooie zomeravond in de tuin onder het genot van een wijntje. Geen verlichting in de tuin is wat ons betreft een gemiste kans. De verlichting brengt ‘s avonds enorm veel sfeer in de tuin en kan unieke elementen van de tuin uitlichten. Bij het maken van een verlichtingsplan moet er onder andere rekening worden gehouden met de sterkte en de kleur van het licht, de combinatiemogelijkheden en de stroomvoorziening.

Toch zelf een tuinontwerp maken?

Er zijn natuurlijk genoeg mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Zo zijn er genoeg artikelen en blogs te vinden die over tuinontwerpen gaan. Een tool die wij ook nog wel eens gebruiken is GarDsign. Daar kun je zelf digitaal tekenen en zelfs je tekening omzetten in een 3D ontwerp. Ideaal als je geld wilt besparen maar toch met een ontwerp naar de hovenier wilt stappen.

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij voeren het uit op afgesproken moment!

4. Betaling

Achteraf sturen wij een factuur.

5. Genieten

Nu is het tijd om te genieten van de tuin!

Uitvoering door Schoffelstudent

Wij werken met ervaren studenten en Hoveniers, zo hebben al meer dan honderd tuinen aangelegd. Van straatwerk tot aan totale tuin aanleggen inclusief borders, verhogingen, schutting, vijver etc. Wij weten ook precies wat we wel en wat we niet kunnen. Wij betrekken voor specialistische werkzaamheden dan ook een vakman die het met ons uit kan voeren. Zo heeft u de goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

Werkwijze

Wij kunnen u op verschillende manieren van dienst zijn met het adviseren van de inrichting van uw tuin. Een compleet tuinontwerp kan een goed idee zijn als u nog geen totaal plan voor de tuin hebt. Soms is alleen een tuinschets voldoende, bijvoorbeeld als het vooral om de indeling in grote lijnen gaat. Een beplantingsplan is een ontwerp waarbij puur gekeken wordt naar hoe beplanting het sterkst uit komt in uw tuin.  Als u contact met ons opneemt voor een ontwerp of beplantingsplan proberen we eerst uw behoefte in kaart te brengen. Vervolgens vragen we de ontwerper die hier qua stijl en ervaring het meest op aansluit om contact met u op te nemen. De ontwerper neemt uw wensen grondig met u door en zal u een aantal voorstellen doen. Na uw goedkeuring wordt er een definitief ontwerp/plan gemaakt en zullen we aan de hand hiervan de offerte voor de realisatie opstellen. De ontwerper is bij de briefing voor de uitvoering van het werk aanwezig en is ook bereikbaar tijdens de aanleg. Zo bent u ervan verzekerd dat de tuin wordt zoals u hem graag wilt hebben.

Interesse in een tuinontwerp?

Al meer dan 3000 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.3 van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Voorbeelden tuinen die wij hebben ontworpen:

Tuinontwerp laten maken? Schoffelstudent & Tuinontwerpers
4.4 (88.33%) 12 votes