Tuinonderhoud

Zoek je iemand die het tuinonderhoud voor je doet? Onze hoveniers maken de tuin vakkundig weer mooi voor een nette prijs. Zie je door het onkruid de tuin niet meer of bent u niet in staat om uw tuin zelf te onderhouden, dan helpen we  graag! Op deze pagina lees je wat we voor je kunnen betekenen en waar je aan moet denken. Ook beschrijven we welk tuinonderhoud in welk seizoen gedaan kan worden. Ben je er klaar voor? Lees dan verder!

Op deze pagina:

Tuinonderhoud

Interesse in betaalbaar tuinonderhoud?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Klussen die wij doen

We ontzorgen je door het tuinonderhoud voor jou uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Snoeien: we werken de hagen en bomen netjes bij

 • Onkruid verwijderen en bestrijden: we verwijderen onkruid en zorgen dat het niet terugkomt

 • Tuin leegruimen: we halen alles uit de tuin, zodat u opnieuw kunt beginnen

 • Kruien en ophogen: we kruien grond en zand de tuin in en hogen de bestrating op

 • Grasmaaien: we maaien het gazon en verzorgen het gras

 • Borders beplanten: we beplanten de borders (opnieuw)

 • Tegels schoonspuiten: we reinigen de tegels en bestrijden de algen

 • Boomverzorging: we snoeien/kappen bomen samen met onze boomverzorgers

Hoe vaak tuinonderhoud?

Hoe vaak moet tuinonderhoud eigenlijk gebeuren? Dat ligt maar net aan je tuin. Wij doen zowel periodiek tuinonderhoud als eenmalig tuinonderhoud.

Om de kosten laag te houden, adviseren we om uw tuin geregeld te (laten) onderhouden. De tuin blijft er dan het hele jaar door netjes bij liggen en er is geen sprake van achterstallig onderhoud. In overleg met jou kunnen we een onderhoudscontract afsluiten, waarbij we gedurende het jaar de tuin verzorgen en netjes houden. Wel zo makkelijk!

Wanneer tuinonderhoud?

Een goede vraag! Elk seizoen vraagt om zijn eigen aanpak. Daarom bespreken we hieronder wat de tuin elk seizoen nodig heeft.

 • Voorjaar

Na een vrij rustige winter gaat er in het voorjaar weer van alles gebeuren. De tuin maakt zich klaar om tot volledige bloei te komen en heeft daarbij wat hulp nodig. Denk aan nieuwe voedingsstoffen door bemesting, meer ruimte door te snoeien én wellicht nieuwe beplanting in de tuin. Ook het tuingereedschap kan wel wat liefde gebruiken. Zelf met je tuin aan de slag bekijk dan onze pagina tuinonderhoud in het voorjaar.

 • Zomer

De grote onderhoudsbeurten zijn voornamelijk in het voor- en najaar. In de zomer is het vooral een kwestie van bijhouden. Het gazon mag regelmatig gemaaid worden, de beplanting heeft voldoende water en voedingsstoffen nodig en er is nog wel wat snoeiwerk te verrichten. Tijdens een lange vakantieperiode gaat de tuin zijn eigen gangetje, dus indien nodig kunt u iemand regelen om dat bij te houden.

 • Najaar

In het najaar staat er weer een grote onderhoudsbeurt op het programma. Allereerst mag er veel gesnoeid worden. Struiken, bomen en hagen komen zo beter door de winter heen en komen ook weer mooi tot bloei in het voorjaar. Ook is het najaar het ideale seizoen om te planten en te herplanten. Het gazon kan ook wel wat extra aandacht en voeding gebruiken. Zelf met je tuin aan de slag bekijk dan onze pagina tuinonderhoud in het najaar.

 • Winter

Aan het einde van het najaar/het begin van de winter is er een belangrijke beurt: de tuin winterklaar maken. De tuin wordt dan klaargemaakt om de winter te overleven en in het voorjaar terug te komen als nooit tevoren. In hartje winter kan er ook wel wat gedaan worden, maar niet veel. Denk aan tuingereedschap onderhouden, de bestrating sneeuwvrij maken en planten verzorgen. Zelf aan de slag? Bekijk onze pagina over het winterklaar maken van de tuin.

De tuin zomer- en winterklaar maken

De tuin heeft voor de winter en voor de zomer toch extra onderhoud nodig. Daarom doen verzorgen wij het zomer- en winterklaar maken van de tuin voor onze klanten. Afhankelijke van het weer doen wij de eerste beurt richting eind maart of begin april. De meestvoorkomende werkzaamheden zijn het eerste onkruid wieden, gazon maaien, het gazon verticuteren en bemesten, snoeiwerk en groene aanslag verwijderen van de verharding. De winterbeurt doen wij meestal in oktober en november. Dan maaien we het gazon op een langere stand, doen het nodige snoeiwerk, knippen eventueel uitgebloeide planten en planten bloembollen indien gewenst zodat die in het voorjaar een prachtig beeld geven.

Wat kost tuinonderhoud?

Bij de kosten van tuinonderhoud moet je denken aan de arbeid, het groenafval, het gebruik van gereedschap en geleverde producten. De voornaamste
kostenpost van het tuinonderhoud is de arbeid in uren. Het kost nou eenmaal tijd om de tuin goed te onderhouden. Hoeveel tijd dat precies kost verschilt natuurlijk per tuin en daar maken wij graag een schatting voor op basis van foto’s of we komen even langs. Bij het onderhouden van de tuin komt er ook groenafval vrij door het verwijderen van onkruid en het snoeien van de planten. Dit kunnen we in de groencontainer deponeren of onze hoveniers kunnen het afvoeren zodat er nog ruimte blijft in de container voor je overige afval. Je kunt het ook zelf afvoeren bij gemeentewerf of in Rotterdam komt de Roteb het zelfs ophalen. We gebruiken voor het grondige werk vaak machines en die vereisen de nodige onderhoud, olie en benzine dus daar brengen we ook een bedrag voor in rekening. Daarnaast heeft de tuin soms wat extra producten nodig zoals bemesting, groene aanslag reiniger of nieuwe planten. We brengen alles vooraf zo goed mogelijk in kaart en daarvoor maken we een graag een vrijblijvende offerte zodat je weet waar je aan toe bent. Ben je benieuwd wat het onderhoud voor jouw tuin kost? Vraag dan een offerte aan.

Recent tuinonderhoud opknap project

Is je tuin net een oerwoud en wil je dat veranderen? Ben je het helemaal zat? Dan gaan we er keihard tegenaan totdat het naar wens is. Wij zorgen dat je weer overzicht hebt. De kosten hiervan zullen zeer waarschijnlijk eenmalig hoger zijn dan wanneer de tuin periodiek onderhouden wordt. Als de tuin weer netjes is dan kun je het onderhoud zelf oppakken of als je daar geen zin in hebt of tijd niet voor hebt dan helpen wij je daar graag bij. Dat kan eventueel met een abonnement maar ook op basis van oproep. We brengen vooraf graag een prijsindicatie uit zodat je weet waar je aan toe bent.

Voor:

Na:

Onze aanpak

 • Offerte aanvragen: Vraag via onze website een offerte aan.

 • Foto’s: We vragen je om enkele foto’s op te sturen. Op basis daarvan kunnen we meestal al een offerte maken en opsturen.

 • Datum: Na akkoord spreken we samen met jou een datum af om het werk uit te voeren.

 • Uitvoering: Op de afgesproken datum beginnen we met de werkzaamheden.

 • Afronding: Nadat het project naar tevredenheid afgerond is, sturen we je per mail de factuur volgens de afspraken.

 • Genieten: We wensen je veel plezier met de nette tuin!

Klanten over Schoffelstudent

”Leuke, nette, aardige jongens. Harde werkers.”

C. Lakens, Bergschenhoek

”Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.”

R. Faas, Alphen aan de Rijn

“Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.”

Visser & Wijtman Architecten, Waddinxveen

”Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.”

H. Dongelmans, Rotterdam

Interesse in betaalbaar tuinonderhoud?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Portfolio

Onze ervaring met tuinonderhoud

Een bedrijf met studenten wat weten jullie van tuinonderhoud? Wij zijn begonnen als een studenten bedrijf maar zijn inmiddels een volwaardig hoveniersbedrijf. We werken voornamelijk met hoveniers en waar we kunnen zetten we studenten in. Onze hoveniers zijn gespecialiseerd in het onderhoud van tuinen en we hebben weer andere hoveniers die zich bezig houden met tuinaanleg. Wij zorgen altijd dat de juiste mensen met kennis ervaring op de juiste plek zijn. Inmiddels hebben we duizenden tuinen mogen onderhouden in heel de randstad en soms zelfs daarbuiten. We werken regelmatig in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en natuurlijke onze thuisbasis: Gouda.

Welke diensten leveren we nog meer?

Naast tuinonderhoud maken we ook tuinontwerpen en verzorgen wij de tuinaanleg of tuinrenovatie ook doen wij boomverzorging dus het snoeien van bomen en het kappen van bomen. Ook doen wij regelmatig wat kleinere projecten zoals het afgraven van aan tuin, een haag verwijderen of een boomstronk verwijderen.
We bieden dus het hele pakket van een hoveniersbedrijf. Kunnen we je ergens mee helpen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.