Bomen Rooien? Handige tips en uitleg!

Bomen rooien is een klus die je pet snel te boven kan gaan. Op deze pagina vertellen wij wat je moet weten over het rooien van bomen. Of hoe je in contact komt met een boomverzorger die je ermee helpt. Wij werken samen met boomverzorgers en studenten die al vele uren praktijkervaring hebben en al velen bomen gerooid hebben. De boomverzorger doet het specialistische werk en onze studenten werken voor een betaalbaar tarief en zijn daarom de oplossing voor het rooien van jouw boom. Zo leveren we vakwerk tegen een betaalbare prijs!

Interesse in bomen rooien?

Al meer dan 5000 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Hoe werkt bomen rooien?

Bomen rooien is de handeling waarbij een boom compleet verwijderd wordt. Dus met stam en al. Daar komen we gelijk het verschil tegen met het kappen van een boom. Bij het kappen blijft de stronk nog staan, maar bij het rooien van een boom wordt die ook volledig verwijderd, inclusief de wortels. Of je dit wil, is vaak een persoonlijke keuze. Met een boomstronk in de tuin kan je leuke dingen, zoals de stronk gebruiken als tafel. Maar hij kan ook enorm in de weg zitten als je plannen hebt voor een terras of gazon.

Het rooien van bomen

Het goed rooien van bomen is echt specialistenwerk. Wij raden zeker bij grote bomen aan dit niet zelf te doen, want als er iets fout gaat, kan jij, je omgeving of je woning ernstige schade oplopen. Denk aan een boom of tak die de verkeerde kant opvalt. Bij een kleine boom of struik is het prima mogelijk deze zelf te rooien. Zaag de bovenkant af en maak de struik of boom klein, maar laat een flink stuk staan om als hefboom te kunnen gebruiken. Vervolgens hak je de wortels door en kun je de boom of struik makkelijk verwijderen .

Een grote boom kun je beter overlaten aan een vakman. Bij het rooien van grote bomen moet bijna altijd eerst in de boom geklommen worden en op hoogte takken weggezaagd worden. Dit is gevaarlijk wanneer je over de juiste materialen beschikt. Vanwege veiligheidsredenen raden we je dan ook af om dit zelf te doen.

Hoe pakken wij bomen rooien aan?

Samen met onze boomverzorgers rooien wij regelmatig bomen. Bomen groeien vaak snel en worden te groot voor de tuin of nemen teveel licht weg. De bomen rooien, kappen of snoeien is dan de beste oplossing. Door de samenwerking tussen de boomverzorgers en Schoffelstudent & Hoveniers kunnen wij vakwerk bieden voor een scherpe prijs. Onze boomverzorger klimt veilig en vakkundig in de boom om de boom snel te rooien. Onze student zorgt ervoor dat alle takken en het hout wordt opgeruimd. Met de aanhanger verzorgen wij ook het afvoeren van het hout.
Naast bomen rooien kunnen we je ook helpen met de volgende zaken:

Bomen rooien

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Interesse in bomen rooien?

Al meer dan 5000 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8+ van klanten!

Portfolio