Bomen Rooien? Handige tips en uitleg!

Bomen rooien is een klus die je pet snel te boven kan gaan. Op deze pagina vertellen wij wat je moet weten over het rooien van bomen. Of hoe je in contact komt met een boomverzorger die je ermee helpt. Wij werken samen met boomverzorgers en studenten die al vele uren praktijkervaring hebben en al velen bomen gerooid hebben. De boomverzorger doet het specialistische werk en onze studenten werken voor een betaalbaar tarief en zijn daarom de oplossing voor het rooien van jouw boom. Zo leveren we vakwerk tegen een betaalbare prijs!

Interesse in bomen rooien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waarom zou ik mijn boom laten rooien?

Het kan gebeuren om verschillende redenen. Zo kan je boom bijvoorbeeld gaan rotten of stervende zijn, misschien is de boom wel veel te groot geworden of geeft de boom overlast. Er zijn tal van redenen om je boom te rooien. Het wordt sterk afgeraden om het zelf te doen dus helpen wij jou graag met het rooien van je boom/bomen. Hoeveel het rooien van een boom kost is niet zo te zeggen. Er zijn bomen van een paar jaartjes oud maar ook van honderden jaren oud. Dat is geen probleem alleen het kost uiteraard wel meer tijd. Als de boom een probleem vormt in je tuin zien wij het als een erg goeie investering voor je tuin om hem te laten verwijderen.

Wat is het verschil tussen het rooien en kappen van een boom?

Als je een boom kapt dan blijft de boomstronk achter en kan dit een probleem vormen voor nieuwe tuinplannen. Bij het rooien van een boom wordt de boomstronk ook verwijderd. Dit is dus ideaal als je je tuin wilt aanpakken of iets nieuws op die plek wil maken. Het hangt af van de situatie of rooien of kappen de betere optie is. Let er ook op dat je vaak een kapvergunning nodig heeft en dit ook extra kosten kan opleveren. Wat ook nog een voordeel is is dat je bij ons kan kiezen wat je met het afval doet. Wij kunnen het meenemen, je kan het in je tuin gebruiken of het bijvoorbeeld als brandhout gebruiken. Genoeg opties dus.

Boom die gerooid wordt

Boom rooien in de zomer of winter?

Dat maakt niks uit! Er kan gerooid worden wanneer het jou het beste uitkomt. Wij hebben ook nog een tip om kosten te besparen. Laat je boom in de winter rooien. In de winter zitten er geen bladeren aan de boom dus ben je ook nog eens goedkoper uit. Minder arbeidsuren en ook nog eens minder afvoerkosten (Als je het laat afvoeren teminste).

Hoe werkt bomen rooien?

Bomen rooien is de handeling waarbij een boom compleet verwijderd wordt. Dus met stam en al. Daar komen we gelijk het verschil tegen met het kappen van een boom. Bij het kappen blijft de stronk nog staan, maar bij het rooien van een boom wordt die ook volledig verwijderd, inclusief de wortels. Of je dit wil, is vaak een persoonlijke keuze. Met een boomstronk in de tuin kan je leuke dingen, zoals de stronk gebruiken als tafel. Maar hij kan ook enorm in de weg zitten als je plannen hebt voor een terras of gazon.

Het rooien van bomen

Het goed rooien van bomen is echt specialistenwerk. Wij raden zeker bij grote bomen aan dit niet zelf te doen, want als er iets fout gaat, kan jij, je omgeving of je woning ernstige schade oplopen. Denk aan een boom of tak die de verkeerde kant opvalt. Bij een kleine boom of struik is het prima mogelijk deze zelf te rooien. Zaag de bovenkant af en maak de struik of boom klein, maar laat een flink stuk staan om als hefboom te kunnen gebruiken. Vervolgens hak je de wortels door en kun je de boom of struik makkelijk verwijderen .

Een grote boom kun je beter overlaten aan een vakman. Bij het rooien van grote bomen moet bijna altijd eerst in de boom geklommen worden en op hoogte takken weggezaagd worden. Dit is gevaarlijk wanneer je over de juiste materialen beschikt. Vanwege veiligheidsredenen raden we je dan ook af om dit zelf te doen.

Hoe pakken wij bomen rooien aan?

Samen met onze boomverzorgers rooien wij regelmatig bomen. Bomen groeien vaak snel en worden te groot voor de tuin of nemen teveel licht weg. De bomen rooien, kappen of snoeien is dan de beste oplossing. Door de samenwerking tussen de boomverzorgers en Schoffelstudent & Hoveniers kunnen wij vakwerk bieden voor een scherpe prijs. Onze boomverzorger klimt veilig en vakkundig in de boom om de boom snel te rooien. Onze student zorgt ervoor dat alle takken en het hout wordt opgeruimd. Met de aanhanger verzorgen wij ook het afvoeren van het hout.
Naast bomen rooien kunnen we je ook helpen met de volgende zaken:

Bomen rooien

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Prima te woord gestaan.

Snelle service en de boom was plat.

Aardige mensen.

Carlien, Rotterdam

Reageren snel op verzoek om offerte en geven correct antwoord op vragen. Na goedkeuring en ondertekening van de opdracht werden we al snel gebeld door degene die onze boomstronken zou wegfrezen. Een datum afgesproken en stipt op tijd werd de klus naar volle tevredenheid geklaard.

Margit, Rotterdam

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda

Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.

A. Grootendorst, IJsselstein

– aanlevering van offerte was snel – de in rekening gebrachte prijs reeel (not overpriced) – uitvoering deskundig – ontstane schade tijdens neer halen van de eik, is binnen 1 week afdoende gerepareerd. Zonder enige discussie over kosten. – uitvoering veilig en professioneel

Marc, Den Haag

Ik heb online prima afspraken kunnen maken met schoffelstudent. Ook het snoeien van de bomen is met kennis van zaken en vlot uitgevoerd. De factuur en de terugkoppeling van de betaling heb ik als zeer goed ervaren.

André, Voorschoten

Snelle reactie en een nette afhandeling met het gewenste resultaat, meer kan ik er niet over zeggen.

Robert, Hoogvliet

Interesse in bomen rooien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Portfolio