Bomen Rooien? Zo regel je het veilig en snel.

Bomen rooien of boom rooien is een klus die je pet snel te boven gaat. Op deze pagina vertellen wij wat je moet weten over het rooien van bomen. Het rooien van bomen is eigenlijk de boom kappen en de boomstronk verwijderen. Voor een grotere boom heb je wel enige kennis en ervaring nodig. Daarbij heb je ook een kettingzaag nodig, beschermende middelen en een stobbenfrees om de boomstronk te verwijderen. Er komt dus nogal wat kijken bij het rooie van een boom Lees hieronder verder!

Bomen rooien

Boom rooien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Waarom Schoffelstudent?

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & Hoveniers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent

Prima te woord gestaan.

Snelle service en de boom was plat.

Aardige mensen.

Carlien, Rotterdam

Reageren snel op verzoek om offerte en geven correct antwoord op vragen. Na goedkeuring en ondertekening van de opdracht werden we al snel gebeld door degene die onze boomstronken zou wegfrezen. Een datum afgesproken en stipt op tijd werd de klus naar volle tevredenheid geklaard.

Margit, Rotterdam

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda

Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.

A. Grootendorst, IJsselstein

– aanlevering van offerte was snel – de in rekening gebrachte prijs reeel (not overpriced) – uitvoering deskundig – ontstane schade tijdens neer halen van de eik, is binnen 1 week afdoende gerepareerd. Zonder enige discussie over kosten. – uitvoering veilig en professioneel

Marc, Den Haag

Ik heb online prima afspraken kunnen maken met schoffelstudent. Ook het snoeien van de bomen is met kennis van zaken en vlot uitgevoerd. De factuur en de terugkoppeling van de betaling heb ik als zeer goed ervaren.

André, Voorschoten

Snelle reactie en een nette afhandeling met het gewenste resultaat, meer kan ik er niet over zeggen.

Robert, Hoogvliet

Waarom een boom laten rooien?

Het kan gebeuren om verschillende redenen. Zo kan je boom bijvoorbeeld gaan rotten of stervende zijn, misschien is de boom wel veel te groot geworden of geeft de boom overlast. Er zijn tal van redenen om je boom te rooien. Het wordt sterk afgeraden om het zelf te doen dus helpen wij jou graag met het rooien van je boom/bomen. Hoeveel het rooien van een boom kost is niet zo te zeggen. Er zijn bomen van een paar jaartjes oud maar ook van honderden jaren oud. Dat is geen probleem alleen het kost uiteraard wel meer tijd. Als de boom een probleem vormt in je tuin zien wij het als een erg goeie investering voor je tuin om hem te laten verwijderen.

Verschil tussen bomen rooien en bomen kappen?

Bij bomen kappen blijft de boomstronk achter en kan dit een probleem vormen voor nieuwe tuinplannen. Bij het rooien van een boom wordt de boomstronk ook verwijderd. Dit is dus ideaal als je je tuin wilt aanpakken of iets nieuws op die plek wil maken. Het hangt af van de situatie of rooien of kappen de betere optie is. Let er ook op dat je vaak een kapvergunning nodig heeft en dit ook extra kosten kan opleveren. Wat ook nog een voordeel is is dat je bij ons kan kiezen wat je met het afval doet. Wij kunnen het meenemen, je kan het in je tuin gebruiken of het bijvoorbeeld als brandhout gebruiken. Genoeg opties dus.

Wanneer een boom rooien?

Wanneer kun je een boom rooien? Dat maakt eigenlijk niks uit. Een boom rooien kan wanneer het jou het beste uitkomt. Alleen tijdens het broedseizoen moet er worden gecontroleerd of er een nest in de boom zit. Wij hebben ook nog een tip om kosten te besparen. Laat je boom rooien in de winter. In de winter zitten er geen bladeren aan de boom dus ben je ook nog eens goedkoper uit. Minder arbeidsuren en ook nog eens minder afvoerkosten (Als je het laat afvoeren tenminste).

Lente

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Drukke tijd voor hoveniers, dus mogelijk langere wachttijd

 • Verstoring van broedende dieren

Zomer

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Meer groenafval door dichtere bladbezetting

 • Broedseizoen, dus mogelijk broedende vogels in de boom

Herfst

 • Houtrot en schimmel worden goed zichtbaar

 • Geen broedende dieren

 • Veel loszittend blad, dus overal bladeren

Winter

 • Weinig tot geen blad, dus minder groenafval en snellere uitvoering

 • De open plek kan ik het voorjaar goed dicht groeien

 • Door vorst en winterse neerslag is het werk gevaarlijker

Onze aanpak

Het goed rooien van bomen is echt specialistenwerk. Wij raden zeker bij grote bomen aan dit niet zelf te doen, want als er iets fout gaat, kan jij, je omgeving of je woning ernstige schade oplopen. Daarom werken wij met  boomverzorgers. Onze boomverzorger klimt veilig en vakkundig in de boom om de boom snel te rooien. Onze student zorgt ervoor dat alle takken en het hout wordt opgeruimd.
Naast het rooien van bomen kunnen we je ook helpen met de volgende zaken:

Bomen rooien

Ervaring & werkgebied

We hebben inmiddels al honderden bomen mogen rooien voor onze klanten. En bomen kappen doen we nog vaker. Kleine bomen maar ook zelfs bomen van 25+ meter hoog. Wij voeren klussen alleen uit als we denken dat we het goed en veilig kunnen doen. Daarom werken voor het rooien van bomen samen met boomverzorgers om de klus snel, veilig en goed kunnen klaren. Ook gebruiken de boomverzorgers indien nodig groter materieel denk aan hoogwerkers, een kraan, rupsdumpers en stobbenfrezen. Wij zijn gevestigd in Zuid-Holland maar bedienen met ons netwerk van boomverzorgers een groot deel van Nederland.
Wil je meer lezen over het bomen kappen bij jou in de buurt? Bekijk dan een van de volgende pagina’s:
Bomen kappen Amsterdam
Bomen kappen Den Haag
Bomen kappen Groningen
Bomen kappen Rotterdam
Bomen kappen Utrecht

Als we zelf niet actief zijn in jouw regio dan kunnen we je helemaal vrijblijvend met een boomverzorger in contact brengen bij jou in de buurt. Boom te rooien? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waar rooien wij bomen?

Wij zijn gevestigd in Zuid-Holland maar bedienen met ons netwerk van boomverzorgers een groot deel van Nederland.
Wil je meer lezen over het bomen kappen bij jou in de buurt? Bekijk dan een van de volgende pagina’s:
Bomen kappen Amsterdam
Bomen kappen Den Haag
Bomen kappen Groningen
Bomen kappen Rotterdam
Bomen kappen Utrecht

Als we zelf niet actief zijn in jouw regio dan kunnen we je helemaal vrijblijvend met een boomverzorger in contact brengen bij jou in de buurt. Boom te rooien? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Boom laten kappen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Voorbeelden van bomen kappen

We hebben hieronder enkele voorbeelden van op een rij gezet van bomen die wij hebben gerooid samen met onze boomspecialisten.

Boom Rooien in Rotterdam

Een klant uit Rotterdam vroeg ons of we zijn ceder wilden kappen. Toen we aankwamen zagen we meteen wat het probleem was met de ceder. In de boom zat een grote scheur veroorzaakt door een zogenaamde plakoksel. Daarom werd ons gevraagd of wij deze wilde rooien omdat de boom toch een gevaar vormde voor de omgeving. Een flinke storm had voldoende geweest Nadat ze boomverzorger een passende offerte heeft gemaakt en we akkoord hebben gekregen op de offerte zijn wij samen met onze boomverzorger naar Rotterdam gereden en hebben hard gewerkt om de boom veilig te kappen. Binnen een dag is de boom in zijn geheel verwijderd en was het gevaar geweken. De takken mochten wij versnipperen en het hout hebben we klein gezaagd en heeft de klant gehouden om de haard mee te stoken.

Bomen kappen
Kastanje boom rooien

Paardenkastanje boom rooien

Deze Paardenkastanje met bloedingsziekte moest helaas het veld ruimen. Samen met onze boomverzorgers en wat zwaarder materieel hebben we de boom gerooid. Het was een flinke dag werk maar uiteindelijk is de klus geklaard. Ook hebben de stam nog mogen frezen zodat deze niet meer in de weg zat.

Interesse in het laten rooien van boomen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Portfolio