Bomen snoeien? Betaalbaar, veilig en snel door onze boomverzorgers

Boom snoeien, een klus die af en toe moet gebeuren. Onze boomverzorgers snoeien bomen betaalbaar, veilig en snel.

Op deze pagina vertellen we je meer over:

  • Waarom bomen snoeien?
  • Onze boomverzorgers
  • Wanneer bomen snoeien?
  • Kosten van een boom snoeien
  • Recente projecten van boom snoeien

Klanten over bomen snoeien

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam
bomen snoeien

Boom laten snoeien?

Al meer dan 4500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8+ van klanten!

Waarom bomen snoeien?

Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om regelmatig bomen te snoeien:

  1. De boom snoeien zorgt voor een langere levensduur van de boom. De boom kan zich beter ontwikkelen doordat er meer zonlicht op alle takken valt.
  2. Met het snoeien worden dode, zwakke en zieke takken weggehaald, waardoor de aanblik mooier zal worden en de boom gezonder blijft.
  3. De snoei stimuleert de bloei én de vruchtvorming van de boom.
  4. Als de boom veel zon tegenhoudt, kan snoeien een goede oplossing zijn.

Over onze boomverzorgers

De boomverzorgers met wie wij samenwerken, hebben allemaal jarenlange ervaring en zijn in het bezit van de nodige diploma’s. Bomen snoeien doen hebben ze al heel vaak gedaan, waardoor ze goed weten waar ze mee bezig zijn. Het werk in de bomen is hun lust en hun leven, maar gelukkig blijven ze met beide benen op de grond staan als het gaat om veiligheid. Veiligheid gaat namelijk altijd voor.

De gereedschappen van de boomverzorger zijn vlijmscherp, krachtig en goed onderhouden. Dit is veilig voor de boomverzorger, efficiënt qua tijd én het beste voor de boom. Hun kennis van bomen snoeien houden de boomverzorgers op peil door met collega’s te praten. Praten met bomen doen ze (meestal) niet meer. Kennismaken met onze boomverzorgers? Neem dan contact op. Voor je het weet zitten ze bij je in de boom.

Waarom zou je een boomverzorger inschakelen? Je kan het natuurlijk ook zelf doen, maar een boomverzorger of boomspecialist weet precies wanneer je kan snoeien en welke takken verwijderd moeten worden. Dit alles om te voorkomen dat de boom ziek wordt óf een lelijke vorm krijgt.

boom snoeien

Wanneer bomen snoeien?

Het laatste wat je wil als je de boom laat snoeien, is dat de boom het niet overleeft. Gelukkig houden onze boomverzorgers ook van bomen, dus ze gaan goed met de bomen om. Belangrijk uitgangspunt is om niet te snoeien wanneer de sapstroom op gang is. De boom kan dan gaan ‘bloeden’. Hierdoor is de boom extra vatbaar voor ziektes en schimmels. Dit geldt voornamelijk voor de ABC-bomen: de Acer (esdoorn), Berk en Carpinus (haagbeuk), maar ook voor notenbomen en druiven. Verder verschilt het een beetje per boom wanneer gesnoeid kan worden, dus zoek dit vooraf op of vraag om advies aan de boomverzorger.

Een volgende vraag kan zijn in welk seizoen de boomverzorger het beste kan werken. Zie hieronder een toelichting per seizoen:

boom snoeien kalender

Wat kost een boom snoeien?

Goede vraag! De realiteit is dat dit lastig is om zonder enige informatie in te schatten. Wij vragen altijd om enkele foto’s en wat aanvullende informatie over bereikbaarheid, omgeving en grootte van de boom. Op basis daarvan kunnen we bijna altijd een accurate inschatting maken en anders komen we langs. Vraag dus een gratis en vrijblijvende offerte aan op onze website.

Hoge boom snoeien?

Een hoge boom snoeien is een klus veilig moet gebeuren. Voor het snoeien van een hoge boom hebben onze boomverzorgers veilige methodes. Het kan zijn dat er extra materiaal, zoals een hoogwerker aan te pas komen. Als de hoge boom stevig genoeg is, tot in de top, kan de boomverzorger ook de boom in klimmen. Veiligheid staat in ieder geval altijd voorop!

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij voeren het uit op afgesproken moment!

4. Betaling

Achteraf sturen wij een factuur.

5. Genieten

Nu is het tijd om te genieten van de tuin!

Recente boom projecten

Onze boomverzorgers zijn dagelijks in bomen te vinden voor allerlei klussen. Bomen snoeien, boom kappen, rooien en stobben frezen. Daar laten we je graag meer van zien:

Boom laten snoeien?

Al meer dan 4500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8+ van klanten!