Bomen snoeien? Betaalbaar, veilig en snel door onze boomverzorgers

Boom snoeien, een klus die af en toe moet gebeuren. Onze boomverzorgers snoeien bomen betaalbaar, veilig en snel.

Op deze pagina vertellen we je meer over:

 • Waarom bomen snoeien?
 • Onze boomverzorgers
 • Wanneer bomen snoeien?
 • Kosten van een boom snoeien
 • Recente projecten van boom snoeien

Klanten over bomen snoeien

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Zo gaan wij te werk:

Waarom bomen snoeien?

Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om regelmatig bomen te snoeien:

 1. De boom snoeien zorgt voor een langere levensduur van de boom. De boom kan zich beter ontwikkelen doordat er meer zonlicht op alle takken valt.
 2. Met het snoeien worden dode, zwakke en zieke takken weggehaald, waardoor de aanblik mooier zal worden en de boom gezonder blijft.
 3. De snoei stimuleert de bloei én de vruchtvorming van de boom.
 4. Als de boom veel zon tegenhoudt, kan snoeien een goede oplossing zijn.

Het onderhoud van bomen is dus aan te raden.

Bomen snoeien

Over onze boomverzorgers

De boomverzorgers met wie wij samenwerken, hebben allemaal jarenlange ervaring en zijn in het bezit van de nodige diploma’s. Bomen snoeien doen hebben ze al heel vaak gedaan, waardoor ze goed weten waar ze mee bezig zijn. Het werk in de bomen is hun lust en hun leven, maar gelukkig blijven ze met beide benen op de grond staan als het gaat om veiligheid. Veiligheid gaat namelijk altijd voor.

De gereedschappen van de boomverzorger zijn vlijmscherp, krachtig en goed onderhouden. Dit is veilig voor de boomverzorger, efficiënt qua tijd én het beste voor de boom. Hun kennis van bomen snoeien houden de boomverzorgers op peil door met collega’s te praten. Praten met bomen doen ze (meestal) niet meer. Kennismaken met onze boomverzorgers? Neem dan contact op. Voor je het weet zitten ze bij je in de boom.

Waarom zou je een boomverzorger inschakelen? Je kan het natuurlijk ook zelf doen, maar een boomverzorger of boomspecialist weet precies wanneer je kan snoeien en welke takken verwijderd moeten worden. Dit alles om te voorkomen dat de boom ziek wordt óf een lelijke vorm krijgt.

Wanneer bomen snoeien?

Het laatste wat je wil als je de boom laat snoeien, is dat de boom het niet overleeft. Gelukkig houden onze boomverzorgers ook van bomen, dus ze gaan goed met de bomen om. Belangrijk uitgangspunt is om niet te snoeien wanneer de sapstroom op gang is. De boom kan dan gaan ‘bloeden’. Hierdoor is de boom extra vatbaar voor ziektes en schimmels. Dit geldt voornamelijk voor de ABC-bomen: de Acer (esdoorn), Berk en Carpinus (haagbeuk), maar ook voor notenbomen en druiven. Verder verschilt het een beetje per boom wanneer gesnoeid kan worden, dus zoek dit vooraf op of vraag om advies aan de boomverzorger.

Een volgende vraag kan zijn in welk seizoen de boomverzorger het beste kan werken. Zie hieronder een toelichting per seizoen:

Boom laten snoeien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Lente

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Drukke tijd voor hoveniers, dus mogelijk langere wachttijd

 • Verstoring van broedende dieren

Zomer

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Meer groenafval door dichtere bladbezetting

 • Broedseizoen, dus mogelijk broedende vogels in de boom

Herfst

 • Houtrot en schimmel worden goed zichtbaar

 • Geen broedende dieren

 • Veel loszittend blad, dus overal bladeren

Winter

 • Weinig tot geen blad, dus minder groenafval en snellere uitvoering

 • De open plek kan ik het voorjaar goed dicht groeien

 • Door vorst en winterse neerslag is het werk gevaarlijker

Boom snoeien, de kosten

Wat zijn de kosten van een boom snoeien? Dit is nogal lastig om zonder enige informatie in te schatten. De prijs van bomen snoeien is namelijk afhankelijk van veel factoren. Wij vragen altijd om enkele foto’s en wat aanvullende informatie over bereikbaarheid, omgeving en grootte van de boom. Op basis daarvan kunnen we bijna altijd een accurate inschatting maken van de kosten van een boom snoeien. Lukt het dan nog niet? Dan komen we langs. Vraag dus een gratis en vrijblijvende offerte aan op onze website om de prijs voor het snoeien van een boom te achterhalen.

Zelf een boom snoeien?

Wil je kosten besparen dan kun je overwegen om de boom zelf te snoeien. Er zijn wel een paar zaken om rekening te houden. Werken op hoogte is niet zonder risico. Wij adviseren daarom om zelf zeker niet boven de drie meter te werken. Het werk in de boom is op hoogte maar ook nog eens met scherp gereedschap. Denk aan je eigen veiligheid en draag beschermingsmiddelen zoals een zaagbroek en schoenen met een stalen neus. Het snoeien van een (hoge) boom is niet alleen een gevaarlijke klus. Het is ook nog eens vakwerk. Boomverzorgers hebben jaren lang geleerd en getraind om de zo te snoeien dat deze gezond blijft. Zelfs veel hoveniers branden hun vingers hier niet aan. Als besluit de klus toch zelf te klaren; probeer de boom dan zoveel mogelijk in zijn natuurlijk vorm te snoeien.

Tips voor het zelf snoeien van je boom:

 • Draag bescherming
 • Draag een zaagbroek indien je een kettingzaag gebruikt
 • Zorg dat de trap/ladder echt stevig staat
 • Klim niet in de boom zonder jezelf te zekeren
 • Laat de  vorm van de boom zoveel mogelijk intact

Hoge boom snoeien?

Zelf een hoge boom snoeien raden wij niet aan. Het is simpelweg het risico op ernstig letsel niet waard. Een hoge boom snoeien is een klus veilig moet gebeuren. Voor het snoeien van een hoge boom hebben onze boomverzorgers veilige methodes. Ze zekeren zichzelf, hebben assistentie van een ervaren grondman Het kan zijn dat er extra materiaal, zoals een hoogwerker aan te pas komen. Als de hoge boom stevig genoeg is, tot in de top, kan de boomverzorger ook de boom in klimmen. Veiligheid staat in ieder geval altijd voorop!

Grote boom snoeien

Ook een grote boom snoeien is geen enkel probleem. Onze boomverzorgers houden wel van een uitdaging. Ze snoeien regelmatig bomen van wel 30 meter hoog. Bij grotere bomen zijn er soms ook grotere machines nodig. Onze boomverzorgers hebben de meeste materialen in bezit en indien nodig huren ze bijvoorbeeld een hoogwerker. In sommige gevallen pakken ze de klus samen met een ander bedrijf op om het zo goed mogelijk uit te voeren. Dus heeft jouw boom een enorme reikwijdte? Ook dan helpen we je graag om je boom vakkundig te snoeien.

Hoe bomen snoeien werkt?

Offerte

Vraag een gratis offerte aan voor bomen snoeien en ontvang een passende offerte

Datum

We spreken samen een datum af die jou uitkomt

Uitvoering

Op de afgesproken datum wordt de boom gesnoeid

Tevreden?

Ben je tevreden? Dan pas gaan we weg.

Factuur

Na enkele dagen ontvang je van ons de factuur

Genieten

Tijd om te genieten van de ruimte en het licht

Boom snoeien: wilg snoeien in Gouda

Een tijd terug mochten we een aantal wilgen knotten in Gouda. Wilgen moeten ongeveer eens in de drie tot 5 jaar gesnoeid (geknot) worden. Dit gebeurt in de periode van november tot maart, buiten het bloeiseizoen. Anders verzwak je de wilg en bomen snoeien heeft juist als doel om de boom te versterken. Deze klus is gedaan met een vlijmscherpe kettingzaag zodat er schone wonden ontstaan en de kans op infectie beperkt is.

Wilgen Bomen Snoeien

Boom laten snoeien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Soorten bomen snoeien

Verschillende soorten bomen vragen om een andere aanpak. Wij hebben daarom hebben we ook verschillende pagina’s geschreven met informatie over de het snoeien van verschillende soorten bomen. Deze pagina’s vind je nog meer:

Recente boom projecten

Onze boomverzorgers zijn dagelijks in bomen te vinden voor allerlei klussen. Bomen snoeien, boom kappen, rooien en stobbenfrezen. Daar laten we je graag meer van zien: