Tuinrenovatie laten doen? We maken je droomtuin!

Tuinrenovatie laten uitvoeren? Ben je niet tevreden met je huidige tuin en wil je deze laten aanpakken? We gaan graag samen met jou op zoek naar jouw droomtuin. Resultaat: een vernieuwde tuin en meer tuinplezier! Mogen we je tuinrenovatie uitvoeren?

Onderwerpen op deze tuinrenovatie-pagina:

 • Wat is tuinrenovatie?
 • Waarom een tuinrenovatie?
 • Voordelen van een tuinrenovatie
 • Hoe gaat een tuinrenovatie?
 • Mooie voorbeelden

Tuinrenovatie door Schoffelstudent & Hoveniers

Al jaren helpen we klanten met de meest diverse tuinen. Tuinen die slechts een idee waren, worden werkelijkheid. Wij werken met ervaren hoveniers en studenten voor tuinrenovatie. Zo bieden we kwaliteit voor een goede prijs.

tuinrenovatie

Interesse in betaalbare tuinrenovatie?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wat is tuinrenovatie?

Tuinrenovatie is het opknappen van een tuin met het behouden van bepaalde elementen. Het is dus iets anders dan tuinaanleg. Bij tuinaanleg wordt de tuin vanaf niets helemaal aangelegd en bij tuinrenovatie blijven bepaalde elementen hetzelfde of worden ze hergebruikt. Onder tuinrenovatie vallen de volgende werkzaamheden:

 • Geheel of gedeeltelijk opknappen van de tuin
 • Tuin opnieuw aanleggen met hergebruik van materialen
 • Terugsnoeien van te groot geworden planten en struiken
 • (Deels) vernieuwen van straatwerk
 • Vernieuwen en vervangen van de beplanting
 • Vernieuwen of repareren van schoeiing/schutting/vlonder

Waarom een tuinrenovatie?

Aanleiding voor een tuinrenovatie is eigenlijk altijd omdat je niet tevreden bent met je huidige tuin. Dat kan een aantal oorzaken hebben.

 • Je huidige tuin is niet meer naar jouw wensen, bijvoorbeeld door een verandering in je leven, maar dit kan ook geleidelijk gaan
 • Het onderhoud wordt te veel en je bent op zoek naar een onderhoudsarme tuin
 • Bepaalde elementen in je tuin zijn aan verandering of vervanging toe
 • Je wil je woning verkopen, maar je tuin is niet erg aantrekkelijk
 • Maar natuurlijk kan je ook andere redenen hebben

In al deze gevallen geldt dat we graag samen met jou om tafel gaan en een plan op maat maken dat binnen je budget past. Je kunt geheel vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen, waarna wij contact met je opnemen over de mogelijkheden.

Voordelen van een tuinrenovatie

Een tuinrenovatie heeft een aantal voordelen (ten opzichte van tuinaanleg). Allereerst is het goedkoper, want sommige elementen blijven staan en materialen worden vaak hergebruikt. Daarnaast heeft de tuin gelijk een mooie uitstraling, want het voelt en oogt niet ‘nieuw’ en ‘jong’. Beplanting is bijvoorbeeld al in een verder stadium van groei dan wanneer er bij tuinaanleg net iets geplant is. Het derde voordeel is dat de tuin echt weer aanvoelt als de tuin die jij wil, volgens jouw wensen. Je tuinplezier zal weer toenemen!

tuinrenovatie
tuinrenovatie

Hoe gaat een tuinrenovatie?

Dit proces verdelen we onder in meerdere stappen:

 1. Je neemt contact met ons op en we gaan in gesprek over de mogelijkheden
 2. Op basis van je informatie en mogelijk een tuinontwerp maken we een offerte voor je
 3. Na akkoord plannen we de uitvoerdatum in en op die datum gaan we aan de slag
 4. De renovatie:
  1. Het leegruimen en verwijderen van de elementen die weg kunnen en het opslaan van de materialen die hergebruikt worden
  2. Waar nodig aanbrengen van grond en zand
  3. Plaatsen van nieuwe elementen
  4. Aanleggen van hergebruikte elementen
  5. Finishing touch: we leveren de tuin netjes op en vragen of alles naar wens is. Zo niet, dan gaan we door tot dat het wel is.
 5. We sturen je per mail de factuur
 6. Geniet van je tuin!

Zelf aan de slag met je tuinontwerp? Download het e-book!

Ben je van plan om binnenkort of over een tijdje aan de slag te gaan met een nieuwe tuin? Dan is deze online Tuinontwerp Gids het juiste startpunt. Met de kennis, informatie en inzichten uit deze gids voorkom jij dé 9 klassieke tuinontwerpfouten die leiden tot onnodig hoge kosten of zelfs teleurstelling achteraf.

We hebben de gids samen met de tuinontwerpers van tuinontwerp studio Florum ontwikkeld.

Download de Gratis “Tuinontwerp Gids”

Voorbeelden van tuinrenovatie

We laten je graag enkele voorbeelden van tuinrenovatie zien om je te inspireren! Tuinen die echt zijn opgeknapt en klanten die weer blij zijn met een mooie tuin!

tuinrenovatie

Tuinrenovatie met hardhouten vlonder

Deze tuin ziet er nu echt prachtig uit (zie video), maar dat hadden we vooraf niet kunnen denken. Het was een zandbak. En kijk nu eens: een kleurige tuin met een enorme hardhouten vlonder. De klant is er blij mee en wij genieten na van de foto’s en beelden.

In deze tuin vind je een vlonder die vanaf het balkon helemaal doorloopt tot in de tuin. De hoogteverschillen maken de tuin extra leuk. We kozen voor hardhout vanwege de hoge duurzaamheid. Ook staat de kleur van het hout prachtig bij het het wit, groen en de kleurige bloemen! Een sfeervolle tuin, vinden wij.

Veel werk van deze tuinrenovatie zie je niet eens. Het hout in de grond dat de vlonder zo sterk maakt en de 15 kuub zand die we eerst opspoten. Onmisbaar voor een tuin die er weer een tijd tegenaan kan.

tuinrenovatie

Tuinrenovatie van klassiek moderne tuin

Deze tuin renoveerden we op basis van een tuinontwerp. Hierin kwamen de wensen van de klant samen met onze kennis. Resultaat: een uitvoerbaar en goed tuinontwerp.

In deze tuin begonnen we met het afvoeren van ouder bestrating en beplanting. Hiervoor gebruikten we een minikraantje, omdat dit voordeliger was.

We vulden de borders met nieuwe tuinaarde, zodat de beplanting weer goede voeding krijgt en beter groeit. Ook de bestrating pakten we aan. Zoals je ziet (video) ligt het pad er weer strak in. Tussen de betonbanden ligt grind en in het grind vinden we de staptegels. Een mooi resultaat en een tevreden klant!

Interesse in betaalbare tuinrenovatie?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waarom Schoffelstudent?

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & Hoveniers

 • Moderne communicatie

 • Denkt mee met het plan voor de tuin

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Gewoon GOED, we maken al 3 jaar gebruik van de Schoffelstudenten, en zolang men dezelfde kwaliteit/prijs verhouding levert, hebben ze ons nog heel lang als klant.

Klant, Reeuwijk

De tuiniers waren ‘s morgens altijd op tijd. Er werd goed doorgewerkt. De opgeknapte tuin voldoet aan mijn verwachtingen.

Klant, Rotterdam

Overal hebben de jongens en meiden van Schoffelstudent/Studentenkracht een stapje extra gezet voor onze voor, zij en achtertuin. Voor ons heel fijn, wijzigingen op het huidige plan waren geen probleem en is tot op de laatste dag is daar bij ons flexibel mee om gesprongen. Het eindresultaat is dan ook zeer tevredenstemmend prijs/kwalitatief gezien. Professionele hovenier met assistentie, had ook nog tips over waterafvoer etc. dus voor ons erg fijn. Aanrader.

Klant, Zoetermeer

Elk jaar laat ik de jongens van schoffelstudent alles weer even aan kant ruimen. Bijzonder is dat ze elk jaar beter personeel lijken in te zetten (echte vakmensen met verstand van zaken) terwijl de prijs vrijwel gelijk blijft! Top service!

Klant, Ridderkerk

Tuinonderhoud

Als je tuin eenmaal gerenoveerd is, wil je natuurlijk dat deze netjes blijft. Ook voor tuinonderhoud kun je bij ons terecht. Zowel eenmalig als voor periodiek onderhoud. Werkzaamheden die we doen, zijn onkruid verwijderen, gras maaien, snoeien, bemesten, tegels en terrassen reinigen en meer.

Interesse in betaalbare tuinrenovatie?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Meer tuinrenovatie en -aanleg projecten: