Tuin afgraven? Schoffelstudent & Hoveniers!

Je tuin afgraven? Hoe pak je het aan?  Dat bespreken we op deze pagina. Wanneer je nieuwe plannen hebt voor de tuin ligt de oude grond of het zand vaak nét op de verkeerde plek. En bestraten op grond of het aanleggen van een gazon op zand is geen goed idee. De beste oplossing is dan de tuin afgraven en afvoeren en de beplanting verwijderen. Dit doe je met een kleine kraan of graafmachine als de tuin bereikbaar is. In sommige gevallen is het nodig om de tuin met de hand (en schop) af te graven. Dat was ook het geval bij deze klus in Rotterdam. Onze studenten waren met vier man een flinke dag bezig om de tuin leeg te halen en deels af te graven en de beplanting te verwijderen. De tegels, planten. tuinaarde en het tuinhuisje kruiden ze naar de grote afvalcontainers van 6 kuub en 10 kuub die de leverancier ophaalde toen de klus was geklaard. De tuin is nu helemaal klaar voor het nieuwe straatwerk!

Tuin Afgraven
Tuin afgraven

Wat kost het om een tuin afgraven?

Er zijn verschillende dingen die meespelen met de totale prijs. Hieronder een rijtje opgesomd van dingen die mee kunnen spelen

1. De grootte van de tuin & arbeidsduur

2. Graafmachine of met de schop (een graafmachine verlaagd uiteraard wel weer de arbeidsduur)

3. Hoeveelheid grond, tegels en andere dingen die moeten worden afgevoerd

4. Hoeveel er moet worden opgehoogd en hoeveel beplanting er moet worden verwijderd

Dit zijn een paar standaard dingen die meespelen. De uiteindelijke prijs hangt van erg veel dingen af. Denk ook bijvoorbeeld aan tegels als je gaat bestraten. Vraag daarom een gratis en vrijblijvende offerte aan en we rekenen de precieze prijs van tuin afgraven voor je uit.

Interesse in tuin afgraven?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Volkstuin afgraven in Rotterdam

Ook op dit project in Rotterdam  mochten we de (volks)tuin afgraven. Daarna hebben we de tuin opnieuw ingericht naar wens van de klant. We mochten een deel opnieuw bestraten en hebben ook een stuk beschoeiing geplaatst langs de slootkant.

Verwijderen van beplanting

Het verwijderen van beplanting is een onderdeel van de tuin afgraven. Als je nieuwe plannen voor je tuin hebt, plaats je meestal ook nieuwe beplanting, dus de oude beplanting kan verwijderd en afgevoerd worden. Hoe werkt het planten verwijderen en afvoeren? Dit kan best een pittige klus zijn. Kleinere planten kunnen we er zo uit trekken of scheppen. Grotere planten of bomen kunnen het beste eerst afgeknipt en afgezaagd worden tot op de stam. Dan kan je er beter bij. Vervolgens wordt de wortel uitgegraven. Het verwijderen van beplanting die heel groot is, kan het beste gebeuren met een graafmachine. Dit scheelt heel veel tijd. Uiteraard wordt de oude beplanting afgevoerd, zodat de tuin ook echt leeg is.

Nieuwbouw tuin afgraven

Een nieuwbouwtuin wordt vaak opgeleverd met goedkope en zogenaamde ‘bouwgrond’. Hier kan geen bestrating op worden gelegd want daarvoor is zand nodig en de grond is ook niet geschikt voor beplanting. Daarom moet een nieuwbouw tuin vaak worden afgegraven. Een hoveniersbedrijf kan zowel je tuin afgraven als de nieuwe plannen realiseren en dit is vaak nog efficiënter ook. Vraag daarom een offerte aan voor de tuinaanleg en we nemen het afgraven meteen mee.

Offerte voor tuin afgraven?

Een vrijblijvende offerte aanvragen voor het afgraven van de tuin kan binnen enkele minuten via ons offerte aanvraag formulier. Dan maken wij een gepaste offerte aan de hand van de beschrijving en eventuele foto’s. Mocht het een grote klus betreffen dan komen wij ook op locatie kijken, zodat we een nog betere schatting kunnen maken van het werk. Bij grotere klussen gebruiken we ook een kleine kraan of graafmachine om zo efficiënt mogelijk te werken. Mocht er geen achterom zijn dan zullen de grond afvoeren door het huis met gepaste maatregelen. Zo kunnen we stucloper meebrengen om zo beschadigingen te voorkomen. Mocht het nou om hele grote hoeveelheden gaan kunnen we overwegen het met een hijskraan over het huis te doen.

Onze ervaring met het afgraven van tuinen

Inmiddels groeven we tientallen tuinen succesvol af en realiseerden we voor een heel aantal van die tuinen ook de nieuwe plannen. Bijvoorbeeld bij deze tuin in Rotterdam, waar we het leegruimen van de tuin verzorgden. We voerden totaal 18 kuub aan straatwerk, tuinhuis en groenafval af! Het afvoeren doen we meestal met onze eigen aanhangers. Voor grotere hoeveelheden afval berekenen we de goedkoopste optie en laten we eventueel een container komen.

Experts

Een tuin kan je het beste uit besteden aan een professioneel bedrijf zoals wij. Wij weten alle kneepjes om jouw tuin zo mooi mogelijk op te kunnen leveren. Omdat wij dit regelmatig doen weten we uit ervaring precies wat bij welke tuin het beste past. Wij luisteren goed naar jouw wensen en zorgen samen dat je van een prachtige tuin kan gaan genieten.

Tuin afgraven

Wat is je plan met de tuin?

Je wilt de tuin afgraven dus je hebt nieuwe plannen met je tuin. Wellicht wil je een schoon canvas om weer wat nieuws te gaan bedenken of je hebt al een concreet plan. Wij kunnen zowel het afgraven als de tuinaanleg verzorgen. Wij hebben al honderden tuinen aangelegd hier kun je voorbeeldtuinen vinden die wij hebben gerealiseerd. Dit doen wij door te werken met hoveniers en waar we kunnen zetten we studenten in. Weet je nog niet wat je wilt met de tuin en wil je iets unieks? Laat dan een tuinontwerp maken. Ga je zelf aan de slag lees dan onze blog over inspiratie  voor een nieuwe tuin.

Zelf doen? Tips voor het afgraven van de tuin

Je kunt deze klus natuurlijk ook zelf aanpakken alhoewel je waarschijnlijk niet over het materieel beschikt van een professioneel hoveniersbedrijf kun je ver komen met een schep en een kruiwagen.

  1. Wat gaat er allemaal uit de tuin? Hoeveel  cm ga je afgraven?
  2. Kun je alles zelf eruit krijg met handgereedschap? Voor het verwijderen van een boomstronk  is een stobbenfrees nodig en enige kennis en ervaring hoe je deze moet bedienen. Hiervoor kun je uiteraard alsnog een vakman voor inschakelen.
  3. Bereken hoeveel kuub aarde en groenafval uit je tuin komt.
  4. Bedenk hoe je dat gaat afvoeren. Kleine hoeveelheden kun je vaak bij de gemeente kwijt. Bestel eventueel een afvalcontainer. Houd er rekening mee dat bij veel bedrijf je een keuringsrapport moet hebben dat aantoont dat je grond niet vervuilt is.
  5. De tuin is klaar voor je nieuwe plannen.

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Tuin laten afgraven?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Uitgelicht project

De nieuwbouwwijk Westergouwe in Gouda betekent ook nieuwe tuinen en die tuinen aanleggen, dat doen wij als hoveniersbedrijf  natuurlijk graag! Zo ook deze tuin in Gouda. Het begon allemaal op de beste tekentafel, de keukentafel van de klant. Daar bespraken we onder het genot van een verwarmende bak koffie de ideeën. Na het kennismakingsgesprek hadden wij al een goed beeld en dit vertaalden wij vervolgens naar een schets. Een tuin met steenschotten, rode klinkers, beukenhaag en een pergola!

Bekijk de video of lees hier meer over deze tuin!