Tuinaanleg wellness tuin

In het voorjaar van 2019 legden we deze prachtige wellness tuin aan. De tuin ligt in Rotterdam en heeft een aantal opvallende elementen. We nemen je verderop de pagina kort mee langs de hoogtepunten, maar deze tuin ervaar je het beste door het kijken naar de beelden.

Wellness tuin als tuinstijl

Bij het aanleggen van een tuin kun je kiezen uit verschillende tuinstijlen. Deze klant koos voor een wellness tuin. Een kenmerk van een wellness tuin is dat je er tot rust kunt komen door de natuur. We hebben als mens allemaal rust en ontspanning nodig en als je dat in je eigen tuin kunt vinden, is dat natuurlijk heerlijk. Er wordt vaak gebruik gemaakt van tuinverlichting, natuurlijke materialen, rustgevende kleuren en strakke lijnen. Ook kan een wellness element niet ontbreken. Deze factoren komen we allemaal tegen in deze aangelegde wellness tuin in Rotterdam.

Wellness tuin met jacuzzi en sauna
3D tuinontwerp van wellness tuin

Tuinontwerp

Voor de klant maakten we eerst een tuinontwerp. Zoals je kunt zien, heeft de tuinontwerper een sterk staaltje werk geleverd. Het is een 3D tuinontwerp. Het voordeel hiervan is dat je je tuin op de computer al uit alle hoeken kunt bekijken. Zo heb je vooraf een veel beter beeld van hoe het wordt en of je dat wel echt zo wilt.

Paden en terrassen

De paden in deze tuin zijn gelegd met bruin eikenhout. Dit heeft als voordeel dat het ontzettend duurzaam is. Het gaat zo 20 jaar mee. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling, wat perfect in deze tuin past. De terrassen zijn gelegd met tegels die een gladde afwerking hebben, waardoor ze prettig zijn om op te lopen, ook met blote voeten. De tegels zijn onderhoudsvriendelijk doordat ze een coating hebben. Hierdoor zal er geen kalk of groene aanslag op de tegels ontstaan. Een aantal vlakken zijn opgevuld met grind.

Bestrating in wellness tuin
Wellness tuin met beplanting

Borders en beplanting

In de tuin is veel beplanting te vinden. Beplanting is erg belangrijk in een wellness tuin. Het is rustgevend, verspreidt geur en zorgt voor een zacht geritsel. In deze tuin vinden we veel verschillende soorten beplanting. We lichten er een aantal uit.

  • Quercus ilex (steeneik). Deze boom komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Het is een favoriet plekje van veel vlinders. Ook in de winter blijft deze boom groen.

  • Fargesia murielae. Een bamboesoort die niet gaat woekeren. Ook in de winter kun je genieten van de groene kleuren van deze plant.

  • Miscanthus sinensis (Chinees sierriet). Siergras mag niet ontbreken in een wellness tuin. Vandaar het Chinese sierriet. Een zuchtje wint zorgt voor rustgevend geritsel.

  • Hydrangea paniculata limelight. Deze hortensia brengt prachtige bloemen voort. In het najaar kleuren deze roze.

Zelf zijn we enorm enthousiast voor de border van cortenstaal. Dit is roestkleurig staal, bestaande uit meerdere metalen. Het is duurzaam materiaal dat veel stijl uitstraalt. Een mooie toevoeging aan deze tuin.

Douglashout

Met douglashout zijn leuke accenten aangebracht, zoals de rechtopstaande paaltjes. Deze kleuren heel goed met de groene beplanting en maken de tuin spannend.

Beplanting in wellness tuin
Jacuzzi en sauna in wellness tuin

Wellness

Een wellness tuin is natuurlijk niet af zonder een aantal plekken om te ontspannen. In deze tuin staan een jacuzzi en een sauna. Perfect om na een lange dag eens goed van te genieten.

Wil je ook je tuin laten aanleggen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk meer die wij mooi maakten