Bamboe verwijderen? Dit is wat u moet weten!

Wilt u graag bamboe verwijderen uit de tuin? Wij bieden de oplossing! Bamboe kan woekeren en op ongewenste plekken groeien in de tuin. Ook als het bamboe is opgesloten in een bak of border, het kan erg hard groeien en dan is bamboe verwijderen een lastige en zware klus. Wij hebben al jaren ervaring met het verwijderen van bamboe en kunnen we u daar ook goed mee helpen. Onze studenten en hoveniers weten precies hoe ze de klus aan moeten pakken. Wij kunnen bamboe ook afvoeren met onze aanhanger, zodat u daar geen zorgen over heeft.  Ook bamboe begrenzen valt onder de mogelijkheden zodat de bamboe niet meer woekert door de rest van de tuin. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice!

Bamboe verwijderen

Interesse in bamboe verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd, gemiddeld een 8.5+ van klanten en we hebben een netwerk door heel Nederland!

Offerte aanvragen

De bamboe

De bamboe is een populaire plant geworden in veel tuinen in Nederland. Dit komt doordat het een wintergroene plant is en familie van de grassoorten is, dit betekent dat hij makkelijk te snoeien is.

Er zijn grofweg twee verschillende soorten bamboe: de woekerende en de niet-woekerende bamboe.

De woekerende soorten hebben over het algemeen een slechte naam. Dit komt doordat mensen die de plant niet onderhouden opeens overal in de tuin bamboe zien. Als je de plant echter goed onderhoudt dan is het een hele mooie toevoeging aan de tuin. Bij het onderhouden is er één belangrijk onderdeel en dat is de wortelbegrenzer. Dit is een kunststof mat die je rond de plant zet tijdens het planten van de bamboe. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet door heel de tuin gaan. Zo blijft de plant netjes en is het een goede toevoeging aan je tuin

De niet-woekerende soort (fargesia) is het tegenovergestelde van de woekerende soort. Deze blijft keurig netjes op zijn plek en groeit niet alle kanten op. Wel zijn dit de bamboes die verschillend groeien. Er zijn verschillende soorten bamboes qua hoogtes. De klein, middel en groot. De kleine zijn meestal haagjes deze kunnen tot maximaal 2 meter worden. De middel grote worden meestal tussen de 3,5 meter en de grootste soort kan wel 6 meter worden.

De fargesia is een plant die in verschillende vormen voor kan komen. Één van de vormen hoe die kan voorkomen is een wilde struik die een vrij ruig beeld aan de tuin kan geven, hier is weinig onderhoud voor nodig. Ook kan de bamboe zo gesnoeid worden in de vorm van een haag. Als deze haag goed onderhouden wordt dan blijft deze mooi compact.

Bamboe uitgraven

Bamboe verwijderen in Rijswijk

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het weghalen van bamboe. Nadat wij de situatie hadden bekeken was voor ons snel duidelijk dat wij de bamboe eerst zouden afknippen om het daarna uit te graven. Als eerste hebben wij dus de bamboe afgezaagd. Schoffelstudent maakt altijd gebruik van zijn eigen materialen. Zo ook bij deze opdracht waar wij met onze takkenscharen de bamboe hebben afgezaagd. Dit was hard werken vanwege de grote hoeveelheid bamboe die in de tuin stond. Toen al de bamboe was afgezaagd tot de juiste hoogte konden we verder, stap 2: het uitgraven. Het uitgraven was een flinke klus vanwege de sterk ingegroeide wortels wat het lastig maakte deze te verwijderen. Gelukkig hebben onze studenten al veel ervaring met het weghalen van bamboe en zijn ze niet zo snel van hun stuk te brengen. Nadat de Schoffelstudenten al het bamboe hadden uitgegraven en weggehaald was het tijd om de grond weer te herstellen, en toen dit gebeurd was was de klus geklaard. Wij hebben tijdens deze opdracht gebruik gemaakt van een container die we bij een ander bedrijf hebben gehuurd. Deze container is bij aanvang van de klus voor ons neergezet en hier hebben wij al het verwijderde bamboe en alle het andere afval ingedaan. Na afloop van de klus is de container weer opgehaald door de leverancier!

Bamboe verwijderen
Bamboe verwijderen

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij voeren het uit op afgesproken moment!

4. Betaling

Achteraf sturen wij een factuur.

5. Genieten

Nu is het tijd om te genieten van de tuin!

Goedkoop is duurkoop?

U zult misschien denken: ‘Het zijn studenten, doen ze het dan wel goed?’. We hebben inmiddels al meer dan 5500 klussen gedaan en onze klanten zijn best wel blij met ons ? Wij scoren een 8.5+ gemiddeld op review site www.kiyoh.nl. Voor klussen die wij zelf niet goed genoeg kunnen uitvoeren, zetten wij vakmannen in. Wij communiceren van tevoren heldere prijzen en maken daar afspraken over. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wij doen altijd onze uiterste best om een betaalbare dienst te leveren. Dat is ook onze missie: betaalbaar hovenierswerk leveren door te werken met hoveniers en studenten.

Interesse in bamboe verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd, gemiddeld een 8.5+ van klanten en we hebben een netwerk door heel Nederland!

Offerte aanvragen