Bomen kappen? Betaalbaar, veilig en snel!

Op zoek naar iemand die bomen kappen verzorgt? Schoffelstudent biedt vakwerk voor een betaalbare prijs. Wij hebben een landelijk netwerk van boomverzorgers dus we kunnen je overal in Nederland van een offerte voorzien.

Samen met onze boomverzorgers verzorgen wij het kappen van bomen. Bomen groeien vaak snel en worden te groot voor de tuin of nemen teveel licht weg. De bomen kappen of snoeien is dan de beste oplossing. Door de samenwerking met boomverzorgers bieden wij vakwerk voor een goede prijs. Onze boomverzorger klimt veilig en vakkundig in de boom om de boom snel te kappen. Onze student zorgt ervoor dat alle takken en het hout wordt opgeruimd. Ook het afvoeren van het hout doen wij. Als u dat zelf wilt houden is dat ook geen enkel punt.

Op deze pagina vindt u de volgende informatie:

Zo gaan we te werk:

Veilig en snel je boom laten kappen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bomen kappen

Over onze boomverzorgers

De boomverzorgers waar Schoffelstudent mee samenwerkt hebben gemiddeld 10 jaar ervaring in bomen kappen en snoeien. Het werk in de bomen vinden ze een fantastisch en daarom hebben ze zich daarin gespecialiseerd. Ze hebben klimmateriaal om de bomen in te komen en werken waar nodig ook met hoogwerkers. Hun kettingzagen zijn vlijmscherp en daarmee hebben de ze boom in mum van tijd tegen de vlakte. Ze houden ook graag hun kennis up to door met collega’s te praten. Praten tegen bomen doen ze (meestal) niet. Meer weten over onze boomverzorgers? Je mag ze het hemd van het lijf vragen. Vraag een offerte aan en ze nemen contact op!

Voordelen van bomen kappen door Schoffelstudent:

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & boomverzorgers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over bomen kappen door Schoffelstudent:

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Waarom kap je een boom?

Een grote boom staat er al decennia en soms wel eeuwen lang. Hij heeft weer en wind getrotseerd, boomhutten en klimpartijen overleefd en schaduw geboden aan heel wat leven. Zonde om zo’n reus te kappen. Maar soms is het gewoon niet anders. Want hoe mooi een boom ook kan zijn, veiligheid gaat altijd voor. Je eigen veiligheid, maar ook die van je omgeving.

Redenen om een boom te laten kappen, zijn bijvoorbeeld ziekte, overlast of mogelijke schade. In zulke gevallen geldt altijd dat je de boom het beste zo snel mogelijk kan laten kappen. Hoe eerder de boom gekapt wordt, hoe veiliger het is.

Vergunning?

Moet je eigenlijk een vergunning hebben voor het kappen van je boom? Dat verschilt per gemeente. Soms zal je toestemming krijgen, maar soms ook niet. De gemeente heeft het recht om bijvoorbeeld extra onderzoek te doen of het verzoek af te wijzen. Ook kan er een extra eis gesteld worden. Dan vraagt de gemeente bijvoorbeeld om een boom terug te planten in plaats van de oude boom. Neem dus altijd contact op met de gemeente. Lees hier meer over een kapvergunning.

De meeste gemeenten hebben een uitgebreide uitleg op hun site over of en wanneer er een kapvergunning nodig is. Die vind je meestal door via Google te zoeken op je plaatsnaam + kapvergunning.

Wat kost een boom kappen?

Een begrijpelijke vraag! Het is echter lastig om dit van een afstand te vertellen. Zelf maken we bijna altijd een inschatting op basis van enkele duidelijke foto’s en wat aanvullende informatie, zoals de bereikbaarheid van de boom en de hoogte. Als we daar niet genoeg aan hebben, maken we een kijkafspraak om zo een accurate inschatting te maken.

De kosten van een boom kappen zijn van een aantal factoren afhankelijk:

 • Grootte van de boom: een enorme boom kost natuurlijk meer tijd om te verwijderen dan een klein boompje
 • De wijze van verwijderen: de kosten van een boom kappen zijn ook afhankelijk van de manier die wordt gekozen om de boom te verwijderen. Wordt de boom geveld of in stukken afgezaagd?
 • De stronk: wat gebeurt er met de stronk? Die kan blijven staan, maar kan ook weggefreesd worden.
 • Het afvalhout: wat mag er met het afvalhout gebeuren? Het kan worden afgevoerd, maar dat kan je ook zelf doen. Ook is het mogelijk om het te laten versnipperen.

Wil je de precieze prijs weten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan en krijg een offerte op maat.

Bomen kappen checklist

Zo bespaar je geld en zorgen? Download de checklist!

We hebben een  stappenplan met checklist gemaakt. Zo zie je niets over het hoofd!

Wanneer kap je een boom?

In principe kan een boom in elk seizoen gekapt worden. Als er acuut gevaar is, moet de boom natuurlijk gelijk gekapt worden, maar als het kappen preventief gebeurt, kunt u plannen in welk seizoen dat gebeurt. Hieronder een lijst met de seizoenen en hun voor- en nadelen:

Lente

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Drukke tijd voor hoveniers, dus mogelijk langere wachttijd

 • Verstoring van broedende dieren

Zomer

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Meer groenafval door dichtere bladbezetting

 • Broedseizoen, dus mogelijk broedende vogels in de boom

Herfst

 • Houtrot en schimmel worden goed zichtbaar

 • Geen broedende dieren

 • Veel loszittend blad, dus overal bladeren

Winter

 • Weinig tot geen blad, dus minder groenafval en snellere uitvoering

 • De open plek kan ik het voorjaar goed dicht groeien

 • Door vorst en winterse neerslag is het werk gevaarlijker

Boom kappen in broedseizoen, hoe zit dat?

Bomen kunnen het (tijdelijke) thuis zijn van een paartje vogels. Daarom is het goed om rekening te houden met de wetgeving op dat gebied. Het is verboden om een boom te kappen waarin zich een gebruikt nest bevindt. Hierdoor verstoor je het broeden en beschadig je het nest. Er wordt gerekend vanaf het eerste takje totdat alle jongen en de ouders het nest definitief verlaten hebben.

De meeste vogels hebben een broedperiode en maken het volgende jaar weer een ander nest, maar sommige soorten gebruiken het nest jaarrond. De enige manier hoe je hierachter kunt komen is door te inventariseren of en zo ja, welke vogels zich in een boom bevinden. Betreft het vogels die er slechts een periode zitten, dan moet je de kap uitstellen tot daarna. Wat precies het broedseizoen is, is niet precies te zeggen. Globaal bevindt zich dit vanaf maart tot juli, maar dit kan flink verschillen per soort.

Een boom kappen in een broedseizoen mag dus niet als er zich een gebruikt nest in de boom bevindt. En sommige vogels gebruiken het nest jaarrond, dus dan zal er een andere oplossing gezocht moeten worden.

Veilig en snel je boom laten kappen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Wat te doen met het groenafval

Als een boom gekapt wordt, ligt je tuin daarna vol met groenafval. De stam, takken en bladeren verdwijnen jammer genoeg niet ineens. Je hebt een aantal opties. Wij kunnen het groenafval voor je meenemen. Daarvoor rekenen we wel een bedrag per m3. Ook kunnen we het groenafval laten liggen. Misschien kan je er zelf nog iets mee. Als je een open haard hebt bijvoorbeeld. Maar we kunnen tegen een meerprijs ook een versnipperaar meenemen die al het afval verwerkt tot houtsnippers. Die kan je vervolgens weer in je tuin gebruiken.

Methodes om een boom te kappen

Er zijn verschillende termen en methodes die je langs ziet komen als het gaat om het kappen van bomen. De meestgebruikte methode is het kappen van de boom in kleine stukken. De boomverzorger klimt in de boom en zaagt vervolgens telkens een stuk af en begeleidt dat veilig naar beneden. Dit gaat zo door tot de boom weg is. Een meer romantische methode (dit zie je vaak in films) is het vellen van bomen. Met een bijl maakt de boomverzorger een inkeping en vervolgens laat hij de boom in een stuk omvallen. Je begrijpt vast wel dat dit niet altijd veilig is voor de omgeving en dat hier ook veel ruimte voor nodig is. Ook wordt er wel eens gesproken over het rooien van een boom. Hierbij wordt de boom eerst in stukken verwijderd. Daarna wordt ook de stronk tot onder het maaiveld weggehaald. Dit gebeurt met een stronkenfrees. Als je hiervoor kiest, ben je echt helemaal van de boom af en zie je er ook niets meer van terug. Ideaal als je andere tuinplannen hebt, waar de boom niet in voor komt.

Bomen kappen checklist

Zo bespaar je geld en zorgen? Download de checklist!

We hebben een  stappenplan met checklist gemaakt. Zo zie je niets over het hoofd!

Boom laten kappen van A-Z

Offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontvang een passende offerte

Datum

We spreken samen een datum af die jou uitkomt

Uitvoering

Op de afgesproken datum wordt de boom gekapt

Tevreden?

Ben je tevreden? Dan pas gaan we weg.

Factuur

Na enkele dagen ontvang je van ons de factuur

Genieten

Tijd om te genieten van de ruimte

Voorbeelden van bomen die wij hebben gekapt:

Boom gekapt in Rotterdam

Een klant uit Rotterdam waar wij al eerder eens een opdracht hadden uitgevoerd belde ons met de vraag of wij een ceder wilden kappen. Toen we aankwamen zagen we meteen waarom de klant bezorgd was om zijn ceder. In de boom zat een grote scheur veroorzaakt door de plakoksel. Daarom werd ons gevraagd of wij deze wilde kappen voordat de boom in zijn geheel dan wel gedeeltelijk naar beneden zou komen. Nadat de boomverzorger een passende offerte heeft gemaakt en we akkoord hebben gekregen op de offerte zijn wij samen met onze boomverzorger naar Rotterdam gereden en hebben hard gewerkt om de boom veilig te kappen. Binnen een dag is de boom in zijn geheel verwijderd en was het gevaar geweken. De takken mochten wij versnipperen en het hout hebben we klein gezaagd en heeft de klant gehouden om de haard mee te stoken.

Bomen kappen
Boom Kappen Zoetermeer

Moerascipres kappen in Zoetermeer

De klant had een 30 jaar oude moerascipres in de achtertuin staan die simpelweg te groot was geworden. Wij wilden natuurlijk met genoegen helpen, dus op naar Zoetermeer met onze boomverzorger! De grote cipres stond in de achtertuin, aan het water. De tuin was niet al te groot dus hebben we de gekapte en afgezaagde takken en stukken van de stam aan de overkant van het water moeten krijgen. Dit gebeurde natuurlijk op een veilige manier, aan de overkant van het water stond een Schoffelstudent die er voor zorgde dat alles goed verliep. Bent u benieuwd hoe dit er uitziet? Kijk dan naar het filmpje dat onze boomverzorger heeft gemaakt tijdens deze klus!

Paardenkastanje kappen in Utrecht

Deze Paardenkastanje met bloedingsziekte moest helaas het veld ruimen. Samen met onze boomverzorgers en wat zwaarder materieel hebben we dat gedaan.
Het was een flinke dag werk maar uiteindelijk is de klus geklaard. Ook hebben de stam nog mogen frezen zodat deze niet meer in de weg zit voor nieuwe plannen met de ruimte.

Boom kappen

Veilig en snel je boom laten kappen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Meer boom klussen