Bomen kappen? Betaalbaar, veilig en snel!

U bent op zoek naar iemand die bomen kappen verzorgt? Schoffelstudent biedt vakwerk voor een betaalbare prijs. Wij hebben een landelijk netwerk van boomverzorgers dus we kunnen u overal in Nederland van een offerte voorzien.

Samen met onze boomverzorgers verzorgen wij het kappen van bomen. Bomen groeien vaak snel en worden te groot voor de tuin of nemen teveel licht weg. De bomen kappen of snoeien is dan de beste oplossing. Door de samenwerking met boomverzorgers bieden wij vakwerk voor een goede prijs. Onze boomverzorger klimt veilig en vakkundig in de boom om de boom snel te kappen. Onze student zorgt ervoor dat alle takken en het hout wordt opgeruimd. Ook het afvoeren van het hout doen wij. Als u dat zelf wilt houden is dat ook geen enkel punt.

Op deze pagina vindt u de volgende informatie:

Zo gaan we te werk:

Boom laten kappen?

Al meer dan 4500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8+ van klanten!

Bomen kappen

Over onze boomverzorgers

De boomverzorgers waar Schoffelstudent mee samenwerkt hebben gemiddeld 10 jaar ervaring in bomen kappen en snoeien. Het werk in de bomen vinden ze een fantastisch en daarom hebben ze zich daarin gespecialiseerd. Ze hebben klimmateriaal om de bomen in te komen en werken waar nodig ook met hoogwerkers. Hun kettingzagen zijn vlijmscherp en daarmee hebben de ze boom in mum van tijd tegen de vlakte. Ze houden ook graag hun kennis up to door met collega’s te praten. Praten tegen bomen doen ze (meestal) niet. Meer weten over onze boomverzorgers? U mag ze het hemd van het lijf vragen. Vraag een offerte aan en ze nemen contact op!

Waarom kap je een boom?

Een grote boom staat er al decennia en soms wel eeuwen lang. Hij heeft weer en wind getrotseerd, boomhutten en klimpartijen overleefd en schaduw geboden aan heel wat leven. Zonde om zo’n reus te kappen. Maar soms is het gewoon niet anders. Want hoe mooi een boom ook kan zijn, veiligheid gaat altijd voor. Uw eigen veiligheid, maar ook die van uw omgeving.

Redenen om een boom te laten kappen, zijn bijvoorbeeld ziekte, overlast of mogelijke schade. In zulke gevallen geldt altijd dat u de boom het beste zo snel mogelijk kan laten kappen. Hoe eerder de boom gekapt wordt, hoe veiliger het is.

Vergunning?

Moet u eigenlijk een vergunning hebben voor het kappen van uw boom? Dat verschilt per gemeente. Soms zal u toestemming krijgen, maar soms ook niet. De gemeente heeft het recht om bijvoorbeeld extra onderzoek te doen of het verzoek af te wijzen. Ook kan er een extra eis gesteld worden. Dan vraagt de gemeente u bijvoorbeeld om een boom terug te planten in plaats van de oude boom. Neem dus altijd contact op met de gemeente.

Wat kost een boom kappen?

Een begrijpelijke vraag! Het is echter lastig om dit van een afstand te vertellen. Zelf maken we bijna altijd een inschatting op basis van enkele duidelijke foto’s en wat aanvullende informatie, zoals de bereikbaarheid van de boom en de hoogte. Als we daar niet genoeg aan hebben, maken we een kijkafspraak om zo een accurate inschatting te maken.

De kosten van een boom kappen zijn van een aantal factoren afhankelijk:

 • Grootte van de boom: een enorme boom kost natuurlijk meer tijd om te verwijderen dan een klein boompje
 • De wijze van verwijderen: de kosten van een boom kappen zijn ook afhankelijk van de manier die wordt gekozen om de boom te verwijderen. Wordt de boom geveld of in stukken afgezaagd?
 • De stronk: wat gebeurt er met de stronk? Die kan blijven staan, maar kan ook weggefreesd worden.
 • Het afvalhout: wat mag er met het afvalhout gebeuren? Het kan worden afgevoerd, maar dat kunt u ook zelf doen. Ook is het mogelijk om het te laten versnipperen.

Voordelen van bomen kappen door Schoffelstudent:

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & boomverzorgers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over bomen kappen door Schoffelstudent:

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Boom laten kappen?

Al meer dan 4500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8+ van klanten!

Wanneer kap je een boom?

In principe kan een boom in elk seizoen gekapt worden. Als er acuut gevaar is, moet de boom natuurlijk gelijk gekapt worden, maar als het kappen preventief gebeurt, kunt u plannen in welk seizoen dat gebeurt. Hieronder een lijst met de seizoenen en hun voor- en nadelen:

Lente

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Drukke tijd voor hoveniers, dus mogelijk langere wachttijd

 • Verstoring van broedende dieren

Zomer

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Meer groenafval door dichtere bladbezetting

 • Broedseizoen, dus mogelijk broedende vogels in de boom

Herfst

 • Houtrot en schimmel worden goed zichtbaar

 • Geen broedende dieren

 • Veel loszittend blad, dus overal bladeren

Winter

 • Weinig tot geen blad, dus minder groenafval en snellere uitvoering

 • De open plek kan ik het voorjaar goed dicht groeien

 • Door vorst en winterse neerslag is het werk gevaarlijker

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij voeren het uit op afgesproken moment!

4. Betaling

Achteraf sturen wij een factuur.

5. Genieten

Nu is het tijd om te genieten van de tuin!

Voorbeelden van bomen die wij hebben gekapt:

Boom kappen in Rotterdam

Een klant uit Rotterdam waar wij al eerder eens een opdracht hadden uitgevoerd belde ons met de vraag of wij een ceder wilden kappen. Toen we aankwamen zagen we meteen waarom de klant bezorgd was om zijn ceder. In de boom zat een grote scheur veroorzaakt door de plakoksel. Daarom werd ons gevraagd of wij deze wilde kappen voordat de boom in zijn geheel dan wel gedeeltelijk naar beneden zou komen. Nadat ze boomverzorger een passende offerte heeft gemaakt en we akkoord hebben gekregen op de offerte zijn wij samen met onze boomverzorger naar Rotterdam gereden en hebben hard gewerkt om de boom veilig te kappen. Binnen een dag is de boom in zijn geheel verwijderd en was het gevaar geweken. De takken mochten wij versnipperen en het hout hebben we klein gezaagd en heeft de klant gehouden om de haard mee te stoken.

Bomen kappen
Boom Kappen Zoetermeer

Moerascipres kappen in Zoetermeer

De klant had een 30 jaar oude moerascipres in de achtertuin staan die simpelweg te groot was geworden. Wij wilden natuurlijk met genoegen helpen, dus op naar Zoetermeer met onze boomverzorger! De grote cipres stond in de achtertuin, aan het water. De tuin was niet al te groot dus hebben we de gekapte en afgezaagde takken en stukken van de stam aan de overkant van het water moeten krijgen. Dit gebeurde natuurlijk op een veilige manier, aan de overkant van het water stond een Schoffelstudent die er voor zorgde dat alles goed verliep. Bent u benieuwd hoe dit er uitziet? Kijk dan naar het filmpje dat onze boomverzorger heeft gemaakt tijdens deze klus!

Paardenkastanje kappen in Utrecht

Deze Paardenkastanje met bloedingsziekte moest helaas het veld ruimen. Samen met onze boomverzorgers en wat zwaarder materieel hebben we dat gedaan.
Het was een flinke dag werk maar uiteindelijk is de klus geklaard. Ook hebben de stam nog mogen frezen zodat deze niet meer in de weg zit voor nieuwe plannen met de ruimte.

Boom laten kappen?

Al meer dan 4500 klussen uitgevoerd met gemiddeld een 8+ van klanten!

Meer boom klussen