Grasveld aanleggen

Een grasveld aanleggen, het kan in alle soorten en maten. Een prachtige grasmat in een kolkende voetbalarena, een bescheiden gazonnetje in een stadstuin of iets daar tussenin, overal vinden we grasvelden. Deze klant had ook de wens om een mooi grasveld aan te laten leggen in de tuin. Zelf houden we ook van het groene resultaat!

De klus

De nieuwe grasmat in deze tuin is zo’n 80m2 groot. Maar we begonnen niet direct met het grasveld aanleggen. Er lag namelijk al wel een oude graslaag in. Zoals je hiernaast kunt zien, was die wel aan vervanging toe. We groeven dus eerst vijf centimeter af en brachten nieuwe tuinaarde aan. Dat vormde een goede basis voor het nieuwe grasveld.

grasveld aanleggen

Een grasveld laten aanleggen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Aanleggen

Het aanleggen van graszoden is niet ontzettend moeilijk, maar het moet wel op de goede manier gebeuren. De zoden werden door onze hoveniers strak tegen elkaar aangelegd. Tussen de naden strooiden ze wat potgrond, zodat de zoden goed tegen elkaar aan kunnen groeien. Lees hier meer over gazon aanleggen. En benieuwd hoe je zelf een grasveld aan kunt leggen? Kijk dan deze video, waarin hovenier Elbert uitlegt hoe je dat doet!

Graszoden of graszaad?

Altijd een keuze die je moet maken voor je een grasveld gaat aanleggen. Een groot voordeel van graszoden is dat je gelijk een mooi resultaat hebt. Het inzaaien van graszaad is weer iets voordeliger dan graszoden. In overleg met de klant hebben we gekozen voor graszoden. En niet voor niks, want het resultaat mag er direct wezen!

Sleep de balk van links naar rechts voor het resultaat

grasvekd aanleggengrasveld aanleggen

Nazorg

Graszoden die net gelegd zijn, zien er gelijk al mooi uit, maar toch hebben ze nog wat extra zorg nodig. We adviseren om de eerste 2 à 3 weken niet op het grasveld te lopen. De zoden kunnen dan goed vastgroeien. Maaien mag zodra het gras 10 cm is. Natuurlijk heeft het nieuwe gras ook water nodig. Daarnaast mag er elke 2 maanden in het groeiseizoen bemest worden. Deze tips geven onze hoveniers natuurlijk ook aan de klant. Zoals je hieronder kunt zien, staat de sproeier al aan!

grasveld aanleggen

VIDEO: het resultaat

Een grasveld laten aanleggen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!