Tuinonderhoud VVE

Tuinonderhoud en VVE, hoe werkt dat precies? Wie is er verantwoordelijk voor de kosten, waarom tuinonderhoud en wat kunnen wij bieden? Allemaal vragen die wij beantwoorden op deze pagina.

VVE staat voor Vereniging van Eigenaars en is een organisatie waar alle kopers van een appartementsrecht automatisch lid van worden. Een appartementsrecht houdt in dat je het recht hebt op gebruik van een bepaald appartement in een gebouw/complex. Als VVE, dus als kopers bij elkaar, ben je samen verantwoordelijk voor zaken als beheer van het gebouw en onderhoud, dus ook voor tuinonderhoud.

Waarom tuinonderhoud?

Waarom zou je als VVE tuinonderhoud laten gebeuren? Allereerst omdat een goed verzorgde tuin het pand een nette uitstraling geeft. Dat verhoogt bijvoorbeeld de waarde van de appartementen, maar ook het woonplezier. Een groene en schone leefomgeving is echt genieten.

Waarom een hoveniersbedrijf?

Schoffelstudent & Hoveniers kan dit onderhoud uit handen nemen om jou als bewoner te ontzorgen. Dus heb je zelf geen tijd of mogelijkheid om de tuin van het complex te onderhouden, dan helpen we je graag!

Tuinonderhoud VVE

Interesse in tuinonderhoud voor VVE?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Wat kunnen wij bieden?

In het tuinonderhoud voor de VVE kunnen we alle klussen uit handen nemen. Denk aan snoeien, onkruid verwijderen, bestrating en terrassen reinigen, grasmaaien en borders beplanten en onderhouden. Ook boomverzorging doen wij samen met onze boomverzorgers. Door de combinatie van studenten en hoveniers bieden we goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Maar misschien wat de tuin wel compleet veranderen. Ook dat is mogelijk! Eerst kan er een (3D-)tuinontwerp gemaakt worden om de wensen van de VVE en de expertise van onze tuinontwerpers te laten samenkomen. Dan kun je al virtueel in de nieuwe tuin kijken. Daarna kunnen onze hoveniers en studenten aan de slag met de tuinaanleg.

Tuinonderhoud VVE: contract of eenmalig

Als de VVE tuinonderhoud laat uitvoeren, zijn er twee opties. Die staan hieronder uitgelegd.

Een onderhoudscontract

In dit contract worden zaken opgenomen als de frequentie van het tuinonderhoud, het aantal uren, welke werkzaamheden er worden uitgevoerd. Zo weet je als VVE precies wat er wanneer gebeurt en wat het kost.

Eenmalig tuinonderhoud

Onze studenten en/of hoveniers komen eenmalig langs en werken in de tuin. Als de service bevalt, kan er daarna ook een onderhoudscontract worden opgesteld.

Voor wie zijn de kosten?

Goede vraag! Zulke zaken zijn vastgelegd in de splitsingsakte van de VVE. Daarin staat vermeld welke grond van wie is. Is een stuk tuin dus van jou als koper, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van tuinonderhoud of ander hovenierswerk. Is de tuin van de VVE, dan zijn de eigenaars samen verantwoordelijk voor de kosten. Meer weten over wat een hovenier kost? Lees dan dit artikel!

Wat klanten over ons zeggen

Snelle afhandeling. Keurig gewerkt en al het afval meegenomen.

Klant, Zoetermeer

Echt goede vakmensen die meedenken met de klant en samen zorgen voor het beste resultaat!

Klant, Reeuwijk

Mannen waren erg vriendelijk, harde werkers en kennis van zaken.

Klant, Zoetermeer

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Klant, Rotterdam
Hovenier VVE

Interesse in tuinonderhoud voor VVE?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Recent werk