Vakantieservice op maat! Tuinonderhoud tijdens je vakantie

Tuinonderhoud tijdens je vakantie. Als je op je vakantieoord bent, laat je dat andere vakantieplekje dicht bij huis even achter: je tuin. Maar als je terugkomt, wil je natuurlijk dat de tuin er piekfijn bij ligt. Dan kan je daar weer verder genieten. Daarom is er iemand nodig die gedurende je vakantie liefde en aandacht aan je tuin besteedt.

Dit kan een bekende zijn, maar ook een hovenier. Bij Schoffelstudent bieden we je daarom vakantieservice! Wij doen het tuinonderhoud tijdens je vakantie. We zorgen voor je gazon, je planten, je vijver en je bestrating.

Werkzaamheden die we onder andere doen:

 • Grasmaaien
 • Bestrating schoonmaken
 • Onkruid verwijderen
 • Beplanting water geven
 • Snoeien
Tuinonderhoud vakantie
Onderhoud tuin tijdens vakantie

Maar we kunnen nog meer voor je doen. Wat dacht je van een hele tuinaanleg tijdens je vakantie. Stel je eens voor. Dat is nog eens lekker thuiskomen in een nieuwe tuin! Neem gerust eens contact op over de mogelijkheden of als je vragen hebt over wat wij voor je zouden kunnen betekenen. We helpen je graag!

Tips voor tuinonderhoud tijdens je vakantie

Wil je nou zorgen dat je tuin zo goed mogelijk voorbereid is op de vakantie? Bekijk dan deze tips eens:

 1. Maai het gazon niet te kort. Anders kunnen er bruine plekken ontstaan.
 2. Berg het tuinmeubilair zo goed mogelijk op. Zo voorkom je dat het beschadigt door slecht weer.
 3. Berg het tuingereedschap goed schoongemaakt en droog op.
 4. Vraag iemand om de planten water te geven bij warm weer.
 5. Verzamel alle potten, zodat de watergever minder werk heeft.
 6. Zet de planten indien mogelijk in de schaduw.
 7. Plant geen nieuwe planten in net voordat je op vakantie gaat. Nieuwe planten drogen namelijk sneller uit.
 8. Vul de vijver bij.

In de krant

Artikel vakantieservice tuin

”Als mensen terugkomen van vakantie ligt de tuin er piekfijn bij”

Wie voor de vakantieperiode nog een hovenier zoekt die de tuin kan bijhouden, heeft een probleem. Een belrondje langs groenbedrijven met vakantieservice in de regio, levert volgeboekte hoveniers op die bijna te druk zijn om aan de telefoon te komen. Een uitkomst is dan wellicht Schoffelstudent in Gouda, van Fred Vermeij en Martijn van Boven. het jonge bedrijf biedt gedurende het jaar tuinonderhoud in de hele regio, aangevuld met een speciale vakantieservice. Ze hebben daarvoor een ploeg met studenten, aspirant-hoveniers en afgestuurde hoveniers ter beschikking. ”Wat we doen is water geven, naar wens aangevuld met klusjes en ander onderhoud”, vertelt Vermeij. ”Zo kunnen we ook de verharding in de tuin reinigen, terrastegels of vlonders. En we kunnen snoeiwerk doen. Als mensen dan terugkomen van vakantie ligt de tuin er piekfijn bij.”

Naar gelang de aard van de werkzaamheden, wordt een passende medewerker gezocht, legt de tuinverzorger uit. ”Soms is er geen aanvullende hovenierskennis vereist, soms ook wel. Wij zorgen voor service op maat.” Hij heeft een aantal tips voor de tuin in de vakantie. ”Maai het gazon van tevoren niet te kort, omdat er dan bruine plekken kunnen ontstaan. Berg tuinmeubilair op, zodat het bij slecht weer niet beschadigt. Vraag iemand om bij warm weer de planten water te geven en zet potplanten voor de zekerheid in de schaduw. Ook belangrijk: geen nieuwe planten in de tuin zetten net voor de vakantie, omdat deze sneller uitdrogen. En tenslotte: van tevoren de vijver bijvullen.” (Bron: AD Groene Hart)

Interesse in de vakantieservice?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

4.4/5 - (5 stemmen)