Juni

Beplanting

Alle gezaaide planten kunnen nu uitgezaaid worden en een vast plekje krijgen in de tuin.

Bij mooi weer hebben alle andere beplantingen veel besproeiing nodig. Eén maal per week enkele uren sproeien werkt beter dan dagelijks een kwartier.

Een regenachtige dag in juni is ideaal om de binnenplanten even buiten te zetten. Het is dan niet te koud, de plant frist helemaal op en het blad is gelijk stofvrij na de bui.

Impressie van de zomer

Snoeien

Snoeien van de buxus mag in juni. Om uitdroging en verbranding van de bladeren te voorkomen raden wij u aan om het op een bewolkte dag te doen.

Beplanting krijgt na de langste dag, 21 juni, een nieuwe groei-impuls. Zorg ervoor dat heesters en hagen voor de periode rond 21 juni teruggesnoeid worden. Na 21 juni begint er een nieuwe groei-impuls, hierdoor kunnen ze weer mooi uitlopen.

Vijveronderhoud

Mochten er jonge visjes in de vijver zitten, zorg dan voor schaduw. In deze maand kan de warmte het water snel verdampen. Houd dit goed in de gaten zodat u water kan bijvullen.

Controleer regelmatig het filter en eventueel het Uv-filter.

Het gazon

Het gazon onderhouden in juni is natuurlijk mogelijk. Wij raden u aan om  het gazon 1 á 2 keer per week te maaien, dit is wel afhankelijk van het weer en hoe snel het groeit. Tijdens droge periodes is het beter om minder vaak te maaien en het gras niet te kort te maaien, als het gras tot zo’n 6 centimeter gemaaid wordt is het wel in orde. Om uitdroging tegen te gaan is het beter om in de avond te maaien op dagen dat het erg warm is. Als het niet in de avonduren gebeurd verbranden de snijwonden van het gras sneller waardoor het gazon lelijke plekken krijgt.