Juli

Impressie van de zomer met zonnebloemen

Beplanting

Het kan natuurlijk zijn dat er deze maand luizen op de rozen te vinden te zijn. Spuit deze luizen met een harde straal van de rozen af of vraag hier meer over bij uw plaatselijke hovenier of tuincentrum.

Let erop dat planten met een groot blad tijdens droog weer ook genoeg water krijgen. Het water loopt namelijk snel van de grote bladeren af en bereikt zo nauwelijks de grond. Dit kan uitdroging veroorzaken waardoor de bladeren zullen afsterven.

Snoeien

In juni is er een aantal pot gekweekte planten die de grond in kan, maar dit moet u wel echt deze maand nog doen. Nieuwe uitlopers van de druif zijn terug te snoeien tot het 4e blad. Als u grote druiven wilt, kunt u ongeveer de helft van alle trosjes verwijderen. Eén tros per tak is over het algemeen een goede keuze. Haal bij de resterende trossen de kleinste druiven weg.

Wat betreft gekweekte planten, deze planten kunnen de grond in: de lelie en de canna’s. Daarnaast kunnen zomerbloeiende bollen en knollen in de grond gezet worden.
Ook bollen en planten hebben voldoende water nodig, sproei dus genoeg. Liever iets vaker een beetje sproeien dan in één keer heel veel. Dit geldt uiteraard ook voor uw plantenbakken en hanging baskets.

Vijveronderhoud

Door de hogere watertemperaturen hebben de vissen nu meer behoefte aan voedsel. Zorg wel dat de vissen het binnen afzienbare tijd op hebben. Voedsel wat niet opgegeten wordt zakt naar de bodem en zorgt voor een slechte waterkwaliteit. Het is ook een goed moment om nieuwe vissen in de vijver uit te zetten. Wij raden u nog steeds aan om de vijver regelmatig bij te vullen.  Winterharde drijf- en waterplanten mogen weer de vijver in.  In juni zal het kroos in uw vijver erg snel gegroeid zijn, dit moet dan ook goed verwijderd worden anders zal uw hele vijver in een paar dagen helemaal vol liggen. Kroos kan weggehaald worden met een schepnet.

Het gazon

In deze maand raden we u aan om het gras niet te kort te maaien, dit is om felle verbranding door de zon te voorkomen. Een grashoogte van 3 tot 5 cm is prima voor de huidige weersomstandigheden.

Het is verstandig om in de vroege ochtend of in de namiddag te sproeien. Door de zon ontstaan er brandplekken op het gazon, water verdampt gedurende de middag ook meteen. Bemest het gazon maandelijks voor een mooi gazon. Doe dit bij voorkeur wanneer er een regenbui op komst is, zodat de mest goed kan inwerken in de bodem.