Februari

Beplanting

Februari is een geschikte maand om de meeste kuipplanten te verpotten. Gebruik potgrond die het vocht goed vasthoudt in de warme zomermaanden. De grond zal nu snel gaan opwarmen en zorgt ervoor dat de planten sneller aanslaan. Vergeet niet om tijdens droge perioden de planten water te geven.

Snoeien

Februari is een maand waarin er genoeg te snoeien is. Fruitbomen mogen nu worden gesnoeid. Snoei de fruitbomen zo dat er licht in de kruin komt met horizontale takken. Voor de heesters is dit de ideale maand om gesnoeid te worden, want als u ze niet in deze periode snoeit zullen ze aankomende zomer niet op hun mooist zijn.

Impressie van de winter

Clematissoorten die in het voorjaar bloeien mogen nu niet meer gesnoeid worden.. Die hebben namelijk net hun bloemknoppen gevormd. Alle andere clematissen kunnen nu gesnoeid worden.

Alle coniferen mag u niet te diep terugsnoeien en zeker niet tot op kaal hout.

Het Gazon

Het kan nog steeds goed koud zijn in februari. Het kan natuurlijk voorkomen dat de temperatuur omhoog gaat, dit is een goed moment om kale plekken in het gazon in te zaaien.

Wij raden u nog steeds aan om niet te lopen over het gazon als het heeft gevroren of gesneeuwd. U kunt wel gebruik maken van de vorst om hangende takken over het water te snoeien, dit is zeer handig!