De 6 handigste tuinapps die jouw tuin weer laten bloeien!

Zit je meer met je vingers op het toetsenbord dan met je vingers in de grond? En gaan de planten in je tuin te snel dood of heb je misschien helemaal geen idee wat voor planten er in je tuin staan? Dan zijn deze handige tuinapps iets voor jou! Op deze pagina vertellen we in het kort welke tuinapps kunnen helpen tijdens het tuinieren. Deze tuinapps zorgen er onder andere voor dat je op tijd de planten water geeft en geven advies over welke planten er het beste in jouw tuin passen.

Populaire tuinapps

  • MijnTuin: Bouw een sociaal netwerk op voor meer advies over jouw tuin

  • Plantengids: Geeft aan welke planten geschikt zijn voor jouw tuin

  • Plantifier: Upload foto’s van een voor jou onbekende plant en kom er door hulp van andere achter wat het is

  • Happy Plant: Zorgt ervoor dat je nooit meer vergeet je planten te hydrateren

  • Tuin Manager: Help niet alleen met het water geven maar ook met het bemesten en besproeien

  • PlantNet: Identificeer planten met behulp van een automatisch identificatie systeem

tuinapps mijn tuin

1. MijnTuin

MijnTuin is een van de tuinapps die je helpt met het onderhouden van je tuin. Deze tuinapp geeft je verschillende taken om de planten die je hebt opgegeven te onderhouden. Je zou het kunnen zien als een soort mini agenda. MijnTuin geeft je ook de mogelijkheid om via ‘Mijn Netwerk’ een sociaal netwerk op te bouwen waardoor je kan kijken hoe andere gebruikers van de app te werk gaan. Op deze manier kun je elkaar advies geven op het gebied van tuinieren. Om gebruik te maken van ‘Mijn Netwerk’ is een account aanmaken verplicht.

MijnTuin is beschikbaar in de App Store, Google Play en Windows Phone.

tuinapps plantengids

2. Plantengids

Op zoek naar geschikte planten voor je tuin? Dan is Plantengids een hele handige tuinapp. Plantengids geeft aan in welke maanden of in welk jaargetijde de planten waar jij geïnteresseerd in bent beginnen met bloeien en groeien. Op deze manier vind je geschikte planten voor in je tuin. In deze tuinapp kun je op kenmerken zoeken zoals bloemkleur en bloeitijd. Ook geeft het aan of de plant aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. Super handig als je kleurrijke en levendige tuin wilt.

Plantengids is momenteel alleen beschikbaar in de App Store.

tuinapps plantifier

3. Plantifier

Plantifier is een van de tuinapps gemaakt door de makers van MijnTuin. Deze tuinapp geeft je de mogelijkheid tuinplanten te identificeren door middel van foto’s. Het werkt als volgt; Je maakt een duidelijke foto van de plant die je wilt identificeren en upload deze op de app. Op deze manier kunnen andere Plantifier gebruikers zien welke plant je wilt identificeren en helpen je met de naam van de plant. Voor het gebruiken van deze app is een account aanmaken verplicht. Door een account aan te maken laat de app weten wanneer je foto is herkend.

Plantifier is beschikbaar in de App Store en voor Google Play.

Check hier ook de video en pagina waar we uitleggen hoe deze app werkt.

tuinapps happy plant

4. Happy Plant

Happy Plant zorgt ervoor dat je nooit meer vergeet je planten op tijd water te geven. Lukt het je niet om de planten op tijd water te blijven geven komt je plant in de rode zone terecht. Dit betekend dat de plant al veel te lang geen water heeft gehad en de kans op uitdroging steeds groter wordt. Om het geen saaie tuinapp te laten lijken kun je de planten een naam geven en elke dag een foto uploaden van de plant. Als je elke dag of regelmatig een foto upload maakt de app van de reeks foto’s een filmpje. Op deze manier kun je heel goed het groeiproces van de plant zien.

Happy Plant is alleen beschikbaar in de App Store.

tuinapps tuin manager

5. Tuin Manager

Tuin Manager is een tuinapp die ervoor zorgt dat je jouw planten op tijd en regelmatig verzorgt. Je kan verschillende soorten alarmen zetten om het onderhoud van je planten niet te vergeten. Er zijn onder andere alarmen voor het geven van water, bemesten en besproeien. Tuin Manager geeft je ook de mogelijkheid tot het bijhouden van de groei van de plant. Als je de hoogte en breedte blijft noteren, kun je de groei grafisch blijven volgen. Heb je nog geen planten in je tuin? Tuin Manager laat je ook zien waar de dichtstbijzijnde tuincentra’s of bloemenwinkels zitten.

Tuin Manager is alleen beschikbaar in Google Play.

tuinapps plantnet

6. PlantNet

PlantNet is een tuinapp die je helpt met het identificeren van planten. Dit doen ze door middel van een database. Je upload een foto van de plant die jij wilt identificeren en de app laat je een aantal resultaten zien. Zit het goede resultaat ertussen? Bevestig dan het resultaat. Op deze manier wordt de app steeds nauwkeuriger. Het is ook mogelijk om zelf de database te doorzoeken. Je vindt dan extra informatie zoals het leefgebied, het blad en de vrucht.

Deze tuinapp is beschikbaar in de App Store en in Google Play.

Check hier ook de video en de pagina waar we uitleggen hoe deze app werkt.

5/5 - (4 stemmen)