De achtertuin is een van de meest persoonlijke plekken van het huis omdat je deze vaak compleet naar eigen wens kan inrichten. Je kunt de achtertuin inrichten als een plek waar je kunt doen waar jij zin in hebt. Je kunt de tuin ideaal maken om in te lezen, relaxen, barbecuen, tuinieren of voor het ontvangen van gasten. Ook kun je je tuin een natuurlijke look geven, onder andere door het gebruik van hout. In deze blog vind je 6 tips voor het ontwerpen van jouw achtertuin.

1. Het plan

Bedenk van tevoren goed wat je nu precies wilt en ook zeker wat je niet wilt. Ga voor jezelf na waar jij je achtertuin nu precies voor wilt gebruiken en ga niet onnodig veel geld uitgeven aan zaken waar je toch niet niets mee gaat doen. Het is ook handig voor de hovenier dat jij al goed hebt nagedacht over wat je nu eigenlijk wilt zodat hij een zo specifiek mogelijke opdracht krijgt. Dit natuurlijk zodat hij jouw wensen zo goed mogelijk kan realiseren.

2. Bomen

Kijk uit met het planten van bomen. Kijk voordat je een boom in je tuin wilt altijd na hoe groot deze boom daadwerkelijk wordt. Voor je het weet zit je opgezadeld met een boom die veel te groot is voor je tuin of een die schade veroorzaakt. Ook moet je opletten dat een boom natuurlijk ook veel bladverlies heeft en zolang die blijft groeien wordt dit natuurlijk ook steeds meer.

3. Een vijver

Voordat je een vijver aanbrengt in de tuin ga dan eens goed na wat de kosten zijn. En of je het kunt opbrengen de vijver op de juiste manier te verzorgen, want dit vergt veel werk. Elke vijver heeft een apart ecosysteem en heeft al snel last van algen, onkruid en luidruchtige kikkers. Het onderhouden hiervan moet grondig gebeuren, en hier moet je een afweging in maken of je het waard vindt.

4. Grasveld

Wanneer je een kleine tuin hebt is het ons advies om geen grasveld te laten leggen. Wanneer je bijvoorbeeld maar 10 vierkante meter gras wilt neerleggen dan adviseren wij hiertegen. Het onderhoud wat het gras nodig heeft( maaien, bemesten, harken) geeft je meer hoofdpijn dan plezier. Voor het aanleggen van gras in de tuin adviseren wij dit pas te doen bij een oppervlak van minimaal 20 vierkante meter. Wanneer u toch een klein stuk grasveld in uw tuin wilt hebben is dit natuurlijk wel altijd mogelijk.

5. Hout

Je kunt ook hout implementeren in je tuin. Op deze manier kan je je tuin een natuurlijke look geven. het toevoegen van ‘natuurlijke accessoires’ geeft je een makkelijke en goedkope manier om de natuur in je tuin uit te nodigen. Wanneer je toevallig een boom in je tuin hebt staan kun je deze natuurlijk aanpassen naar iets wat jouw leuk lijkt, of als je tijdens een wandeling in het bos een blok hout tegenkomt kun je deze meenemen en aanpassen naar jouw smaak. Op deze manier is het inpassen van natuurlijke elementen in je tuin niet heel erg gecompliceerd. Ook zijn er natuurlijk winkels waar je tuinmeubels van hout kunt kopen.

Hier kunt u klikken voor enkele impressies van wat u in uw achtertuin kunt realiseren. Hebben we je kunnen inspireren?

5/5 - (5 stemmen)