The Big Flower Fight op Netflix


Afgelopen weekend hebben wij the Big Flower Fight ontdekt op Netflix. Ook wij zitten nu meer dan gemiddeld thuis en er is weinig lekkerder dan na een dag in tuin werken op de bank te ploffen en je vol te gieten met tuin inspiratie. Als groen liefhebbers hebben we ons even laten inspireren door de prachtige werken die werden geproduceerd in deze serie. De een nog mooier en creatiever dan de ander.

The Big Flower Fight

Wat is The Big Flower Fight?

Wie kent het Heel Holland bakt niet? Het principe is simpel: mensen strijden tegen elkaar om de beste bakcreatie neer te zetten. Waarom zou dat niet met groen kunnen? Dat moeten de makers van The Big Flower Fight ook hebben gedacht. In The Big Flower Fight op Netflix strijden teams van twee tegen elkaar om met planten de mooiste creaties neer te zetten. De teams krijgen een opdracht of thema waar ze een creatie voor moeten maken. Denk aan reusachtige insecten of dieren die voor het grootste deel bestaan uit bloemen en vaste planten. Of zelfs een jurk die gedragen kan worden door echte modellen. De teams hebben meestal een flinke dag de tijd, afhankelijk van de opdracht. De makers vatten dit prachtige samen in ongeveer 40 minuten per aflevering. Uiteraard hoort de tijdsdruk ook bij deze wedstrijd en dat zorgt voor de nodige spanning bij de teams. Aan het eind van elke aflevering worden de creaties beoordeeld door de jury en wordt er een winnaar aangewezen die zogenaamd “The Best in Bloom” wint. Helaas moet het team met de laagste beoordeling de wedstrijd dan verlaten.

Aan deze competitie doen mensen met verschillende achtergronden mee, zoals ontwerpers, hoveniers, bloemisten, modeontwerpers etc. Deze variëteit aan mensen zorgt voor een unieke kijk op zaken en adembenemende resultaten. De makers doen er nog een schepje bovenop want de creaties worden aan het eind van de dag gepresenteerd wanneer de zon onder gaat. Door de creaties van de deelnemers te belichten en met rookmachines te werken ontstaan er betoverende beelden die worden ondersteund door sprookjesachtige muziek.

Is The Big Flower Fight de moeite waard?

Wij zijn natuurlijk geen tv-recensenten, maar we geven graag onze mening. Als je groenliefhebber bent, is het een absolute aanrader om  The Big Flower Fight te kijken. Zelfs wij ontdekken nieuwe toepassingen van planten waar we zelf nooit eerder aan hebben gedacht. Daarnaast worden er nog veel meer andere materialen gebruikt waar we minder bekend mee zijn, zoals snijbloemen. De meeste deelnemers zijn afkomstig uit Engeland of de VS, maar er is ook een deelnemers met roots in Nederland (alhoewel je dat absoluut niet kan horen aan zijn accent). Een heel klein oranje tintje dus. Op IMDB.com heeft The Big Flower Fight op het moment van schrijven een 7,5 als rapportcijfer. Dat sluit ook aan bij ons beeld van het programma alhoewel wij eerder nog een 8 zouden geven. Maar ja, wij hebben dan ook een groene bril op.

Conclusie

Wil je een leuke serie kijken waar de teams de strijd aan gaan en houd je van groen? Dan is The Big Flower Fight absoluut een aanrader. Laat je verwonderen door de kunstwerken die worden gecreëerd door de teams. Mogelijk doe je ook nog inspiratie op voor je eigen groen of ga je zelf aan de slag met een groene creatie. Deel dan vooral de foto’s met ons!

The Big Flower Fight vind je hier op Netflix. Ga jij kijken? Laat even een reactie achter.

4/5 - (4 stemmen)