Schutting plaatsen

U wilt een schutting plaatsen? Schoffelstudent en Hoveniers helpt u met het realiseren van een mooie schutting. Op deze pagina voorzien we u van advies, maar nog veel liever gaan we voor u aan het werk. Samen met u denken we een mooi plan uit, wat onze medewerkers vervolgens uitvoeren. Wij werken met studenten en hoveniers samen. Hierdoor ontstaat de combinatie van veel praktijkervaring en een goede prijs. We hebben de laatste jaren al veel schuttingen geplaatst. Mogen we voor u aan de slag? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Schutting plaatsen

Interesse in een nieuwe schutting?

Al meer dan 5500 klussen door hoveniers en studenten uitgevoerd met gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Hoe gaan we te werk?

Na uw aanvraag voor een vrijblijvende offerte nemen we contact met u op.  We hebben enkele foto’s nodig om een prijsindicatie te kunnen maken voor het plaatsen van de schutting. Voor grotere projecten komt een van onze hoveniers langs om uw wensen te bespreken en de klus in te schatten. Op basis van deze gegevens sturen we u een offerte. Na eventueel overleg over de offerte en akkoord kunnen we aan de slag. We spreken in overleg de datum waarop we aan de klus beginnen. Het plaatsen van schuttingen doen we uitsluitend met ervaren vakmannen. Soms assisteren onze studenten wel bij het plaatsen, maar dat heeft geen effect op de kwaliteit. We vertrekken pas weer op het moment dat u tevreden bent.

Een schutting plaatsen?

Schuttingen worden bijna altijd gebruikt als erfafscheiding. Over het algemeen zijn er twee soorten houten schuttingen te onderscheiden: schermen en losse schuttingplanken die op palen worden gemonteerd. Voordeel van een houten schutting is dat er binnen een dag een sterke afscheiding kan staan.

Bij gebruik van schermen heb je sneller een volledige schutting staan. Nadeel is wel je qua maat van de schermen niet altijd uitkomt met de lengte van je tuin. Daar is wel een oplossing voor in de vorm van een passtuk. De methode met losse schuttingplanken kost meer tijd, maar geeft ook meer flexibiliteit. Om de zoveel meter wordt een paal gezet, waaraan vervolgens de planken worden gemonteerd. De eenvoudige manier is om de planken horizontaal te monteren, om en om aan elke kant. Door de planken verticaal te monteren, lijkt de tuin echter groter.

Bij een schutting komen ook een aantal regels kijken. Zo mag een schutting in de achter- of zijtuin niet hoger zijn dan twee meter en in de voortuin niet hoger dan een meter. Voor uitzonderingen moet een vergunning worden aangevraagd. Ook is er bij het plaatsen van een nieuwe schutting vaak overleg met de buren nodig. Let bijvoorbeeld altijd op waar de erfgrens ligt en wie aansprakelijk is voor de kosten.

Stappenplan voor het plaatsen van een schutting:

1. Opmeten: We meten hoelang en hoe hoog de schutting moet worden.
2. Uitmeten: Vervolgens bepalen we de plaats van de eerste paal en meten we vandaar de posities uit van de andere palen. Een touwtje zorgt ervoor dat ze netjes in een lijn staan.
3. Gaten graven: Dan graven we met een grondboor de gaten voor de schutting ongeveer 60 tot 100 centimeter diep. Dit is afhankelijk van de lengte van de schutting.
4. Palen plaatsen: Wij gebruiken hardhouten palen. Deze rotten veel minder snel dan andere houtsoorten. Met een waterpas zorgen we dat de palen recht staan. Wij slaan met een handheiblok de palen de grond in.
5. Gelijke hoogte: Met een touwtje controleren we of de palen wel even hoog zijn. Zo niet, dan gaan we uit van de laagste paal en zagen we de overige palen af op de goede hoogte.
6. Steunen monteren: We boren op 30 en op 160 centimeter boven de grond een gaatje van 3mm in de palen. Hier schroeven we de schuttingsteunen vast aan de zijkant van de palen.
7. Schuttingdelen: De schermen worden bevestigd aan de steunen.
8. Afwerking: Het laatste scherm moet misschien op maat gezaagd worden. Als alles staat, stampen we de grond rondom de palen aan. Eventueel plaatsen we nog zinken paalhoedjes als bescherming tegen het weer.

Eventueel kunnen we ook een hardhouten kantplank aan de constructie toevoegen. Dit zorgt voor extra stevigheid.

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Hoe het werkt?

1. Contact

Neem contact op met onze klantenservice!

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij voeren het uit op afgesproken moment!

4. Betaling

Achteraf sturen wij een factuur.

5. Genieten

Nu is het tijd om te genieten van de tuin!

Goedkoop is duurkoop?

U zult misschien denken: ‘Het zijn studenten, doen ze het dan wel goed?’. We hebben inmiddels al meer dan 5500 klussen gedaan en onze klanten zijn best wel blij met ons ? Wij scoren een 8.5+ gemiddeld op review site www.kiyoh.nl. Voor klussen die wij zelf niet goed genoeg kunnen uitvoeren, zetten wij vakmannen in. Wij communiceren van tevoren heldere prijzen en maken daar afspraken over. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wij doen altijd onze uiterste best om een betaalbare dienst te leveren. Dat is ook onze missie: betaalbaar hovenierswerk leveren door te werken met hoveniers en studenten.

Interesse in een nieuwe schutting?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Onze ervaring