Voordelen van een daktuin of dakterras?

4 voordelen van een daktuin of dakterras

In Nederland hebben we vaak te klagen over het weer, maar wanneer dan een keer de zon schijnt is er toch niets mooier dan lekker buiten zitten op je eigen dakterras. Een terras dat je volledig kunt inrichten naar eigen smaak met bijvoorbeeld een bar, jacuzzi, barbecue of zelfs een volledige buitenkeuken. Hieronder beschrijven wij 4 voordelen van een daktuin of -terras.

1. Perfect om visite op te kunnen ontvangen

Er is toch niets mooier dan met de visite te genieten op het dakterras met een prachtig uitzicht over de omgeving. In plaats van binnen te zitten aan de keukentafel. Op het terras kun je uren lang genieten van de zon en bijpraten met je kennissen en ’s avonds eventueel de barbecue aansteken.

2. Ideaal thuiskomen na een dag hard werken

Na een dag hard werken kom je s’avonds gesloopt thuis en dan is het toch fantastisch om met een drankje in de hand even bij te komen op het dakterras. Nog even genieten van dat laatste beetje zon en wat tijd voor jezelf.

3. Goed voor het milieu

Je kunt het dakterras natuurlijk ook opvrolijken door het versieren met mooie beplanting. Van pergola’s tot plantenbakken met bloemen, struiken en bomen! Dit resulteert in groenere omgeving wat goed is voor het milieu.

  1. Daktuinen zijn goed voor het milieu wanneer jij een groendak laat aanleggen aangezien dit voor betere isolatie in het huis zorgt en de kachel dus minder hoog hoeft te staan.
  2. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vrolijker worden van een groene omgeving
  3. Er komt minder water in het riool, hierdoor hoeft er minder water verwerkt te worden door het zuiveringsbedrijf.
  4. Een groen dakterras zorgt voor een schonere lucht.
  5. Een dakterras zorgt voor een betere biodiversiteit

4. Ideaal voor kinderen

Een dakterras is ideaal voor kleine kinderen om op te kunnen spelen. Op deze manier komen ze achter die beeldschermen vandaan en kunnen ze buiten bezig zijn. Het voordeel van een dakterras  is hierbij dat je de kinderen altijd in het zicht kunt houden. Iets wat wanneer je ze meeneemt naar een park of speeltuin niet altijd het geval is. En er is natuurlijk altijd kans dat er op het terras opeens een Pokemon te vinden is.

4.9/5 - (8 stemmen)
Door |2017-08-11T11:26:56+02:00oktober 14th, 2016|0 Reacties

Deel dit artikel, kies je favoriete sociale media!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant