Planten water geven bij warm weer

In deze periodes van droogte en hoogte temperaturen verdienen de planten wat extra aandacht en met name water. Wij hebben een aantal tips en aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Sproeien

Planten nemen ‘s avonds geen water meer op. Wij raden u aan om planten droog de nacht in te laten gaan en ‘s ochtends vroeg te besproeien. Dan hebben de planten nog de hele dag om op te drogen.

Niet te vaak water geven

Let goed op dat u planten niet te vaak en te veel water geeft, maar wel op tijd. Een plant laat het blad hangen om verdamping tijdens het warmste gedeelte van de dag te beperken. Een plant die aan het einde van een warme dag zijn bladeren slap laat hangen, maar er de volgende ochtend weer fris bij staat, redt het prima.

Planten in bloembakken

Grond in bloembakken droogt sneller uit, het is verstandig deze planten extra in de gaten te houden. Geef ze bij warm en droog zomerweer elke dag water.

Nieuwe aanplant

Nieuwe aangeplante vaste planten, heesters en bomen moeten de eerste twee jaar na aanplant, regelmatig van water worden voorzien. Zeker in warme droge periodes is het beter om twee keer per week de sproeier ongeveer een uur op dezelfde plek te zetten, dan elke dag een beetje water te geven.

Producten om je te helpen

Deze producten helpen je om je planten water te geven:

Planten warm weer
Water geven bij warm weer
4.2/5 - (10 stemmen)
Door |2019-09-04T15:03:21+02:00juli 2nd, 2015|2 Reacties

Deel dit artikel, kies je favoriete sociale media!

2 reacties

  1. regina pardo 3 juli 2015 om 21:30- Antwoorden

    bedankt voor deze goede tips.

  2. Leo 17 juli 2018 om 14:16- Antwoorden

    Met deze aanhoudende temperaturen is het wel nodig om te bewateren. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant