Passen wij bij elkaar?

Passen wij bij elkaar? Een begrijpelijke vraag, vinden wij. Je kent ons niet en wij jou niet, dus het is een inschatting die je maakt. Daarom willen we graag eerlijk zijn en je zo goed mogelijk vertellen hoe wij werken en wat je van ons kunt verwachten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. We investeren graag in een fijne en vloeiende samenwerking. Ons doel: jou blij maken met een mooie tuin.

Lees snel verder over de volgende onderwerpen:

 • Waarom we dit eerlijk vertellen
 • Mogelijke twijfels die je hebt
 • Hoe we graag met je samenwerken
 • Ons verhaal
 • Hoe wij werken
 • Onze gezichten
 • Wat klanten over ons zeggen
 • Waarom je wél met ons zou werken

Waarom we dit eerlijk vertellen

Misschien kwam je ons tegen en dacht je gelijk: ja, ik wil graag samenwerken met Schoffelstudent & Hoveniers. Maar veel waarschijnlijker is het dat je nog twijfelde en je afvroeg of wij wel het juiste hoveniersbedrijf voor je zijn. Lees deze pagina eens rustig door en denk erover na. Als je daarna nog twijfelt, kan je ook altijd contact opnemen met ons om je twijfels te bespreken. En als je tot de conclusie komt dat we niet bij elkaar passen, dan is dat ook prima. We willen graag een fijne samenwerking. Als we je niet tevreden kunnen maken, geeft dat een nare nasmaak en dat vermindert het tuinplezier.

Mogelijke twijfels die je hebt

We zijn zelf ook mensen, dus we begrijpen dat je vooraf nog vragen of twijfels kan hebben. Hieronder noemen we een aantal vragen die we regelmatig krijgen en geven we er antwoord op.

 • Jullie werken met studenten, dus zijn jullie de goedkoopste?

Wij werken met een combinatie van gemotiveerde studenten, opgeleide junior hoveniers en ervaren vakmannen. Voor elke klus kijken we welke ervaring en vaardigheden er nodig zijn en op basis daarvan bepalen we een sterk team. Dat betekent dat we niet altijd de goedkoopste zijn. We zijn inmiddels een volwaardig hoveniersbedrijf, dus rekenen ook tarieven die daarbij horen. Waar het mogelijk is, houden we de prijs laag door efficiënt te plannen en te werken en studenten in te zetten. Zie hier onze tarieven.

 • Is de kwaliteit wel goed als jullie ook studenten inzetten?

Onze studenten en junior hoveniers krijgen de nodige training en begeleiding. Voor moeilijke klussen werken we ook samen met vakmannen. Denk hierbij aan hoveniers, boomverzorgers, houtbouwers en stratenmakers. Hierdoor zijn we in staat om bijna alle tuinklussen goed uit te voeren. En als we niet de kwaliteit hebben voor een klus, zeggen we dat eerlijk. Inmiddels maakten we al ruim 4500 tuinen mooi en onze klanten belonen ons met een dikke 8+. Van al die keren is het slechts enkele keren voorgekomen dat we een klant uiteindelijk niet tevreden hebben kunnen maken.

 • Kan de prijs achteraf veel hoger uitvallen?

Wij werken op twee manieren met offertes. Dit wordt altijd duidelijk vermeld op de offerte zelf. Soms nemen we klussen aan voor een vaste prijs. Dan wordt de klus dus uitgevoerd voor de prijs die we zijn overeengekomen en waar je akkoord op hebt gegeven. Dit geldt vaak voor boomverzorging. Soms werken we met een prijsindicatie. Dan schatten we de prijs van tevoren in. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gemaakte uren en andere kosten. Dit kan dus hoger uitvallen, maar ook lager. We zullen je informeren op het moment dat we meer of materialen nodig hebben.

 • Komen jullie vooraf langs?

Als eerste vragen we je om enkele foto’s op te sturen. Op basis daarvan kunnen we bijna altijd een accurate inschatting maken. Dit is ook afhankelijk van de informatie en foto’s die je ons stuurt. Hiervoor hebben we een handleiding geschreven, waarmee we je helpen om goede foto’s te maken. Als het een grote of complexe klus is, komen we even langs voor een gesprek, het bespreken van de wensen en het maken van een goede inschatting.

 • Wie kan ik verwachten in mijn tuin?

We zetten altijd teams van twee in op een klus. Bij uitzondering kan het voorkomen dat iemand alleen komt of dat er juist meer hoveniers en studenten komen. In ieder geval zorgen we dat er altijd genoeg ervaring aanwezig is om de klus uit te voeren. Bij een complexe klus zetten we een of meerdere vakmannen in, soms in combinatie met een junior hovenier of student. Eén ding hebben al onze medewerkers gemeen: we willen je blij maken met een mooie tuin. Onze medewerkers houden van tuinen en het hoveniersvak en stropen graag hun mouwen op om keihard te werken!

Hoe we graag met je samenwerken

We houden van een eerlijke, duidelijke en prettige samenwerking. Zelf proberen we altijd te denken voor jou: wat wil jij op dit moment van ons weten. Ons uitgangspunt is dat we zo snel en duidelijk mogelijk met je communiceren. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, want daar zijn we voor.

Daarnaast willen we je graag inspireren met onze kennis en ervaring. Samen met jou voor het mooiste resultaat gaan.

Aan het einde van de klus willen we je tuin mooi afleveren. Dat maakt ons blij en trots en jou als klant ook. Dat is dan ook altijd ons doel van de samenwerking. Graag helpen we je de volgende keer weer en investeren we in onze samenwerking. Dan weet jij waar je aan toe bent en krijgt je tuin de beste zorg.

Passen we bij elkaar?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Ons verhaal

In 2010 begonnen we als studenten tuinen te onderhouden. In onze Fiat Cinquecento reden we door Gouda en omgeving om tuinen mooi te maken. Hiervoor gebruikten we gereedschap van onze ouders. Er bleek veel vraag te zijn naar betaalbaar tuinonderhoud en we breidden flink uit! Meer personeel, een kantoor, nieuw gereedschap en meerdere auto’s. Ook begonnen we andere klussen op te pakken. Tuinaanleg, boomverzorging en tuinontwerp, onder andere. Dit werk voerden we uit samen met vakmannen.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig hoveniersbedrijf en zijn we in staat om bijna alle tuinklussen op te pakken. Ons team bestaat uit zo’n 30 hoveniers, junior hoveniers en studenten. Ook werken we samen met steeds meer vakmannen, zoals houtbouwers, stratenmakers, tuinontwerpers en hoveniers. Hierdoor kunnen we op elke klus het beste team zetten. Want één ding is niet veranderd: nog steeds maken we mensen blij met een mooie tuin.

Onze werkwijze

 • Offerte aanvragen: Vraag via onze website een offerte aan. Indien nodig komen we langs voor een kijkafspraak.

 • Datum: Na akkoord spreken we samen met jou een datum af om het werk uit te voeren.

 • Ontwerp: Eventueel vertalen we je wensen en onze expertise door naar een tuinontwerp

 • Uitvoering: Op de afgesproken datum beginnen we met de werkzaamheden

 • Afronding: Nadat het project naar tevredenheid afgerond is, sturen we je per mail de factuur volgens de afspraken.

 • Genieten: We wensen je veel plezier met je tuin

Onze gezichten

Benieuwd naar wie wij zijn? Hieronder stellen we ons klantenservice-team aan je voor.

Klanten over ons

Wil je meer reviews krijgen? Onze klanten beoordelen ons op reviewsite Kiyoh.nl met een dikke 8+!

De tuiniers waren ‘s morgens altijd op tijd. Er werd goed doorgewerkt. De opgeknapte tuin voldoet aan mijn verwachtingen.

Klant, Rotterdam

Doen waar ze voor komen zonder gedoe.

Rob, Gouda

Overal hebben de jongens en meiden van Schoffelstudent/Studentenkracht een stapje extra gezet voor onze voor, zij en achtertuin. Voor ons heel fijn, wijzigingen op het huidige plan waren geen probleem en is tot op de laatste dag is daar bij ons flexibel mee om gesprongen. Het eindresultaat is dan ook zeer tevredenstemmend prijs/kwalitatief gezien. Professionele hovenier met assistentie, had ook nog tips over waterafvoer etc. dus voor ons erg fijn. Aanrader.

Reinier, Zoetermeer

Jullie waren stipt op tijd (dat is heel fijn, kan ik jullie verzekeren) en al mijn vragen werden goed beantwoord. Verder is alles heel mooi geworden.

Marion, Rotterdam

Alles goed online geregeld. Prima en aardige medewerkers. Werkelijke tijd en afvoer gerekend, ondanks dat dit minder was dan in de offerte.

Klant, Berkel en Rodenrijs

Gewoon GOED, we maken al 3 jaar gebruik van de Schoffelstudenten, en zolang men dezelfde kwaliteit/prijs verhouding levert, hebben ze ons nog heel lang als klant.

Hans en Dona, Reeuwijk

Interview met klant

Waarom je wél met ons wil werken

We zijn eerlijk tegen je geweest en vertelden je wat je van ons kan verwachten. Als laatst willen we je vertellen waarom je zeker wel met ons zou willen werken:

 • In de tuin bezig zijn is onze grote liefde. Tuinen mooi maken doen we dan ook het allerliefst.
 • We gaan door tot jij tevreden bent, want dan kunnen wij ook pas tevreden zijn. En we balen er enorm van als we je niet blij kunnen maken.
 • We werken keihard, want daar halen we het meeste voldoening uit.
 • Respect voor jou als klant vinden we enorm belangrijk. Daarom luisteren we goed naar je en zoeken we de beste en meest gepaste oplossing voor jou.

Mogen wij je tuin mooi maken?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk tuinen die wij mooi maakten