Wilgen knotten in Gouda

‘Hoe worden wilgen geknot?’of ‘hoe werkt het knotten van wilgen?’ zijn vragen die wij met enig regelmaat ontvangen. Wij geven graag antwoord op zulke vragen. Op deze pagina vind je antwoorden op de vragen; Waarom knot je een wilg?, Hoe knot je een wilg? en wanneer kan je een wilg gaan knotten.

Schoffelstudent & Hoveniers mocht enkele wilgen knotten in Gouda. Een leuke klus die elke wij graag met beide handen en een kettingzaag aanpakken. De knotwilgen snoeien wij over het algemeen elke 3 tot 5 jaar. Het is ook mogelijk om de knotwilgen uit te dunnen in plaats van te snoeien, dit doen we dan frequenter. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Waarom knot je een wilg?

Als je eenmaal begonnen bent met het knotten van een wilg is het belangrijk dat je dit ongeveer om de 4 jaar doet. De wilg is een boom die snel groeit, door de wilg te snoeien blijft de knot redelijk compact. Als het knotten van een wilg niet op tijd wordt gedaan worden de takken vanzelf te zwaar en is de kans erg groot dat de wilg inscheurt of omvalt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Hoe knot je een wilg?

Zijn de takken nog dun? Dan kun je het beste een snoeischaar gebruiken om de takken eraf te knippen. Door het gebruik van een snoeischaar bij dunne taken laat je een nette snijwond achter. De dunne takken kun je afknippen tot op de knot zelf, bij dikke takken is dat anders. De dikke takken kun je het beste weghalen met een snoeizaag. Zaag de dikke taken zo’n 20 centimeter voor de knot af. Aangezien het dikke takken zijn zullen ze ook erg zwaar zijn en is de kans op scheuren in de knot erg groot. Zijn alle dikke takken tot ongeveer 20 centimeter voor de knot afgezaagd dan kun je gemakkelijk ook de laatste 20 centimeter er afzagen. Op deze manier hou je een mooie knot over.

Wanneer mag je wilgen knotten?

Vaak krijgen we de vraag wanneer een bepaalde boomsoort gesnoeid of geknot mag worden, in dit geval de wilg. De wilg is een boom die erg snel groeit, maar dat betekent niet dat er ook vaak gesnoeid moet worden. De wilg moet rond de 4 jaar geknot worden en dan het liefst in de periode van november tot maart. De bloeitijd van de wilg begint namelijk vanaf april en duurt tot ongeveer begin oktober. Het is dan niet verstandig om de wilg te knotten. Als je de wilg knot in zijn bloeitijd stopt de zuurstofproductie, de stam wordt dan heel zwak en sterft af. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Interesse in wilgen knotten?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Wilgen snoeien in Gouda

Wilgentakken als decoratie

Wilgentakken ook wel wilgentenen genoemd zijn heel erg flexibel en daarom makkelijk te gebruiken voor decoratie in de tuin. Je kunt er bijvoorbeeld een mand of een plantenbak van vlechten maar je kunt er ook een schutting van maken. Het maken van een schutting met wilgentakken is niet heel moeilijk. Het is belangrijk dat de grond waarop de schutting komt te staan vlak gemaakt word. Als de grond vlak is kun je gaan beginnen met het plaatsen van de palen. De afstand tussen de palen ligt meestal tussen de 50 en 60 centimeter. Staan de palen naar wens kun je beginnen met het vlechten van de takken.

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Wilgen laten knotten door Schoffelstudent

Heb je geen tijd, geen zin of het lukt je niet om je wilgen te knotten? Schoffelstudent & Hoveniers staat voor je klaar! De boomverzorgers waar wij mee samenwerken hebben gemiddeld 10 jaar ervaring in het vak en weten dus waar ze mee bezig zijn. Na afloop voeren ze het hout en de takken af. Op deze manier laten ze de tuin weer netjes achter. Mocht je de takken en het hout zelf willen houden voor bijvoorbeeld brandhout is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Wat doet Schoffelstudent

Schoffelstudent & Hoveniers is een hoveniers bedrijf gevestigd in Gouda. We gaan te werk met een combinatie van ervaren studenten en echte vakmannen. Dit maakt ons hovenierswerk betaalbaar en betrouwbaar. Wij houden ons onder andere bezig met tuinonderhoudtuinaanleg en boomverzorging. We bespreken vooraf welke werkzaamheden we gaan doen en hoe je ze gedaan wilt hebben. Na de uitvoering van de werkzaamheden vragen wij altijd of het werk naar tevredenheid is uitgevoerd. Mocht je na ons vertrek nog niet tevreden zijn dan kun je dat altijd aangeven en zullen wij samen tot een gepaste oplossing komen. Van de ruim 4500 klussen die we hebben gedaan zijn is het slechts enkele keren voorgekomen dat we de klant niet blij hebben kunnen maken.