Voortuin opknappen in Gouda

Voortuin opknappen

Een voortuin in Gouda opknappen waar al een tijdje niets meer aan gedaan is? Geen probleem! De huidige tuin stond boordevol planten en struiken die niet meer aansloten bij de wensen van de klant (zie linkerafbeelding). Daarbij stond er veel hardnekkig onkruid tussen het groen. Hoog tijd om deze tuin eens goed op de schop te nemen (zie rechtersafbeelding voor het resultaat).

De wensen van de klant

Tijdens een kennismakingsgesprek hebben we de wensen van de klant doorgenomen. Deze wilde graag strakkere lijnen aanbrengen, maar wel ruimte voor nieuw groen en centraal een boompje met boombank eromheen. Deze wensen zijn door de hovenier omgezet in een ontwerpschets. Na akkoord op de schets en de offerte zijn we in januari aan de slag gegaan.

De aanleg

Eerst is de tuin leeggehaald en is er grondwerk verricht. Er is een laag oude grond waar veel onkruidwortels in zaten verwijderd en nieuw zand en grond opgebracht. Na het grondwerk zijn we gestart met het maken van de verhoogde borderranden en het leggen van het stapstenen pad.
De borders zijn gevuld met beplanting in vakken van dezelfde soort voor een rustige en symmetrische uitstraling. Er is onder andere met verschillende grassen gewerkt, zoals Lampenpoetsersgras (Pennisetum), Blauw schapengras (Festuca Glauca) en Leliegras (Liriope Muscari). In het midden van de tuin is een dakplataan geplant. De boombank van geïmpregneerd vurenhout is vooraf in delen in elkaar gezet en ter plekke afgemonteerd en geplaatst.

De klant gaf aan blij te zijn dat de tuin eindelijk was aangepakt. Nu is dat natuurlijk al erg leuk om te horen, maar als je vervolgens nog op Facebook positieve reacties van buren op de tuinrenovatie leest, dan weet je helemaal zeker dat het goed gegaan is;-)

Bekijk de video voor het resultaat:

Interesse in voortuin opknappen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!