Coniferen verwijderen? Zo pak je het aan!

Het verwijderen van coniferen is een klus die wij als hoveniersbedrijf regelmatig uitvoeren. Wij werken voor het verwijderen van grotere coniferen met kettingzaag en soms nog een graafmachine om de klus goed en efficiënt uit te voeren. Ook voeren wij de coniferen af met de aanhanger of door een container te plaatsen. We kunnen na deze klus ook gelijk een schutting plaatsen, mochten de coniferen eerst dienen als erfgrens.

Zelf coniferen verwijderen? Zo pak je het aan! Het verwijderen van de coniferen is een klus die ook zelf kan worden gedaan. Onderschat het alleen niet, want coniferen kunnen zich flink wortelen en dat maakt de klus zwaar. Daarnaast maken professionele gereedschappen de klus een stuk lichter en daarmee ook sneller te doen. We beschrijven de klus in de onderstaande stappen.

Verwijderen van coniferen haag

Coniferen laten verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

De 4 stappen voor het verwijderen van coniferen

 1. Voorbereiding
  Bedenk vooraf hoe je je coniferen gaat verwijderen, welke gereedschappen je gaat gebruiken en hoe je coniferen gaat afvoeren
 2. Zaag de coniferen op 1,5 meter
  Het werkt een stuk makkelijker door de coniferen eerst kaal te maken. Zaag ze vervolgens op 1,5 meter hoogte af zodat je nog wel hefboom hebt om wrikken als je de kluit eruit gaat graven
 3. Uitgraven van de coniferen
  Graaf ruim om de coniferen heen. Als je te dicht op de planten graaft dan stuit je al snel op de wortels. Begin aan één kant van de haag en haal de eerste eruit. Krijg je hem niet helemaal uitgegraven? Hak dan eventuele dikke wortels weg met een bijl. Doe dit niet met een zaag want er zit vaak zand of aarde aan de wortels en dan is de zaag binnen een mum van tijd bot. Als je de eerste conifeer hebt verwijderd, kun je vanaf de zijkant werken en zo aan de volgende beginnen. Meestal helpt het dat er ruimte vrij komt aan de zijkant en kun je met de hefboom de volgende bomen makkelijker eruit krijgen.
 4. Opruimen en afvoeren
  Als je alle coniferen hebt verwijderd, kun je gaan opruimen. De coniferen in de container, aanhanger of bus en weg ermee. De boel nog even netjes aanvegen of aanblazen met een bladblazer.

Coniferen laten verwijderen

Wij hebben een klant geholpen met het verwijderen van de coniferen. Onze hoveniers en studenten hebben ervaring met coniferen verwijderen en voerden deze klus succesvol uit. De coniferen waren te groot geworden voor de tuin en de klant had plannen om de tuin anders in te delen. Wij groeven de coniferen uit en voerden ze vervolgens netjes af. Na afloop harkten en veegden we de tuin netjes aan, waardoor ook al het kleine afval helemaal weg was. Dat leverde ineens een heel ander zicht en een hoop ruimte op in deze tuin.

Coniferen top eruit halen

Coniferen kunnen enorm hard groeien. Wel zo’n halve meter per jaar. Misschien is de reden dat je ze wilt verwijderen wel dat ze bijvoorbeeld zon wegnemen. Verwijderen is dan een heel definitieve oplossing. Je kunt er ook voor kiezen om de coniferen top eruit te halen.

De coniferen top eruit halen kan je het beste doen aan het einde van het voorjaar (mei-juni) of aan het einde van de zomer of begin van de herfst (eind september). Kies een dag uit waarop het niet te warm is. Wanneer je een te hoge conifeer snoeit, ontstaan er flinke snoeiwonden. Je kunt dit enigszins voorkomen door een scherpe zaag te gebruiken voor het snoeien van de conifeer. Bij warm weer heeft de conifeer meer moeite om te herstellen van de snoeiwond. Je kunt er ook nog voor kiezen om een ietwat regenachtige dag uit te kiezen. Nat hout is makkelijker te snoeien.

Ga je de coniferen top eruit halen? Zorg dan voor een scherpe snoeischaar en een stevige trap. Span vervolgens een lijntje op de hoogte waar je de conifeer wilt terugsnoeien. Nu knip je de takken van de top van de conifeer af op de gewenste hoogte.

Let wel op: wanneer je een te hoge conifeer tot het hout terugsnoeit, zal deze niet meer uitlopen. Ga de top van de conifeer dus pas snoeien wanneer je zeker weet dat hij de gewenste hoogte bereikt heeft.

Schutting plaatsen

Coniferen fungeren vaak als erfgrens. Misschien laat je de coniferen verwijderen, maar dan moet daar dus wel iets anders voor in de plaats komen. Je kunt dan een schutting plaatsen of een nieuwe haag plaatsen. Wij helpen je graag het plaatsen van je schutting, zodat je je privacy behoudt, maar wel meer ruimte hebt in je tuin. Uiteraard kunnen we daar ook een offerte voor maken. Wil je eigenlijk aan de slag met een nieuwe tuin? Dan is tuinaanleg of tuinrenovatie de beste optie.

Coniferen  verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Waarom Schoffelstudent & Hoveniers?

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & Hoveniers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam