Tuinaanleg Waddinxveen

Bij een nieuwbouwhuis in Waddinxveen hebben we de tuin rondom het huis aangelegd. Omdat de voor- en zijtuin behoorlijk smal waren is er gekozen voor langwerpige plantenbakken. Deze zijn gemaakt met antracietkleurige palissadebanden. De palissadebanden verschillen van gewone betonbanden door de lijnen die langs de zijkant lopen en de vierkantjes op het bovenaanzicht. Ze geven net een wat luxere uitstraling dan de normale betonband.

In de achtertuin zorgden een aantal wensen voor een interessante indeling. Zo moest er ruimte zijn voor een terras om te zitten, maar was er op een relatief klein oppervlak en moest er toch ruimte voor groen overblijven. Samen met de keuze voor een wildverband met verschillende maten stenen leverde dit een flinke puzzel op. Het resultaat is een leuk spel met schuine lijnen geworden, waar we best een wel trots op zijn! Het aanbrengen van schuine lijnen in de tuin ziet er wat creatiever uit dan wanneer alles strak en recht is.  De kosten voor de aanleg van een dergelijke tuin zijn wel iets hoger, gezien er extra tijd in het puzzelen zit en ook het op maat slijpen van de tegels wat langer duurt. Dit slijpen hebben we gedaan met een motorslijper. Deze slijper hebben we aangesloten op een buitenkraan zodat het water ervoor kan zorgen dat het zaagblad gekoeld wordt en er geen stof vrij komt. Aangezien slijpstof niet bevorderlijk is voor je gezondheid is werken met goed gereedschap dat stof voorkomt geen overbodige luxe. In dit geval heeft de klant gekozen om zelf op een later moment de planten aan te schaffen.

Naast tuinaanleg doen wij nog veel meer. Wij bieden ook tuinonderhoud, tuinontwerp, boomverzorging en zakelijke dienstverlening aan. Dit doen wij door te werken met studenten, hoveniers en ontwerpers. Zo bieden wij betaalbare diensten met een goede kwaliteit!