Tuinaanleg met kruidenspiraal

We mochten voor een klant van ons de tuin opnieuw aanleggen. Er was ook een specifieke en speciale wens; een kruidenspiraal!

Leeghalen van de tuin

We zijn begonnen met het leeghalen van de oude tuin, waar we het groen en de oude tegels hebben verwijderd. De oude tegels konden we mooi hergebruiken voor de kruidenspiraal. De grond hebben we met een grondfrees omgespit om alle wortels eruit te krijgen.

Ophogen en realisatie

Vervolgens is er nieuw ophoogzand bezorgd om een mooi canvas te creëren nadat we een canvas hadden om mee te werken kon de aanleg beginnen. We hebben eerst de erfafscheiding geplaatst en daarna  het terras bij het huis aangelegd. Om het straatwerk af te maken moest alleen het pad richting de straat nog worden gelegd. Uiteraard dit allemaal na het goed aan trillen van het zand met onze trilplaat zodat het straatwerk niet snel zal verzakken.

Kruidenspiraal

De kruidenspiraal is gemaakt met de oude grindtegels die we in stukken hebben geslagen. Door het hergebruik van de tegels kon de kruidenspiraal betaalbaar worden gerealiseerd. Zulke oplossingen zoeken wij graag! Eerst is de basis gelegd met zand en vervolgens zijn de spiraal gaan opbouwen: Lees hier meer over het maken een kruidenspiraal

Om de tuin af te maken hebben we de beplanting erin gezet. Een deel van de beplanting moeten we nog uitzoeken samen met de klant, daarom oogt de tuin op de foto’s nog een beetje kaal. We hebben rozenbomen, fruitbomen, frambozen, lavas, azaleas’s en tuinkruiden in de tuin geplant.

Goed werk van onze mannen. Bedankt Elbert, Thomas en Rik!

Zelf een kruidenspiraal maken? Bekijk hier onze blog!
Tuin aan laten leggen? Lees meer

Voor en na resultaat:

Voor

Na

Interesse in tuinaanleg?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam