Tuin met tuin overkapping

In Houten legden we dit pareltje met tuin overkapping aan. Heerlijk droog loungen onder de overkapping dus! Ook de twee terrassen, het tuinpad en de schutting zijn door ons aangepakt, in samenwerking met De Visser en Van Beest.

Een schone lei

Een tuin zien wij als een kunstwerk dat we met veel energie aanleggen. En een kunstwerk begin je het liefst op een schone lei. Dus begonnen wij met het verwijderen van puin, grond en groenafval. Ook raapten we de oude bestrating uit, maar die kwam later nog goed van pas. De eerste laag van het kunstwerk dat we aanlegden, was schoon zand en schone grond.

Oude en nieuwe tegels

Zonde natuurlijk om alle oude bestrating weg te gooien. Dus gebruikten we de tegels om de vloer voor de schuur te bestraten. Voor de twee terrassen kwamen er wel nieuwe 60×60 tegels. Het ene terras ligt onder de overkapping en het andere terras ligt tegen het huis aan. Het tuinpad daartussen legden we met getrommelde 20×20 antraciet tegels. De bestrating ligt er strak in tussen de banden.

voorbeeldtuinen overkapping
borders tuinpad

Schuur en tuin overkapping

Het grootste project in deze tuin is de nieuwe schuur met overkapping. Een mooi houtbouw element met veel voordelen. In de zomer zit je heerlijk in de schaduw en met regen zit je droog in de tuin. Je zou het kunnen zien als een verlening van je huiskamer. ‘s Avonds is die tuinverlichting die we aanlegden natuurlijk extra mooi!

Kunstgras en borders

Naast alle bestrating en het hout is groen in de tuin natuurlijk ook mooi. Het kunstgras ligt er in elk geval het hele jaar groen bij. We legden ook borders aan en vulden deze met planten.

Schutting en poortdeur

We leveren maatwerk. Voor de motor van de klant maakten we de doorgang in de schutting breder. En aan de schuur maakten we een overkapping vast waardoor de motor droog kon staan. Heb je specifieke wensen? Dan denken we graag mee.

Nu genieten maar!

Nu is het tijd voor de bewoners om lekker te gaan genieten van deze tuin. We hebben hier met veel plezier gewerkt en zijn enorm trots op dit resultaat. Wij geven altijd nog enkele tips voor een nieuw aangelegde tuin.

tuinaanleg voor
Overkapping houten

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!