Stadstuin met kunstgras en hardhouten plantenbakken

Deze tuin ziet er heel strak uit, al zeggen we het zelf. We legden de tuin in Rotterdam aan met onze studenten en hoveniers. We nemen je mee in het verloop van dit project. Laat je inspireren!

Voorbereiding

Zoals vaak bij tuinaanleg, begonnen we ook hier met het leeghalen van de tuin. Dan ontstaat er namelijk ruimte voor nieuwe plannen, volledig naar de wens van de klant. De grond die werd afgegraven, werd herverdeeld onder de nieuwe borders. Ook kwam er 4 m3 nieuw zand in de tuin als basis voor de bestrating en het gras.

Indeling van de tuin

Deze tuin is verdeeld in een aantal vlakken met borders, plantenbakken, een pad en stukken gras. Dit zorgt voor een strak en modern aanzicht met veel groen.

Bestrating

De bestrating werd aangebracht op het geëgaliseerde en aangetrilde zandbed. Zo wordt snelle verzakking voorkomen. De tegels werden opgesloten tussen de banden om het pad strak te houden.

tuintrends 2019

Kunstgras

In deze tuin is geen gewoon gras gebruikt, maar kunstgras. Kunstgras wordt steeds echter en heeft als voordelen dat het minder onderhoud vereist en duurzamer is. Onder het kunstgras ligt eerst een laag zand en vervolgens stabilisatiedoek. Het doek houdt onkruid tegen en zorgt dat er minder snel kuilen ontstaan in het gras.

Plantenbakken

Een mooi onderdeel van deze tuin zijn de verhoogde plantenbakken van hardhout. Ze staan bij de ingang naar de tuin aan beide kanten. De bakken zijn door ons gemaakt en hebben verschillende groottes en niveaus. Deze bakken zijn, evenals de borders, gevuld met tuinaarde en beplant met bestaande en nieuwe beplanting.

Neem een kijkje in deze stadstuin met kunstgras in de video hieronder

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!