Klimop verwijderen

De klimop verwijderen is een lastige en soms gevaarlijke klus. Klimop is in de winter natuurlijk prachtig groen maar groeit enorm hard in de zomer, waardoor de plant soms op plekken komt waar je hem niet wilt hebben. Zo zien wij vaak dat klimop in bomen, tegen huizen, op schuren en onder dakpannen komt. Dit resulteert helaas vaak in beschadiging van het getroffen object. Zo hebben we al menig boom zien sneuvelen door de klimop. Bomen krijgen te weinig licht als ze bedekt zijn door de klimop. Dit zorgt vaak voor dode takken, waardoor de boom kwetsbaarder is.

Klimop verwijderen uit de boom

Tijdens een flinke storm vangt de boom veel meer wind door de Hedera en kan de boom omvallen met alle gevolgen van dien. Dit is ook gebeurd bij een boom in Rotterdam die wij op mochten ruimen, nadat deze in de oktober storm is gesneuveld. Het vroegtijdig verwijderen van de klimop had de boom kunnen redden. In Gouda mochten we de klimop verwijderen uit enkele bomen. De klimop zat al bijna in de top van de boom en wij hebben hem weer terug kunnen brengen tot onder in de boom. De klant wilde de klimop niet in zijn geheel verwijderen

Klimop verwijderen van de gevel

Na het verwijderen van klimop ziet een gevel er helaas niet meteen netjes uit. De beste hiervoor is stoomcleanen (heet water onder hoge druk). Daarvoor wordt een vlakstraal gebruikt die de wortels van de gevel af snijdt waardoor ongeveer 95% van de wortelrestanten worden verwijdert. Restanten van klimplanten als de Wilde Wingerd zijn lastiger schoon te spuiten.

Bijhouden van klimop

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Door regelmatig de klimop terug te snoeien en de uitlopers weg te knippen, kunt u de schade voorkomen. Onze studenten kunnen de klimop helemaal naar wens onderhouden.

Klimop verwijderen

Interesse in klimop verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam