Klassieke tuin met moderne invloeden

De afgelopen tijd renoveerden we deze moderne tuin met klassieke invloeden. Toen we twee jaar terug een boom snoeiden voor deze klant, maakten we zoveel indruk dat de tuin nu aan ons werd toevertrouwd. We nemen je mee langs de elementen in de tuin en vertellen hoe we dit project aanpakten.

Klassieke tuin met moderne invloeden

Het tuinontwerp

In samenwerking met een tuinontwerper leverden we een tuinontwerp aan de klant. Dit ontwerp werd gemaakt naar wens van de klant en aangevuld met onze adviezen en expertise. Dit vormde het uitgangspunt voor de aanleg van deze klassieke tuin. Op basis van het ontwerp werd een offerte opgesteld en na akkoord gingen we aan de slag.

Leeghalen en bestraten

Tuinrenovatie begint meestal met het leeghalen van de tuin. In dit geval werden de oude verharding en beplanting verwijderd en afgevoerd. Hierna kon de tuin opnieuw gevuld worden. Met 6m3 zand wel te verstaan. Ook legden we de betonbanden, ruim 30 meter, die de randen vormen van de halfverhanding. Op het zand kwam eerst nog worteldoek te liggen, waarna we de tegels legden. De rest werd aangevuld met nieuw grind.

Klassieke tuin met moderne invloeden
Tuinaanleg Rotterdam

Borders

De borders konden nog wel wat nieuwe tuinaarde gebruiken. Deze zijn dan ook aangevuld door ons om de beplanting weer optimale voeding te geven en om de borders mooi te vullen.

Hulpmiddelen

Onze mannen zijn sterk en handig, maar sommige werkzaamheden zijn zelfs voor hen te gortig om met de hand te doen. Tijdens dit project huurden we onder andere een minikraan, een trilplaat en een bandenzaag.

Wil je meer zien van deze klus? Want wij zijn met de camera de tuin in gegaan om vast te leggen hoe de tuin er uitziet voor en na het werk van Schoffelstudent. Bekijk de video om meer te zien!

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!