Tuinrenovatie met hardhouten vlonder en bestrating

We kregen de vraag: “Kunnen jullie onze hardhouten vlonder aanleggen?” Natuurlijk kunnen we dat! Deze tuin hebben we aangelegd met onze hoveniers. Lees een kijk mee in dit artikel (video onderaan).

Zand erover

We hoefden niet af te graven, maar legden het zand op de oude bodem. Ook wel eens fijn. De tuin werd dus flink opgehoogd. Maar liefst 15 kuub zand ging erdoorheen. De tuin was niet achterom bereikbaar. Het leek ons ook niet zo handig om deze hoeveelheid zand door het huis te kruien. Daarom huurden we mannen in die zand opspuiten. Elke dag zo’n 40 kuub, vertelden ze. Dan heb je dat wel in de vingers. Het zand kwam door een grote slang en werd vakkundig aangebracht. Op deze laag zand legden we zelf nog een laag bemeste tuinaarde voor het gazon en de borders.

Hardhouten vlonder aanleggen

De grootste verandering in deze tuin is de hardhouten vlonder die we mochten aanleggen. Uiteindelijk zie je alleen de vlonder, maar daaronder zit al een hoop werk. Te beginnen met de hardhouten palen die zo’n 75 cm de grond in geslagen zijn. De 16 palen staan helemaal waterpas en zijn aan elkaar verbonden met stevige balken. Op dat frame zijn de zichtbare planken bevestigd. 22 stuks van drie meter lang. Al het werk was het meer dan waard, want nu staat er een prachtige vlonder. Onverwoestbaar is misschien iets té overdreven, maar het komt toch in de buurt.

zand opspuiten
tuinrenovatie vlonder
Hardhouten vlonder aanleggen
De hardhouten gladde vlonderplanken

Balkon

Tegen het huis aan ligt een betonnen plateau. Ook daar wilde de klant graag iets anders. In dezelfde stijl als de vlonder hebben we dat balkon vernieuwd met hout. Wel gebruikten we nu een andere techniek voor de bevestiging. We legden eerst hardhouten balken, waarop de planken vervolgens konden rusten. Het balkon ligt iets hoger dan de vlonder, dus een trapje daartussen was wel zo handig. Nu loop je vanaf de achterdeur over het balkon via het trapje door naar de vlonder. Een prachtig gezicht!

Bestrating

De vlonder en het balkon liggen er, maar verder is het een zandvlakte. Niet handig natuurlijk! Maar voordat de bestrating op het zand kan, moet er nog wel iets gebeuren. Het zand goed aandrukken en egaliseren. Niemand zit er op te wachten dat het pad binnen de kortste keren weer gaat verzakken. Toen dat geregeld was, kon de bestrating gelegd worden. We gebruikten 30×30 cm tegels voor de paden en het terras.

Beplanting en gazon

Het grootste werk, de hardhouten vlonder, is klaar, maar de tuin is nog niet af. Er mist nog kleur en groen. Nadat ook het gazon is aangelegd, de borders vol staan met beplanting en de bakken vol fleurige bloemen ophangen, is de tuin echt een feestje!

Tuinrenovatie

Deze klus zit er op. Je herkent de tuin niet meer terug. De klant is dan ook erg blij met een vernieuwd plekje om te genieten. Wil je je tuin ook laten renoveren? Wij helpen je graag met je tuinrenovatie. Bekijk eens welke tuinen we eerder al hebben gerenoveerd. Hieronder nog een paar mooie sfeerbeelden van het eindresultaat!

Houten vlonder
Tuinrenovatie in Rotterdam
Hardhouten vlonder in tuin

Video

Schoffelstudent Jesse neemt je mee door de tuin. Preview: prachtige beelden en een heerlijk zonnetje! Kijk snel…

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!