Daktuin met verhoogde plantenbakken, vlonderterras en pergola

Deze tuin in Rotterdam is door ons aangelegd. De tuin bevat veel verschillende elementen, zoals een vlonder, een pergola en verhoogde borders. Geheel in de stijl die bij de klant past. Bij deze elementen geven we uitleg over de aanpak. Lees en kijk mee (video onderaan)! O ja, je zou het niet zeggen, maar dit is een daktuin…

Voorbereiding

Een nieuwe tuin betekent ook nieuwe materialen: het hout voor de vlonder en de pergola, stenen voor het terras, grind voor het pad en nieuw zand. Alles werd netjes op tijd geleverd, waardoor we volgens planning aan de slag gingen.

Bestrating

De oude bestrating haalden we eerst wel uit de tuin, maar gelukkig hoefde het niet weg. Verderop lees je waar de bestrating voor werd hergebruikt. Het terras werd gelegd met de nieuwe bestrating, op een heerlijk zacht maar stevig bedje van nieuw zand. Dat blijft wel even liggen! Voor het pad in de tuin is gekozen voor prachtig wit grind. Voor het gemak zijn er wel 5 antraciet staptegels in gelegd. Dezelfde kleur als het terras.

Daktuin Rotterdam
Daktuin in Rotterdam met verhoogde borders, vlonder en pergola

Vlonder en pergola

Toch wel één van de aandachtstrekkers in deze tuin: de vlonder. Deze geeft de tuin extra kleur en steekt mooi af tegen het groen van de planten en de donkere en lichte stenen. Daarnaast is het een heerlijk zitplekje. Hier komt de oude bestrating weer om de hoek kijken, als fundatie voor de vlonder. Ideaal toch? De vlonder is gelegd met robuuste hardhouten planken.

Over robuust gesproken, wat te denken van de pergola. Die dikke balken kunnen wel een stootje hebben. Ze zijn stevig verankerd aan de borders en de vlonder. Dit element in deze daktuin is niet te missen.

Border en plantenbak

Met de bestrating en het hout zit het al wel goed. Maar de gevulde borders maakten de tuin helemaal compleet. Deze zijn te vinden aan weerszijden van het pad. Aan de ene kant, op hoogte van de tuin, is de border gevuld met hortensia’s.

De andere is echt stijlvol, al zeggen we het zelf. Door stenen blokken te stapelen, maakten we hier verhoogde plantenbakken met drie vakken op verschillende hoogtes. Leuk die plantenbakken, maar daar hoort dan ook iets in. Hierin plantten we twee olijfbomen (nog even geduld hebben tot ze vrucht geven), blauw schapengras, lavendel en duizendknoop.

Daktuin Rotterdam

De tuin is af

Nu is het tijd voor de bewoners om lekker te gaan genieten van deze tuin. We hebben hier met veel plezier gewerkt en zijn enorm trots op dit resultaat. Wij geven altijd nog enkele tips voor een nieuw aangelegde tuin.

Wil je meer zien van deze klus? Want wij zijn met de camera de tuin in gegaan om vast te leggen hoe de tuin er uitziet na het werk van Schoffelstudent. Bekijk de video om meer te zien!

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!