Coniferenhaag verwijderen

Bij een klant uit Mijdrecht mochten wij een coniferenhaag verwijderen. De coniferenhaag nam te veel ruimte in beslag en moest ruimte maken voor andere plannen. We verwijderden de coniferenhaag en voerden het afval af.

Coniferenhaag verwijderen

Coniferenhaag laten verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8,5+ van klanten!

De ervaring van de klant:

Jullie waren bij ons op 21 juli in Mijdrecht om een coniferenhaag te verwijderen. De haag was zo’n 7 meter lang en wel 2 meter breed, ca. 7 stronken. Binnen no time hadden jullie die haag en de stronken er uit. Toen moest alles nog afgevoerd worden, allemaal door ons huis omdat we geen achterom hebben. Niet alleen hebben jullie de takken allemaal keurig opgeruimd, jullie hebben zelfs nog wat ander tuinafval, wat in een hoekje van de tuin lag meegenomen, het huis aangeveegd en daarna zelfs nog even gestofzuigd. Twee ritjes naar het afvalbrengstation en de takkenzooi en stronken waren weg. Begin van de middag was de klus geklaard. De twee jongemannen die bij ons waren, waren heel vriendelijk, kalm en gezellig. Het was gewoon jammer toen jullie klaar waren en weer weggingen. Wat ons betreft: kom nog maar eens terug.

Het resultaat:

Coniferenhaag verwijderen

Boomstronk conifeer verwijderen

Als je je coniferenhaag laat verwijderen, wil je ook echt alles laten weghalen. Dan kan je de vrijgekomen ruimte opnieuw gaan inrichten. Daarvoor is het nodig om de boomstronk van de conifeer te verwijderen.  Als je dit niet doet, zal de stronk wel langzaam wegrotten, maar dat gaat heel lang duren.

Een veel effectievere manier om de boomstronk van de conifeer te verwijderen is door deze gelijk uit te graven. Dit is een flinke klus, want coniferen kunnen diep- en breed geworteld zijn. Daarom graaf je ruim om de stronk van de coniferenhaag heen, zodat je niet telkens op wortels stuit. Gebeurt dat toch, dan hak je die door met een bijl. Wanneer de stronk uitgegraven is, kun je deze eruit trekken. Hier is wel wat kracht voor nodig.

Wanneer je te maken hebt met een enorme boomstronk van een conifeer die je wilt verwijderen, zou je ook kunnen kiezen voor het gebruiken van een stronkenfrees. Je zaagt dan eerst de stronk af tot iets boven de grond. Vervolgens laat je de stronkenfrees zijn werk doen. Dit apparaat versplintert de stronk tot een aantal centimeters onder het maaiveld. De wortels blijven dan nog wel zitten.

Kies je voor de stronkenfrees om de boomstronk van de conifeer te verwijderen, dan raden we je aan om dit uit te besteden. Voor deze klus is het wel belangrijk dat de stronk goed bereikbaar is, want anders kan de stronkenfrees er niet bij komen.

Bij te hoge coniferen de top eruit snoeien

Wil je te hoge coniferen snoeien? Dan kan je bij de coniferen de top eruit snoeien. Dit kun je doen met een elektrische zaag, maar ook met een handzaag. Als de zaag maar goed scherp is, waardoor er gladde snoeiwonden ontstaan.

Te hoge coniferen snoei je aan het einde van het voorjaar (mei-juni) en het einde van de zomer/de begin van de herfst (eind september). Het belangrijkste is dat je een dag kiest waarop het niet te warm is. Te hoge coniferen snoeien door de top eruit te halen is een flinke ingreep en op een wat koelere dag kan de coniferenhaag zich beter herstellen.

Coniferenhaag laten verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8,5+ van klanten!

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam