Aanleg mediterrane tuin

Een tuin is veel meer dan wat stenen en planten. Deze mediterrane tuin in Pijnacker is daar een goed voorbeeld van. We legden hem namelijk aan in mediterrane stijl. Dit brengt je in hele andere sferen. Het enige wat ontbreekt is het mediterrane klimaat. Lees hieronder verder welke elementen deze tuin zo bijzonder maken en hoe we dit project aanpakten.

Schoffelstudent & hoveniers

Voor deze klus werkten we met ervaren hoveniers van De Knegt en onze eigen Schoffelstudenten. Deze samenwerking staat garant voor kwaliteit en een goede prijs.

Bestrating

Deze klus begon met het verwijderen en afvoeren van de huidige bestrating, die nodig aan vervanging toe was. Vervolgens vulden we de tuin aan met nieuw zand. Dit vormde de ondergrond voor de nieuwe keramische tegels. Deze tegels geven het mediterrane gevoel en kleuren mooi bij het houtwerk in de tuin.

mediterrane tuin
mediterrane tuin

Borders
Met Granuwall stapelblokken legden we verhoogde borders aan. Deze stenen hebben een natuurlijke look. De ene border wordt gevuld met planten en in de andere pronkt een olijfboom. De olijfboom hebben we gelijk genoeg voedingsstoffen gegeven. Verder zijn de borders gevuld met tuinaarde. Om de borders heen ligt een rand met grind. De borders langs de schutting zijn al gedeeltelijk gevuld met planten die tuin extra kleur geven. De planten rondom de pergola fungeren ook nog eens als afscheiding voor de containers.

Pergola
De pergola maakt de tuin helemaal af. Deze pergola is gemaakt van douglashout, een naaldhoutsoort die bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. De pergola is mooi aangesloten op de schuur en vormt een natuurlijke poort.

Verlichting
Als je ‘s avonds in deze tuin komt, ziet het er helemaal sfeervol uit. In de grindstroken rondom de borders zit namelijk Ledverlichting.

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam