Project omschrijving

Aanleg boerentuin in Rijswijk

In het najaar van 2016 kregen we een aanvraag voor het leeghalen van een flinke tuin in Rijswijk. De bewoners waren hun net gekochte karakteristieke huis flink aan het opknappen en ook de tuin kon wel wat liefde en aandacht gebruiken. In de tuin was er, net als bij het huis, sprake van achterstallig onderhoud. Het leeghalen was daarom nog een behoorlijke klus. Zo verwijderden we uit de kluiten gewassen heesters, een appelboom die een bedreiging voor de fundering vormde en een naaldboom die zodanig door de klimop ingepakt was dat hij gekapt moest worden. Bij het leeghalen hebben we een graafmachine ingezet en zijn meerdere containers groenafval afgevoerd. Het kappen van de bomen hebben we in samenwerking met onze boomspecialist gedaan.

Tuinaanleg boerentuin

Grondwerk
Om de tuin aan te kunnen leggen moest er na het leeghalen nog het nodige grondwerk gedaan worden. Zo was de oorspronkelijke hoogte van het terras aan huis bijvoorbeeld te hoog, waardoor er problemen met de afwatering zouden kunnen ontstaan. Er is daarom een laag afgegraven en op andere plekken is er juist extra zand en grond opgebracht. Het opgebrachte zand is met een zware trilplaat verdicht om een goede ondergrond voor het straatwerk en de grindpaden te creëren.

Aanleg boerentuin

Na het leeghalen en het grondwerk was het tijd om te beginnen met de tuinaanleg volgens het tuinontwerp. De stijl van de tuin kan het best omschreven worden als een ‘boerentuin’
met elementen als boerengrind, gras, klinkerbestrating en een kleine fruitboomgaard. Na het egaliseren van de ondergrond zijn de kantplanken voor het opsluiten van de grindpaden gezet. Naast dat boerengrind een hoop sfeer toevoegt heeft is het bijkomend voordeel dat ongewenste bezoekers het een stuk moeilijker hebben om zonder geluid rond het huis te sluipen. De overige terrassen en paden bestraat met betonklinkers. In twee terrassen is gewerkt met een combinatie van betonklinkers en antracietkleurige tegels. De toplaag van deze tegels is licht golvend (wave), zodat er een speelser effect ontstaat dan met strakke betontegels. Deze golvende beweging komt ook terug in de lijn van het tuinpad. Het gras en de fruitboomgaard sluiten hier mooi op aan en zorgen voor een ongedwongen en rustige sfeer.

De klant gaf ons een 9 als cijfer op review platform Kiyoh met de volgende beschrijving : “Een student een serieus tuin-project laten aanpakken? Nou dat is ons met De Schoffelstudent zeer goed bevallen. De communicatie verliep zeer soepel en vlot. De kosten zijn in de offerte transparant in beeld gebracht en aanpassingen daarop keurig doorgevoerd. We hebben een echt plaatje gecreëerd, waar we nog heel lang van gaan genieten.”

Bekijk de video voor het resultaat:

Interesse in tuinaanleg?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!