Mooie tuinen: bekijk 5 prachtige tuinen!

Ben je op zoek naar mooie tuinen? Misschien ter inspiratie voor je eigen tuin of omdat je gewoon even wil genieten van prachtige tuinen? Snappen wij helemaal. Wij zijn ook gek op mooie tuinen. Hieronder vind je een aantal parels van tuinen. Natuurlijk ondersteund met overzichtsfoto’s en close-ups van de mooiste details. We hebben geprobeerd om tuinen in verschillende stijlen uit te zoeken. Eén ding hebben deze mooie tuinen gemeen: ze zijn met liefde aangelegd. Geniet mee!

Bekijk deze 5 mooie tuinen:

1. Grote nieuwbouwtuin met houtbouw

Deze tuin van 900 m2 ligt bij een nieuwbouwhuis in Berkel en Rodenrijs. Het grootste deel van deze mooie tuin wordt opgevuld met een strakke grasmat. Leuk feitje: in deze tuin rijdt een robotmaaier rond. Natuurlijk kunnen we niet om de grote houten bogen van Douglashout heen. Deze zijn het hoogtepunt van de tuin.

Achtertuin met douglashouten zwarte bogen
Achteraanzicht van tuin
Voortuin met beplanting en bestrating

Onder de bogen loopt een pad met staptegels tussen de terrassen. De twee terrassen zijn gelegd met oud-Hollandse tegels. Er is maar liefst 329 m2 van deze tuin beplant. In deze borders vinden we onder andere een ligusterhaag en enkele bomen, maar ook lagere beplanting. Voor de kids is er een trampoline ingegraven. Lees hier meer en bekijk een video over deze tuin.

Zijaanzicht van tuin met beplanting, bestrating en grindpad

2. Stadstuin in hartje Gouda

Stadstuin met zonlicht dat op het gazon schijnt

In het centrum van Gouda, achter dit statige huis, ligt een prachtige, vredige tuin. Prachtig hoe de zon tussen de bomen doorkomt en de dauw op het strakke gazon laat sprankelen. Dit gazon wordt omgeven door bestrating en antraciet basalt split. Naast het pad ligt een verhoogde border. Deze wordt gevormd door antraciet stapelblokken.

Houten zitje op stapelblokken
Hardhouten vlonder in stadstuin
Stapelblokken en bestrating in stadstuin

Op het muurtje is een zitje te vinden van Bankirai hout, een houtsoort die veel wordt gebruikt in tuinen. Je kunt hier heerlijk zitten omgeven door groen. Ook vinden we in deze mooie tuin een hardhouten vlonderterras. Haast onverwoestbaar en tegelijkertijd ontzettend stijlvol. Hier kun je meer lezen over deze tuin en een video bekijken.

3. Luxe tuin met prachtige materialen

Deze tuin hoort zeker in het lijstje met mooie tuinen thuis. In de tuin staan opvallende elementen. Te beginnen met de hardhouten overkapping waaronder een heerlijk koel plekje ontstaat om te zitten. Dat gevoel wordt versterkt door de fiberon vlonder die eronder ligt. Dit heeft de look van hout en de voordelen van kunststof.

Luxe tuin met gazon, bestrating en plantenbakken

Andere houten elementen in deze mooie tuin, zijn het boerenhouten hek en de hardhouten damwand. Voor de bestrating zijn twee soorten gecoate tegels gebruikt. Beiden onderhoudsvriendelijk en heel duurzaam. De fruitbomen in de tuin worden ‘s avonds prachtig verlicht met tuinverlichting. Verder ligt het gazon er strak in. Bekijk meer van deze tuin.

Mooie luxe tuin met boom
Verhoogde plantenbakken
Luxe tuin met overkapping en luxe bestrating
Tuinontwerp checklist

Zelf aan de slag met je tuinontwerp? Download het e-book!

Ben je van plan om binnenkort of over een tijdje aan de slag te gaan met een nieuwe tuin? Dan is De Ultieme Tuinontwerp Checklist het juiste startpunt. Je leert hoe je in 7 stappen zelf een tuinontwerp maakt. Hiermee voorkom je fouten die leiden tot onnodig hoge kosten of zelfs teleurstelling achteraf.

4. Mooie tuin met industriële elementen

Deze tuin bevat een aantal bijzondere materialen. Het terras, bijvoorbeeld, is gemaakt van steenschotten. Dit zijn houten platen die in steenfabrieken zijn gebruikt. Hier werden stenen op gedroogd. Ze hebben een prachtige verweerde aanblik. De bestrating bestaat uit rode klinkers. Een karakteristieke kleur die doet denken aan een industrieel pand.

Tuin met rode klinkers en pergola
Verweerde steenschotten

Tegen de schutting in de borders staan drie leibomen: een stoofpeer, appel en pruim. De tuin is helemaal af door de robuuste pergola. De dikke balken Douglashout staan muurvast. De pergola behoudt haar elegantie door de sierlijke dwarsbalken. Hier kun je meer lezen over deze mooie tuin en een video bekijken.

Fruitbomen in mooie tuin
Rode klinkers in mooie tuin

5. Mooie tuin met pergola, vlonder en mozaïek tegels

Mooie tuin met gazon, bestrating en houtbouw
Gecoate arabic mozaiek tegels
Houten vlonder, bestrating en houtbouw in mooie tuin
Mooie tuin met bestrating en houtbouw

Een prachtige tuin met veel variëteit. Bij het huis vinden we bestrating met gebakken klinkertjes en een strak gazon. Verderop in de tuin ligt een houten vlonder die gebruikt wordt als pad, met daarnaast een subtiele border. In het stuk daarna vinden we een van de hoogtepunten van deze tuin: een terras van mozaïek tegels.

Dit zijn gecoate tegels; betontegels met een kunststof bovenlaag, waardoor ze onderhoudsarm en heel duurzaam zijn. De tegels hebben een arabisch motief, wat de tuin een exotisch uiterlijk geeft. Tot slot de gigantische pergola met enorme balken. Robuust en stijlvol tegelijk. Lees hier meer over deze mooie tuin met verrassende elementen en bekijk de video.

Ook een mooie tuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Nog meer mooie tuinen zien?

Bekijk eens deze voorbeeldtuinen inclusief video’s. Of neem een kijkje in de mooie tuinen die wij al hebben aangelegd. Wil je op de hoogte zijn van de nieuwste tuintrends? Lees hier de leidende tuintrends volgens tuinontwerpers.