Zelf een kruidenspiraal maken? Lees hier hoe het moet!

Een kruidenspiraal is goed voor uw tuin, goed voor uw portemonnee en goed voor uzelf. Laatst mochten wij er een plaatsen bij een klant. Graag nemen wij u mee in de opbouw van deze kruidenspiraal, misschien is het ook wel iets voor u?

Wat kan er in de kruidenspiraal?

De spiraal heeft een ronde vorm waardoor er zonlicht bij alle kruiden kan komen en er voldoende schaduw te creëren is. Naar de behoefte van de kruiden kunt u ze op de juiste plek plaatsen. Plaats bijvoorbeeld exotische kruiden (bijvoorbeeld tijm en rozemarijn) bovenin het spiraal. Daar wordt het water snel afgevoerd en vangen veel zonlicht. Kruiden die juist veel vocht nodig hebben (bijvoorbeeld bieslook) kunt u het beste onderin plaatsen, zodat ze niets te kort komen.

Hoe maakt u een kruidenspiraal?

De basis benodigdheden zijn: grond vermengd met compost en (bak)stenen om de spiraal mee te bouwen en kruiden om de spiraal mee te vullen.

  1. Kies een plaats in de tuin met voldoende zonlicht.
  2. Zet een stok in het midden van de plaats waar de spiraal moet komen. Afhankelijk van hoe groot de spiraal moet worden bind u een touw aan de stok en bind u aan het eind een ander stokje. Trek dan een cirkel in de grond.

3. Bouw op de lijn een muurtje van (bak)stenen van ongeveer 30 cm hoog. Maak hem niet helemaal rond, maar draai een stuk voor het einde naar binnen. Stapel vanaf de tweede ronde één a twee stenen hoger.

4. Werk zo verder naar het middelpunt toe, tot u drie etages heeft en de spiraal naar uw zin is.

5. Vul alles op met overige stenen en plaats daarop de grond. Geef het daarna flink water.

6. Laat de spiraal voor het plaatsen van de kruiden ‘inklinken’. Als de spiraal stevig genoeg is kunt u de kruiden gaan planten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem gerust contact met ons op.

5/5 - (4 stemmen)
Door |2017-03-24T13:07:26+01:00augustus 12th, 2015|0 Reacties

Deel dit artikel, kies je favoriete sociale media!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant