Hoveniersbedrijf gezocht? Schoffelstudent & Hoveniers!

Op zoek naar een betrouwbaar en betaalbaar hoveniersbedrijf? Wij zijn Schoffelstudent & Hoveniers en we werken met de unieke combinatie van vakmannen, junior hoveniers en gemotiveerde studenten. Hierdoor kunnen we onze diensten betaalbaar houden, zodat u blij bent met een mooie tuin voor een goede prijs! We denken graag met u mee, maken uw droomtuin en werken keihard door tot we klaar zijn. Mogen we uw hoveniersbedrijf zijn?

Voordelen van Schoffelstudent & Hoveniers

 • Een mooie tuin voor een mooie prijs

 • Duidelijke en moderne communicatie

 • Klantenservice op elke werkdag van 07:00 – 17:00 bereikbaar

 • Werkt met vakmannen, junior hoveniers en studenten

 • We maken graag klanten blij 🙂

 • We denken graag met u mee!

hoveniersbedrijf

Op zoek naar een hoveniersbedrijf?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Ons verhaal…

In 2010 begonnen we als Schoffelstudent met zijn tweeën (Fred en Martijn) tuinen te onderhouden. In onze Fiat Cinquecento reden we Gouda door om tuinen mooi te maken. We gebruikten het gereedschap van onze ouders. Toen bleek dat er veel vraag was naar onze diensten, breidden we uit met meer personeel, nieuw gereedschap en meer auto’s. Tuinonderhoud was niet meer onze enige dienst, maar door samenwerking met vakmannen, zoals boomverzorgers en hoveniers waren we ook in staat om tuinaanleg, boomverzorging en tuinontwerp aan te bieden aan onze klanten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig hoveniersbedrijf met een team van zo’n 30 hoveniers, junior hoveniers en studenten. Daarnaast werken we nog steeds samen met allerlei vakmannen. Hierdoor kunnen we op elke klus het beste team zetten. Want één ding is niet veranderd: nog steeds maken we mensen blij met een mooie tuin. Daar worden wij als hoveniersbedrijf ook blij van!

en wat we voor u kunnen betekenen!

De tuin is uw eigen stukje buiten en we begrijpen dat u daar optimaal van wil genieten. Als hoveniersbedrijf kunnen we tuinaanleg, tuinonderhoud en de andere werkzaamheden voor u uitvoeren, zodat het volledig naar wens gebeurt. Heeft u dus een wens op het gebied van uw tuin? Neem contact met ons op. Dan luisteren we graag naar u, denken we mee en komen we samen tot een mooi en uitvoerbaar plan! We kunnen bijna alle klussen zelf of met onze partners uitvoeren en anders helpen we u met het vinden van een andere partij.

Diensten die wij als hoveniersbedrijf leveren

tuinonderhoud hoveniersbedrijf

Tuinonderhoud

Als hoveniersbedrijf is tuinonderhoud een van onze dagelijkse bezigheden. Hieronder valt het snoeien van hagen en bomen, onkruid verwijderen en bestrijden, grasmaaien, bemesten van borders en gazon, tegels en terrassen reinigen en nog meer! We doen zowel periodiek onderhoud als eenmalig onderhoud. Elk seizoen vraagt om zijn eigen tuinonderhoud en daarom is het handig als het hoveniersbedrijf regelmatig langskomt, zodat uw tuin elk seizoen de beste zorg krijgt. Het verschil voor en na een onderhoudsbeurt is vaak groot en dat maakt dat u weer opnieuw van uw tuin kunt genieten!

Tuinaanleg

We zijn een hoveniersbedrijf dat ook uw nieuwe tuinwensen kan realiseren. Het aanleggen van een nieuwe tuin is mogelijk! Van een daktuin of stadstuin tot een landelijke tuin, van een paar vierkante meter tot enorm groot; samen met u kijken we naar de beste invulling en die leggen we aan! Denk bijvoorbeeld aan terrassen, gazon, straatwerk, vlonders, beplanting, een schutting, een overkapping en meer! Uw wensen staan voorop en komen samen met ons vakmanschap en onze creativiteit. In de afgelopen jaren maakten we al meer dan 250 klanten blij met een mooie nieuwe tuin.

tuinaanleg hoveniersbedrijf
houtbouw hoveniersbedrijf

Houtbouw

Houtbouw in de tuin is echt een toegevoegde waarde. Het geeft de tuin stijl en sfeer. Stoer en robuust of juist luxe en verfijnd? We hebben als hoveniersbedrijf al vaak met dit bijltje gehakt en slaan spijkers met koppen. Toepassingen van houtbouw zijn bijvoorbeeld een pergola, vlonderterras, overkapping, beschoeiing of schutting. Hout is als materiaal en als kleur een mooie aanvulling op bestrating en beplanting. Onze houtbouwers geven advies over de beste toepassing én welke houtsoort daar het meest geschikt voor is en welk onderhoud nodig is.

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is simpel gezegd een tekening op schaal die de plannen bevat voor een nieuwe tuin. Het is ook een toevoeging voor het aanleggen van de tuin. Een ontwerp bevat een plattegrond, technische tekeningen, eventueel 3D-tekeningen, enkele uitgewerkte details, een materiaallijst en alle elementen in de tuin. Een beplantingsplan en verlichtingsplan zijn eventuele aanvullingen op een tuinontwerp. De tuinontwerper van ons hoveniersbedrijf bedenkt op basis van uw wensen een tuin waar u verliefd op wordt binnen het budget. Kortom: een unieke tuin met karakter.

tuinontwerp hoveniersbedrijf
zakelijk onderhoud hoveniersbedrijf

Zakelijk onderhoud

Voor het zakelijk onderhoud van het bedrijfspand of -terrein is een betrouwbaar hoveniersbedrijf nodig. Voordeel van uitvoering door een hoveniersbedrijf is dat uw pand er representatief uitziet, wat de beeldvorming van de organisatie ten goede komt. Een onderhoudscontract is mogelijk. Dan komen we regelmatig langs, zodat het pand of terrein er altijd netjes bij ligt. Onderhoudsklussen zijn bijvoorbeeld onkruid verwijderen en gras maaien. Ook aanleg van een bedrijfstuin is mogelijk. Denk aan het beplanten van borders, aanleggen van een gazon en straatwerk.

Boomverzorging

Boomverzorgers verzorgen bomen, maar zorgen vooral voor uw veiligheid en tuinplezier. Wordt een boom te groot of veroorzaakt deze een gevaarlijke situatie voor u en uw omgeving? Bomen kappen, snoeien of vellen kan dan een oplossing zijn. Onze boomverzorgers hebben jarenlange ervaring en zijn in bezit van de benodigde diploma’s. Hun gereedschap is vlijmscherp en hun spieren zijn hard van het bomenwerk. Na afloop van de klus wordt het groenafval opgeruimd als dat is afgesproken. De stronk kan ook nog gefreesd worden, zodat de boom niet meer zichtbaar is.

boomverzorging hoveniersbedrijf

Op zoek naar een hoveniersbedrijf?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Recente projecten

Benieuwd naar het resultaat van ons hovenierswerk? We laten graag wat recente projecten van ons zien! Bekijk hier nog meer klussen in ons portfolio.

Tuinaanleg met pergola, vlonder en mozaïek

Deze tuin legden we aan op basis van een tuinontwerp. Mooi detail zijn de keramische tegels mosaic arabica van het terras. Verder vinden we een mooie houten vlonder en een pergola van dikke balken Douglas hout. Ook groen ontbreekt niet met gevulde borders en een gazon. Een prachtige tuin waar de klant erg tevreden mee was. Meer over deze tuin!

hoveniersbedrijf tuinaanleg
hoveniersbedrijf tuinaanleg
hoveniersbedrijf aanleg

Tuinrenovatie met vlonderterras en leisteen

Een strakke tuin met prachtige kleuren. Het donkere antraciet van de bestrating, een leistenen tegel met coating, kleurt mooi bij het Douglas hout en de donkere stapelblokken. Het groen in de borders maakt de tuin helemaal af. Een enorm verschil met de tuin voordat we begonnen! Meer over deze tuin!

hoveniersbedrijf tuin
hoveniersbedrijf tuinontwerp
tuinaanleg hoveniersbedrijf

3D-tuinontwerp en tuinaanleg vol houtbouw

Een geweldige tuin die bedacht werd aan de tekentafel van de tuinontwerper. Mooie elementen zijn de houten damwand, het karakteristieke boerenlandhek en de houten overkapping. Daaronder ligt een fiberon vlonder met de look van hout en het gemak van kunststof. Verschillende soorten bestrating en tuinverlichting geven de tuin (zeker ‘s avonds) een mooie look. Meer over deze tuin!

Aanleg stadstuin in Gouda

Tuinaanleg in nieuwbouwwijk

Onze werkwijze

We doen ons werk voor u als klant! Dat betekent dat we in het hele proces graag goed contact onderhouden, zodat u weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder ziet u hoe het proces bij ons hoveniersbedrijf eruit ziet!

 • Offerte aanvragen: Vraag via onze website een offerte aan. Indien nodig komen we langs voor een kijkafspraak.

 • Datum: Na akkoord spreken we samen met u een datum af om het werk uit te voeren.

 • Ontwerp: Eventueel vertalen we uw wensen en onze expertise door naar een tuinontwerp

 • Uitvoering: Op de afgesproken datum beginnen we met de werkzaamheden

 • Afronding: Nadat het project naar tevredenheid afgerond is, sturen we u per mail de factuur volgens de afspraken.

 • Genieten: We wensen u veel plezier met uw tuin

Gewoon GOED, we maken al 3 jaar gebruik van de Schoffelstudenten, en zolang men dezelfde kwaliteit/prijs verhouding levert, hebben ze ons nog heel lang als klant.

Klant, Reeuwijk

De tuiniers waren ‘s morgens altijd op tijd. Er werd goed doorgewerkt. De opgeknapte tuin voldoet aan mijn verwachtingen.

Klant, Rotterdam

Overal hebben de jongens en meiden van Schoffelstudent/Studentenkracht een stapje extra gezet voor onze voor, zij en achtertuin. Voor ons heel fijn, wijzigingen op het huidige plan waren geen probleem en is tot op de laatste dag is daar bij ons flexibel mee om gesprongen. Het eindresultaat is dan ook zeer tevredenstemmend prijs/kwalitatief gezien. Professionele hovenier met assistentie, had ook nog tips over waterafvoer etc. dus voor ons erg fijn. Aanrader.

Klant, Zoetermeer

Elk jaar laat ik de jongens van schoffelstudent alles weer even aan kant ruimen. Bijzonder is dat ze elk jaar beter personeel lijken in te zetten (echte vakmensen met verstand van zaken) terwijl de prijs vrijwel gelijk blijft! Top service!

Klant, Ridderkerk

Ons werkgebied

We zijn als hoveniersbedrijf gevestigd in Gouda, maar voor een kleine vergoeding per kilometer rijden we ook naar woonplaatsen daaromheen. Ons werkgebied verschilt per periode, afhankelijk van hoe druk we het hebben. We werken onder andere in Gouda, Rotterdam, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen, Woerden, Moordrecht en Nieuwerkerk a/d IJssel. Als u zich afvraagt of we ook in uw woonplaats werken, neem dan gerust contact met ons op!

Hoe we u tevreden maken?

We zijn pas tevreden als u tevreden bent met een mooie tuin. Als hoveniersbedrijf gaan we daarvoor! Misschien vraagt u zich wel af: die studenten en junior hoveniers in mijn tuin, doen die het wel goed? Inmiddels hebben we al meer dan 4500 klussen gedaan en onze klanten geven ons daarvoor een 8+. We communiceren duidelijk over prijzen en maken daar afspraken over, zodat u weet waar u aan toe bent. Onze missie is: betaalbaar hovenierswerk leveren. Daar doen we dan ook altijd ons best voor.

Mocht u na ons vertrek nog niet tevreden zijn, dan kunt u dat altijd aangeven en zoeken we samen naar een gepaste oplossing! Van de ruim 4500 klussen die we uitvoerden, is het slechts enkele keren voorgekomen dat we een klant uiteindelijk niet blij hebben kunnen maken.

Op zoek naar een hoveniersbedrijf?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Ons portfolio