Hovenier Rotterdam? Schoffelstudent & Hoveniers!

Op zoek naar een hovenier in Rotterdam? Wij zijn een ervaren hoveniersbedrijf  in Rotterdam. Dus heb jij een tuin in Rotterdam die je wilt aanpakken? We helpen je graag met onder andere tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinontwerp. Lees hieronder meer over onze diensten en aanpak.

Wil je dit?

 • De droomtuin die je al in je hoofd hebt laten realiseren?

 • Je geen zorgen hoeven te maken over wanneer en hoe je tuinonderhoud moet doen?

 • Jouw eerste tuinplannen laten vertalen naar een uniek tuinontwerp dat je verwachtingen te boven gaat?

 • Hulp bij je tuinklus omdat je er zelf niet aan toekomt?

 • Weten met wat voor hoveniersbedrijf in Rotterdam je te maken hebt?

Lees dan op deze pagina wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Hovenier Rotterdam

Over ons

Op zoek naar een hovenier in Rotterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Tuinaanleg in Rotterdam

Heb je een tuin in Rotterdam en omgeving? En ben je op zoek naar een hoveniersbedrijf in Rotterdam dat tuinaanleg verzorgt? We helpen je graag met het realiseren van je tuin. Dagelijks zijn we bezig met het aanleggen van tuinen in Rotterdam. Dit doen we al heel wat jaren. Door al die jaren ervaring weten we precies waar we op moeten letten. Er zijn namelijk veel dingen waar je op moet letten.

Bij tuinaanleg kunnen kleine foutjes grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld dat er water op je gazon blijft staan door verkeerde afwatering of dat je terras gaat verzakken. Dit verlaagt je tuinplezier en je wilt juist een nieuwe tuin omdat je dan nog meer kan genieten van je tuin.

Schakel dus een hovenier in Rotterdam in je kan helpen om aan alles te denken en de tuinaanleg van begin tot eind te verzorgen. Zo weet je zeker dat het resultaat je verwachtingen evenaart en waarschijnlijk zelfs overtreft.

Wil je dus een tuin aanleggen in Rotterdam? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij de hovenier in Rotterdam.

Hovenier Rotterdam

Tuinonderhoud in Rotterdam

Heeft je tuin in Rotterdam onderhoud nodig? Ja, een tuin heeft onderhoud nodig om gezond te blijven. Een tuin groeit en bloeit en daarvoor heeft het voedingsstoffen nodig en af en toe een flinke snoeibeurt. Dat kun je natuurlijk zelf doen maar sommig werk is te zwaar of je hebt simpelweg niet te tijd. Wil je het tuinonderhoud in Rotterdam laten doen?  Goed idee. Je hoeft dan niet meer druk te maken of je tuin wel op het juiste moment de juiste zorg krijgt. Of er tegenop te zien om die klus aan te pakken.

Als hovenier Rotterdam zorgen we ervoor dat je tuin elk seizoen de beste zorg krijgt. Denk aan:

 • Borders en gazon bemesten

 • Planten en hagen snoeien

 • Onkruid verwijderen en bestrijden

 • Bestrating reinigen

 • En meer

Dit kan zowel eenmalig als periodiek. We kunnen een keer langskomen om de hele tuin op orde te maken. Maar het is ook mogelijk om een contract af te sluiten, waarbij we meerdere keren per jaar langskomen om tuinonderhoud te doen.

Hovenier Rotterdam gezocht? Iemand die af en toe kleine klusjes doet, zoals grasmaaien en de planten water geven. Als hoveniersbedrijf in Rotterdam doen wij dat natuurlijk ook.

Hovenier Rotterdam

Tuinontwerp in Rotterdam

Je wilt een nieuwe tuin in Rotterdam aanleggen Wil je het maximale uit je  tuin halen? Dan is het beste dat we je kunnen adviseren om een tuinontwerp te laten maken. Als hovenier in Rotterdam kennen wij onze kwaliteit en daarom werken wij met gespecialiseerde tuinontwerpers. Onze tuinontwerper gaat met je zitten om jouw wensen en budget in kaart te brengen. Vervolgens wordt dit samengevoegd met de ideeën en ervaring van de tuinontwerper. Het resultaat is een compleet plan dat je zelf niet voor mogelijk had gehouden. Je droomtuin op papier die dan alleen nog maar gerealiseerd hoeft te worden.  Omdat een tuinontwerper veel ervaring heeft en op de hoogte is van de trend kan dat ingezet worden met een goede dosis creativiteit en zo krijg je echt een unieke tuin die zich onderscheid van de ‘standaard’ tuinen. Een tuinontwerper kan ook een 3D-tuinontwerp maken. Je kunt dan als het ware al vooraf in je tuin rondlopen en alles vanuit alle hoeken bekijken. Een tuinontwerp kan worden aangevuld met een beplantingsplan en verlichtingsplan waarin beschreven staat waar welke beplanting komt en hoe mooie elementen in je tuin uitverlicht kunnen worden. Er zit uiteraard wel een prijskaartje aan het maken van een tuinontwerp zo ben je al snel €300-500,- kwijt voor een normale tuin en hoe groter je tuin hoe hoger dat bedrag zal worden. Een goedkoper alternatief is om een schets te laten maken door het hoveniersbedrijf.  Als hovenier in Rotterdam helpen wij jou graag bij het maken van een schets. Wil je een tuinontwerp laten maken? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan. Dan zorgen wij dat je een vrijblijvende offerte krijgt voor het ontwerpen van jouw droomtuin.

Zelf aan de slag met je tuinontwerp?
Wil je zelf creatief aan de slag? Dat kan natuurlijk ook en is nog eens leuk om te doen. Het is toch onwijs gaaf om tegen je vrienden te zeggen dat je deze nieuwe tuin zelf hebt ontworpen. We hebben een blog geschreven over het zelf maken van een tuinontwerp.

Tuinontwerp Hovenier Rotterdam

Onze klanten zeggen:

Schoffelstudent kan ik iedereen van harte aanraden. Reageren snel, communiceren prima en werken uiterst secuur met gedreveheid en passie voor het vak. En ook nog eens tegen een schappelijke prijs. Petje af!

Anna, Schiedam

Men doet wat men belooft tegen een schappelijke prijs

Nel, Ridderker

De heren zijn beleefd, hebben een goed werktempo, leveren keurig werk af en weten waar ze het over hebben. Complimenten en we blijven zeker klant!

C. Wesseling, Alphen a/d Rijn

Betrouwbare mannen, gaan aan de slag en doen hun werk gewoon goed. Volgende keer weer!

Floor, Rotterdam

Waarom Schoffelstudent & Hoveniers?

 • Graag maken wij klanten blij met een mooie tuin

 • We werken met vriendelijke, ervaren vakmannen

 • Zijn sterk in communicatie en afspraken

 • Gericht op betaalbaar hovenierswerk

 • Sturen je tuintips en -inspiratie

Op zoek naar een hoveniersbedrijf in Rotterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8,5+ van klanten!

Klanttevredenheid

Ons werk is pas klaar als alles in de tuin naar wens is. Dat geldt voor al onze diensten die wij leveren. We bespreken vooraf welke werkzaamheden we gaan doen en hoe je ze gedaan wilt hebben. Na de uitvoering van de werkzaamheden vragen wij altijd of het werk naar tevredenheid is uitgevoerd. Mocht je na ons vertrek nog niet tevreden zijn dan kan je dat altijd aangeven en zullen wij samen tot een gepaste oplossing komen. Van de ruim 5500 klussen die we hebben gedaan zijn is het slechts enkele keren voorgekomen dat we de klant niet blij hebben kunnen maken.

Zo werkt het

Wat gaat er gebeuren als je bij ons een offerte aanvraagt? Hieronder leggen we het uit in 7 stappen.

1. Offerte aanvragen

Je vraagt bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

2. Op maat gemaakte offerte

Wij krijgen een seintje en onze hovenier in Rotterdam maakt voor jou een offerte

3. Datum afspreken

Zodra je akkoord bent met de offerte, plant de hovenier samen met jou een datum in

4. Aan de slag in de tuin

Op de afgesproken datum, tijd en plek start de hovenier met de tuinklus

5. Tevreden?

Pas als je helemaal tevreden bent, gaan we weer weg

6. Factuur

Na een aantal dagen ontvang je de factuur

7. Genieten

Nu is het tijd om volop te gaan genieten van je tuin

Uitgelichte projecten

Wellness tuin aanleggen in Rotterdam

Een prachtig voor beeld van een tuinaanleg in Rotterdam is deze wellnesstuin die we in 2019 aanlegden. We vertaalden de wensen van de klant naar een tuinontwerp en voerden de tuinaanleg ook uit als hovenier Rotterdam. Het resultaat is prachtig. Een heerlijke tuin met rustgevende beplanting en materialen inclusief een jacuzzi en sauna!

Bekijk de video of lees hier meer over deze tuin.

Daktuin aanleggen in Rotterdam

Als hovenier in Rotterdam leggen we ook daktuinen aan voor onze klanten. Je zou het niet zeggen als je deze tuin ziet, maar dit is een daktuin. Een leuke uitdaging hoe je door middel van hoogteverschillen en verschillende materialen veel uitstraling aan een tuin kunt geven. Hoogtepunten in deze tuin zijn het hardhouten vlonderterras met robuuste pergola en de verhoogde plantenbakken. Voor deze tuin in Rotterdam, gelegen in centrum, hebben we eerst een tekening gemaakt op basis van de wensen van de klant en vervolgens een passende offerte. Na akkoord hebben we hem uitgevoerd op de gewenste datum. We krijgen nog regelmatig een foto’s van de klant die dan heerlijk aan het barbecuen of genieten is van de tuin in Rotterdam. Op zoek naar een hovenier in Rotterdam? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze klanten beoordelen ons als hovenier Rotterdam met een 8,5+!

Bekijk de video of lees hier meer over deze tuin in Rotterdam.

Tuinrenovatie

Wil je enkele elementen in je tuin aanpakken? Toch een mooie nieuwer border creëren, een pergola plaatsen of een stuk straatwerk opnieuw laten leggen? Als hovenier Rotterdam verzorgen wij tuinrenovatie.  Eerst horen wij graag van jou wat je plannen zijn en dan denken we mee. Vervolgens gaan we  in gesprek over de elementen die je zou willen laten renoveren in je tuin en brengen dan gratis en vrijblijvend een offerte uit. Als je die accepteert komen we het werk uitvoeren en mocht de offerte niet aansluiten bij de verwachtingen dan

Tuin ophogen

In de loop van de tijd verzakt uw tuin en moet de bestrating weer omhoog. De voedingstoffen in de aarde raken voedingsstoffen raken ook op. Daarom is het goed om de tuin aan te vullen met bemeste tuinaarde, zodat je tuin gezond is en er weer strak bij ligt. Schoffelstudent & Hoveniers verzorgt regelmatig het ophogen van tuinen, ook in Rotterdam. Afhankelijk van de hoeveelheid tuinaarde laten we met een vrachtwagen bezorgen of nemen het zelf mee in onze aanhanger. We laten het dan dicht bij je tuin storten op een stuk zeil, zodat de ondergrond schoon blijft. Vervolgens kunnen we de tuinaarde met kruiwagens in de tuin verspreiden. Mocht het door het huis moeten is dat ook geen enkel probleem. Eventueel kunnen we ook tuinaarde leveren in zakken. Dat is handig wanneer het door het huis moet want dat scheelt rommel. Bij grote hoeveelheden die door het huis moeten laten we materialen  over het huis hijsen met een hijskraan dat is dan goedkoper en nog eens spectaculair ook.

Houtbouw

Ben je op zoek naar een luxe uitstraling van je tuin? Een echt gaaf element? Omdat hout echt een fantastisch natuurproduct is kun je een tuin een luxe en natuurlijk uitstraling geven.Misschien wil je in de zomer ‘s avonds toch nog overdekt kunnen zitten met een terrasheater en is een overkapping iets wat je in je tuin wilt. Of juist een pergola met een prachtige blauwe regen. Of het nu gaat om het maken van een pergola, schutting, beschoeiing of een hele schuur. Als hovenier Rotterdam verzorgen wij dat ook. Onze houtbouwers maken mooiste dingen en maken jouw tuin uniek. Als dit iets is wat je wilt zou je op onze pagina over houtbouw inspiratie op kunnen doen.

Bedrijventerrein

We werken veel voor particulieren, maar ook geregeld voor bedrijven. Wil jij je geen zorgen meer over hoe je bedrijventerrein en bedrijfstuin er bij liggen? Daar helpen wij graag bij. Met onze ervaring onderhouden wij al voor tientallen bedrijven in regio Rotterdam het terrein. Dit kan op basis van een enkele onderhoudsbeurt of een onderhoudscontract om het terrein er jaarrond strak bij te laten liggen. Lees hier meer over het onderhoud van een bedrijfsterrein.

Boomverzorging

Staat er bij jou een boom in de weg? Met onze boomverzorgers verzorgen wij ook het kappen van bomen in regio Rotterdam. Daar heb je soms wel een vergunning voor nodig.  Of wil je gewoon je decennia oude boom laten verzorgen? Dat kan natuurlijk ook kijk dan even op onze pagina over boomverzorging. Omdat boomverzorging specialistisch werk is doen we dat samen met boomverzorgers die weten wat ze doen en het ook nog eens veilig doen. Dat is natuurlijk erg belangrijk gezien ze soms wel op 20 meter hoogte werken met flinke kettingzagen. Boomverzorgers weten ook precies hoe je boom gesnoeid moet worden zodat je boom lang mooi en gezond blijft. Tuin afgraven of leeghalen

Die oude verwilderde tuin eens grondig aanpakken? Wij helpen je graag met het verwijderen van beplanting, tegels of andere tuinelementen. Ook het afgraven van tuinen doen we regelmatig in regio Rotterdam. Na duizenden tuinen gedaan te hebben weten we hoe we dit efficiënt moeten aanpakken en is de tuin in mum van tijd leeg. Ook met het bedenken en realiseren van nieuwe tuinplannen helpen we graag. Tot zover onze diensten. Hieronder lees je meer over ons werkgebied als hovenier in Rotterdam

Werkgebied?

Wij werken als hovenier Rotterdam vaak in Rotterdam Blijdorp, Centrum, Hillegersberg, Kralingen, Rotterdam Noord, Schiebroek dus eigenlijk heel Rotterdam. We werken ook als hovenier in Rotterdam Zuid, dus vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Rotterdam en omgeving

We zijn ook werkzaam als Rotterdams hoveniersbedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel, Berkel en Rodenrijs, Capelle aan den IJssel en Dordrecht.

Op zoek naar een hovenier in Rotterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Ons portfolio: