Gras maaien

Het gras was altijd groener bij de buren. Maar vanaf nu niet meer! Wij zetten een aantal tips op een rijtje voor een mooi en gezond grasveld. Heb je een strak siergazon, stevig speelgazon of groen schaduwgazon? Lees hier alles over gras maaien en creëer eenvoudig een prachtig, groen gazon.

Gras maaien

Gras maaien

Gras groeit van maart tot en met september. In die periode maai je het gazon wekelijks. In de lente is het soms nodig om twee keer te maaien. En in droge periodes in de zomer sla je gras maaien af en toe een keer over. Als je een grasmaaier hebt die het gras heel fijn snijdt, laat je het grasafval op het gazon liggen. Dit zakt naar de bodem en zorgt voor verse voedingsstoffen in de grond. De maaihoogte hangt af van het soort gazon. Een siergazon maai je bijvoorbeeld lager dan speelgras, dat veel meer te verduren krijgt. De ideale maaihoogte ligt daarom tussen de 3 tot 5 centimeter.

Gazon sproeien

Water geven is cruciaal voor een gezond gazon. Gras heeft voldoende water nodig om te groeien. Als je je gazon niet grondig genoeg besproeid, verkleurd het gras en krijg je kale plekken. Je kunt je gazon het best vroeg in de ochtend of laat in de middag sproeien. Je hoeft niet elke dag te sproeien. Het is beter om één keer per week uitgebreid te sproeien.

Gazon onderhouden

In de wintermaanden strooi je kalk op het gazon. Daarmee verschrompel je mos dat het gras verdroogt. Ook krijgt je gras dan in het groeiseizoen een frisse groene kleur. Voor het groeiseizoen verticuteer je het gras. Zo krijgen de wortels weer licht, lucht, water en voedingsstoffen. Vervolgens bemest je het gazon na het verticuteren. Deze nieuwe voedingsstoffen zorgen voor sterke wortels en een mooie, donkergroene kleur. Beluchten doe je één keer per maand. Je prikt gaatjes in de grasmat, waardoor het gazon weer lucht krijgt. Zaai na het verticuteren of beluchten de kale plekken in het gazon in met graszaad en geef het voldoende water.

Onkruid verwijderen

Onkruid verpest een strakke grasmat en verhindert de groei van het gras. Om het onkruid te verwijderen, steek je het met wortel en al uit de grond. Staat er veel meer onkruid in het gazon? Gebruik dan gazonmest waar onkruidverdelger in verwerkt is. Daarmee voed je het gras en behandel je het tegen onkruid.

Gras maaien door Schoffelstudent

Wil je ook een gezond, groen gazon, maar heb je geen tijd om het te onderhouden? Wij zijn je graag van dienst! Wij onderhouden het gazon en jij geniet ervan. Onze jongens hebben inmiddels heel wat ervaring in gras maaien en het onderhouden van gazonnen. Gras maaien en onderhouden doen we wanneer en hoe vaak het u uitkomt.

Gras maaien

Interesse in gras maaien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Gras maaien
 • Verticuteren
 • Beluchten
 • Bemesten
 • Gras inzaaien
 • Graszoden leggen

Waarom Schoffelstudent?

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & Hoveniers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Interesse in gras maaien?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Gras maaien tijdens vakantie

Gaat u met vakantie, maar moet het gazon wel onderhouden worden? Wij maaien en sproeien uw gazon, terwijl u van je verdiende vakantie geniet!

Andere diensten

U kunt ook bij ons terecht voor al uw tuinonderhoudtuinaanleg en  tuinontwerp. Samen met de boomverzorger snoeien en kappen we ook bomen.