Boomstronk verwijderen: hoe werkt het?

Een boomstronk verwijderen, ook wel stronk verwijderen of stobbe verwijderen genoemd, is een klus die vaak wordt uitgevoerd na het kappen van een boom. Een boomstronk verwijderen is een zware klus die niet zo makkelijk is om zelf uit te voeren. Mogen wij je hiermee helpen?

Op deze pagina vind je de volgende onderwerpen:

  • Waarom een boomstronk verwijderen?
  • Hoe werkt het verwijderen van een boomstronk?
  • Wat kost het verwijderen van een boomstronk?
  • Hier moet je op letten bij het verwijderen van een boomstam?
boomstronk verwijderen

Boomstronk laten verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Waarom een boomstronk verwijderen?

De boom is net gekapt en die stronk staat er nog. Of je komt ‘m ineens tegen: een stronk in de grond. Dit kan je belemmeren in je tuinplannen. Want een boomstronk midden in je terras of gazon is waarschijnlijk niet wat je wil. Met een kettingzaag kan de boomstronk niet volledig weg worden gehaald, dus moet er een andere oplossing komen voor het verwijderen van de boomstam in de tuin. Die is er gelukkig!

Hoe werkt een boomstronk verwijderen:

De boomstronk met de hand uitgraven is enorm arbeidsintensief en dus bijna nooit de beste oplossing. De wortels liggen dieper dan je denkt. Daarvoor is er gelukkig iets uitgevonden: stobben frezen. Een stobbe is de boomstronk. Deze wordt met een stobbenfrees verwijderd. Deze methode is milieuvriendelijk en super effectief. Andere methoden met chemische middelen raden we sterk af, omdat dit de tuin aantast.

Nadat de stobbenfrees de stronk heeft verwijderd en versnipperd is er voldoende ruimte om te beginnen met het verder uitwerken van de tuin. Het materiaal dat vrij komt van het werken wordt door ons deels meegenomen maar een ander deel dat laten wij in de grond zitten zodat dit kan gaan verteren. Dit is goed voor de vruchtbaarheid van de grond

Wat kost het verwijderen van een boomstronk?

Wat de exacte kosten zijn van het verwijderen van een boomstam uit de tuin is natuurlijk altijd afhankelijk van de situatie. Denk aan de grootte van de boom, de bereikbaarheid, het aantal stronken en de soort boom. We kunnen hier dus geen precieze prijs geven. Er is echter wel een indicatie te geven van de kosten van het verwijderen van een boomstronk. Hierbij wordt uitgegaan van het gebruik van een stobbenfrees, zoals hierboven vermeldt.

Voor de meeste bomen kun je uitgaan van ongeveer 100-150 euro per stuk voor het stobbenfrezen.

Bij grote bomen kan dit bedrag oplopen naar een paar honderd euro.

Is het niet mogelijk om een stobbenfrees bij de boom te krijgen? Dan is de stronk uitgraven de enige optie. Reken hierbij op minimaal een paar honderd euro, omdat het erg arbeidsintensief werk is en dus veel uren kost.

Hier moet je op letten bij het verwijderen van een boomstronk

Een boomstam verwijderen kan op verschillende manieren. Er moet bij gezegd worden dat als je de boomstronk zelf wilt verwijderen dit een klus is die zwaarder is dan je denkt. Daarom raden wij aan om deze klus uit te laten voeren door professionals die de juiste middelen hebben.

De eerste manier is het frezen van de boomstronk met een stobbefrees. Deze verpulvert de boom tot 50 cm onder de grond. De resten die de frees achterlaat zijn bijzonder goede voor de grond en de bloei van nieuwe gewassen.

De tweede manier is het uitgraven van de stronk en vervolgens alle wortels eigenhandig door te hakken of zagen. Dit is een klus die lichamelijk vrij heftig is en veel tijd in beslag neemt. Een boomstronk trek je niet even uit de grond. Het valt altijd tegen hoe moeilijk dit is.

Het afzagen tot net boven de grond heeft geen zin bij bomen want dit stimuleert de boom om sneller te gaan groeien en dan staat die binnen de kortste keren weer. Daarom is het verwijderen van de stronk onder de grond essentieel.

Waarom Schoffelstudent & Hoveniers?

  • We maken onze klanten blij met een mooie tuin

  • Werken met ervaren hoveniers en boomverzorgers

  • Zetten studenten in voor simpeler werk voor een betaalbare prijs

  • Klantenservice 5 dagen per week van 8.00 – 18.00 bereikbaar

  • Sterk in communicatie en heldere afspraken

Klant over boomstronk verwijderen

Fred heeft keihard gewerkt om onze tuin zo te krijgen zoals wij dat wilden. De Schoffelstudent werd ons aanbevolen door een kennis (waarvoor dank!) en deze tip willen wij ook anderen niet onthouden. Fred kon ons op erg korte termijn inplannen en heeft precies gedaan wat wij van hem verwachtten. De stronk en wortels van een oude boom zijn vakkundig weggefreesd. Op plekken waar de machine niet goed bij kon heeft hij zelfs met een hakbijl de klus afgemaakt.

Robin

Boomstronk laten verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk tuinen die wij mooi maakten